karambolis8 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Całe misterne doradzanie wpizdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Całe misterne doradzanie wpizdu Eeee...ile się na temat nowatorskich technik dowiedziałem . Druga sprawa- zawsze można na Was liczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Już się sprawa rozwiązała- producent blaszek zalecił produkty firmy Taurus Models... Proszę mnie tu od producentów nie wyzywać A Taurus ma dużo śrubek żywicznych w niezłej cenie... Więc po co się męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Pytanie ot. Gdzie dzie można kupić te koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 Śrubki 0,7 mm... Na osłonie strzelca 0,8mm. Jestem wstępnie zadowolony.... Na dwóch pierwszych zdjęciach widać jeszcze mokry Debonder na osłonie. Na trzecim już odparował. teraz czas na fotele i elektronikę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 A te śrubki nie mają jakiejś"konsekwencji" od środka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 A te śrubki nie mają jakiejś"konsekwencji" od środka ? Mają...daj mi "chwilę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Bardzo ładnie się prezentuje a gdzie Manroy ? Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 Bardzo ładnie się prezentuje a gdzie Manroy ? Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka Manroy to...gdzieś w połowie listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 A chcesz foty montażu? Bo "producent" go nie wytrawił :( Chyba że robi, a nie wspomniał o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 A chcesz foty montażu? Bo "producent" go nie wytrawił :( Chyba że robi, a nie wspomniał o tym No jasne! Dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 A chcesz foty montażu? Bo "producent" go nie wytrawił :( Chyba że robi, a nie wspomniał o tym Jak ja Ci dam producenta... Ja też chcę zdjęcia, to może zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Tutaj daje trzy foty które mi nie weszły, z powodu limitu dziennego Reszta wysłana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Czyli montaż taki, jak w duńskim dumvee Tylko czy...tak samo jest to montowane na wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Śrubki 0,7 mm... Na osłonie strzelca 0,8mm. Jestem wstępnie zadowolony.... Piotrek - wstępnie to odpowiednie słowo. Średnica jak najbardziej tak, ale łby są za wysokie... Musisz je zeszlifować, bo po pomalowaniu będą sporo wystawać... Robisz "cacyka" więc do poprawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Śrubki 0,7 mm... Na osłonie strzelca 0,8mm. Jestem wstępnie zadowolony.... Piotrek - wstępnie to odpowiednie słowo. Średnica jak najbardziej tak, ale łby są za wysokie... Musisz je zeszlifować, bo po pomalowaniu będą sporo wystawać... Robisz "cacyka" więc do poprawki... No way! Są na oparach kleju. Każde dotknięcie czymkolwiek szlifującym spowoduje odpadnięcie. Czy ja robię "cacyka"? Powiedzmy, ze opinię na ten temat, oraz celowość tych działań pozostawię dla sieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Podany na tacy (desce), bo tak go łatwiej przenieść. Dorobione wnętrze wieży, czyli "konsekwencje" śrub zewnętrznych. Złożone fotele- kierowcy wymaga jeszcze drobnej korekty. Elektronika poskładana w całość- jak pomaluję, pokażę stolik RTV. Zamontowane słupki boczne, uchwyty pod swingarmy na pace. Wstępnie złożona rama i ogumienie zastępcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Czyli montaż taki, jak w duńskim dumvee Tylko czy...tak samo jest to montowane na wieży? Pół calówki z Brytyjskiej firmy, kupowało wiele krajów, montaż idzie zawsze ten sam Montuje się go tak samo na wierzach jak i podstawach trójnożnych. Tutaj mam screen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Zapomniałem dopisać, abyś pamiętał, o tym rozwiązaniu. Środkowy kosz jest obrucony do góry, żeby żołnierz przy KM miał gdzie stopę dać, w momencie prowadzenia ognia, tak aby zachował prawidłową postawę strzelecką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Zapomniałem dopisać, abyś pamiętał, o tym rozwiązaniu. Środkowy kosz jest obrucony do góry, żeby żołnierz przy KM miał gdzie stopę dać, w momencie prowadzenia ognia, tak aby zachował prawidłową postawę mówisz o tym najszerszym na środku? Wszystkie M1165 jakie widziałem miały cały zasobnik złożony w postaci stopnia/półki. Masz jeszcze jakieś zdjęcie/screen takie rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Bryła wygląda kapitalnie, ale mam prośbę - przyłóż wieżę od Bronco dla porównania... Te łby śrub są za wysokie - przy każdym oparciu zostawił byś na nich kawał rękawa i niespecjalnie to wygląda... Dobry model, a takie popierdółki jak śruby psują efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2017 Autor Share Napisano 14 Września 2017 Mariusz- nie jestem w stanie przykleić śrubek 0,4 mm. Na wieży są 13-14. W przeliczeniu w skali wychodzi 0,37-0,4. Oglądałem wieżę z Legend razem z dołączonymi śrubami. Żadne nie wyglądają tak, jak Bronco. Spróbuję je lekko papierem ściernym zeszlifować. Jeśli się nie uda, to zobaczę, jak wygląda to z wieżą z Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Jeśli się nie uda, to zobaczę, jak wygląda to z wieżą z Bronco. Rozumiem wszystko, dlatego proponuję iść w tę stronę, bo teraz mocno rzucają się w oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Makinen, prześle ci wszystkie informacje jakimi dysponuje JWK do swoich wózków dołożylo kotare przy drzwiach, oraz uchwyt na Carla Gustawa, na tylnej części osłony GPK Postaram się jeszcze pozyskać inne informacje na temat ich Humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Września 2017 Share Napisano 14 Września 2017 Co prawda nie komentuję, ale zaglądam od początku. Zresztą i tak kibiców masz do pomocy wielu, bo ciekawy temat i dobra jego jakość wykonania zawsze publiczność przyciągnie Ale teraz zapytam o to i tamto, zdając sobie sprawę, że do ukończenia sporo zostało i pewne rzeczy masz być może w planie. Czy masz zamiar zrobić coś z: 1) wycieraczkami, 2) dziwną dziurą w tylnym zderzaku, 3) łącznikami słupków międzydrzwiowych z dachem, 4) przednim grillem, 5) mocowaniem karabinu z wielką dziurą w tym półkolistym elemencie z tyłu (może wymiana na Bronco lub LR?), 6) tylną klapą z krzywymi blaszkami i wewnętrzną stroną bez przetłoczeń, 7) krzywo przyklejonymi za dużymi (powinny być mniejsze, niż na wieży) śrubami na tarczy strzelca, 8) krzywo przyklejonymi dużo za dużymi śrubami mocującymi tylne barierki (jedna uciekła)? Śruby na GPK wyglądają, jakbyś je przykleił odwrotnie - w oryginale nakrętki są od wewnątrz. Również te na barierkach wyglądają jakby to były nakrętki z kawałkiem śruby, a w oryginale to mały łeb nawet bez podkładki. Patrząc na ogół - wygląda imponująco, zwłaszcza przedni zderzak i te blachy z tyłu Przyglądając się szczegółom - bardzo dużo do poprawienia, biorąc pod uwagę że to model konkursowy i tak bardzo przez Ciebie wyczekany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi