Przemek Przybulewski Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 (edytowane) Zamówiłem żywiczne gaski z MasterClub - ktoś miał może z takowymi doczynienia? W miedzyczasie zaczałem malować rakiety i gasienice do Kruga: ... I wycieniowałem całość: ... Edytowane 2 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Listopada 2017 Share Napisano 2 Listopada 2017 z tymi jersey'ami to przemyśl jeszcze sprawę... nie będzie za dużo tego betonu nawciskane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Wiem, sam nad tym myślałem ale nie wiem co tam postawić. Zostawiać tak nie chcę bo pusto i niefajnie ale nie mam koncepcji na zagospodarowanie tej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Zacząłem robić ścieżkę pomiędzy pojazdami. Na razie mokre, później przyjdą pigmenty Pomalowałem całe rakietki i zabezpieczyłem X-22. Teraz czas na kalki, jest tego od groma i to małych, chyba nie lubię tego etapu Pomalowałem też pojazdy różnymi odcieniami zielonego I położyłem pierwsze filtry Zaczyna mnie mierzić powoli ten projekt bo nie mam do końca pomysły na podstawkę, muszę położyć od groma małych kalkomanii, czekam na gąsienice do Kuba, biję się z myślami jak wykończyć pojazdy (nie chcę ich robić na muzealne ale nie chcę mieć czyściochów). Zaraz się wkur.... i modele trafią do pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 Wylizuj.Dobrze idzie. Weź dzień lub dwa na wstrzymanie i nas pewno będzie lepiej. Czasem po przerwie samo wszystko się układa albo przychodzi inne spojrzenie. Jak któryś z kolegów ma w podpisie: "Problemem nie jest problem tylko podejście do problemu". Jak dla mnie ta zieleń mało zielona ale preshading bomba. Najbardziej na Kubie. Dziś popatrzyłem sobie w muzeum na Kruga.....ależ to bydle Ps Jeśli pojazdy mają być " stójkowe" to jednak czyściochy,jak je nazwałeś, to norma.Może lekkie zacieki ale syfu niewiele. "Nasze" Goździki w 5 Pułku,po przejazdach były czyśzczone ropą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Wylizuj.Dobrze idzie. Weź dzień lub dwa na wstrzymanie i nas pewno będzie lepiej. Czasem po przerwie samo wszystko się układa albo przychodzi inne spojrzenie.Jak któryś z kolegów ma w podpisie: "Problemem nie jest problem tylko podejście do problemu". Jak dla mnie ta zieleń mało zielona ale preshading bomba. Najbardziej na Kubie. Dziś popatrzyłem sobie w muzeum na Kruga.....ależ to bydle Ps Jeśli pojazdy mają być " stójkowe" to jednak czyściochy,jak je nazwałeś, to norma.Może lekkie zacieki ale syfu niewiele. "Nasze" Goździki w 5 Pułku,po przejazdach były czyśzczone ropą .... Dzięki. Na razie wydaje mi się że skończyłem kleić trawę. Wydaje mi się, bo jak pojazdy staną na kołach i założę gąsienice to się okaże czy gdzieś nie trzeba dokleić. Jeśli chodzi o zieleń to zauważyłem że na macie które de facto jest też zielonkawa, aparat w telefonie głupieje i źle oddaje barwy. Następne fotki może pstryknę na białym albo czarnym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Może ustawieniach aparatu. Pomiar światła u mnie ma 3 ustawienia światła świetlowkowego. Na jednym bardziej zielonkowate ,drugie bardziej żółte ( tak jak coś nas twich fotkach ) i trzecie bardziej naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Jak wspomniałem, przykleiłem trawkę, resztę płyt wypełniłem zimia, porobiłem jakieś ścieżki (niektóre jeszcze mokre - jedna już gotowa, sucha i z pigmentami): I dodałem trochę zielonych zacieków na płot, po wyschnięciu efekt jest za mocny, chyba będę musiał popsikać szarym aby go trochę zniwelować: A same modele dosłownie i w przenośni trafiły do pudła (na jakiś czas - czekam na gąsienice): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Chodnik za równy, płot też trochę za ładny proponuje spękać troszkę. PS. kiedy coś w polskich barwach? edit. Widzę Dane, już PS nieaktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Listopada 2017 Autor Share Napisano 7 Listopada 2017 Chodnik może coś tam ruszę, ale płotu nie chcę, żeby nie powypadały panele ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Podstawka coraz lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 Dzięki. Trochę dodałem w międzyczasie pigmentów (bo wszystko wyschło) ale nic nadzwyczajnego. Nawet nie ma co pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 podstawka coraz lepsza Będziesz dorabiał "informacyjne tabliczki" do tych "eksponatów" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) Dawno mnie nie było a bo remont pokuju syna przeprowadzałem, święta po drodze, wyjazd urlopowy i tak dalej ale żeby nie było to coś tam momentami dłubałem. Gąsienice przyszły i zlożyłem, pomalowałem i nawet założyłem i podele prezentują się teraz tak: ... ... ... ... I podstawka: Teraz robię kalkomanie na rakietach Kruga a jest tego sporo. Później poskładanie reszty do kupy, podmalowac detale, troche rdzy i pigmentów i zobaczymy. Edytowane 9 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 Tylko fotek ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 Zdjęcia popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Lutego 2018 Autor Share Napisano 9 Lutego 2018 A teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Lutego 2018 Super Moderator Share Napisano 9 Lutego 2018 widać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Bardzo mi się podoba.Dzięki. Posklejałem wszystko. Dodałem trochę pigmentu kurzu na dół. Teraz może jeszcze jakieś plamki z oleju/paliwa i przykurzenie wydechu. Kilka zdjęć przed finałem: ... ... ... ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Troche rakiety Kuby pustawe. Dodatkowo kopuła radaru z lewej strony na nim powinien być dookoła biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Troche rakiety Kuby pustawe. Dodatkowo kopuła radaru z lewej strony na nim powinien być dookoła biały.Kopułkę przemaluję. A rakietki malowane wg instrukcji - ale jak masz jakieś kwity to zapodaj, zawsze jakieś paski można psiknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 viewtopic.php?f=70&t=118 Coś tu na pewno znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Dzięki. popatrzę i coś dopasuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Lutego 2018 Share Napisano 13 Lutego 2018 mi tam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi