zwir3k Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Zapomniałem, że TORNADO wszystko umie wyczarować ;) Dobra kończymy Off i czekamy na kolejne szczękoopadające fotki xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Zapomniałem, że TORNADO wszystko umie wyczarować ;) Bez przesady panowie, magika to ja widziałęm tylko w TV Wreszcie odebrałem kompresorek z naprawy przez co mogłem wziąść się za dalsze prace pod maską silnika. Tak jak wcześniej pisałem postanowiłem pozbyć się chromu z serwa i pomalowałem je na czarny połysk, także rury wydechowe wymoczyłem w krecie i pomalowałem je MM Burnt Metal a następnie przeleciałem srebnym suchym pędzlem. Do zamontowanego serwa i pompy hamulcowej podłączyłem przewody, a oto fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Tornado, proszę nie pokazuj więcej fotek, bo się coraz bardziej pogrążam... Co tu dużo pisać, po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Ty to wiesz naprawdę jak człowieka zdołować... Teraz wszyscy deprechy przez ciebie dostaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Nie mam pytań. Aha jakbyś mógł tornado to przypominaj, że to jest model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Tata zobaczył pierwsze zdjęcie i powiedział, fajny model , ale wygląda jak prawdziwy. A ja bym powiedział fajny samochód, a nie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesiu24 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 zboczeniec!! dzielo sztuki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Jak oglądam model mistrza to aż odechciewa mi się wogóle bawić w modelarstwo bo wiem że do takiego poziomu chyba nie "dojadę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Jak oglądam model mistrza to aż odechciewa mi się wogóle bawić w modelarstwo bo wiem że do takiego poziomu chyba nie "dojadę" Dlaczego nie???? Jak skleisz tyle modeli co Tornado to bedziesz taki jak on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Jak oglądam model mistrza to aż odechciewa mi się wogóle bawić w modelarstwo bo wiem że do takiego poziomu chyba nie "dojadę" Dlaczego nie???? Jak skleisz tyle modeli co Tornado to bedziesz taki jak on Właśnie dlatego, nikt tyle nie sklei co Tornado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Chciałbym mieć tyle modeli co Tornado!! Nawet mogłyby być niesklejone Tylko to może nastąpić za jakieś... 10 lat a może więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 SUPER silniczek, poprostu miodzio... Koledzy... Proszę nie róbcie off topicu w tak pięknej relacji... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 Dzięki koleżanko i koledzy za tak miłe dla mnie słowa Chciałbym mieć tyle modeli co Tornado!! Nawet mogłyby być niesklejone Tylko to może nastąpić za jakieś... 10 lat a może więcej Nie wiem czy to jest dobry pomysł , bez urazy ale może zamiast brać ze mnie przykład odrazu poszukaj dobrego psychiatry Obecnie w zapasach posiadam około 50 niesklejonych modeli, które wystarczyły by mi na ładnych kilka lat. Co gorsza kiedy chcę wziąść coś nowego na warsztat to szukam tego na aukcjach bo te, które już mam na stanie jakoś mi się opatrzyły. Njagoirsze jest to, że zdaję sobie sprawę z tego faktu a mimo to ciągle dokupuję (licytuję) następne modele, a to już chyba zakrawa na chorobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Ten silnik booooooooomba, zresztą jak cały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 tornado Może to nie jest choroba, ale co na to żona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Maja 2008 Autor Share Napisano 12 Maja 2008 tornado Może to nie jest choroba, ale co na to żona?? Żona twierdzi a ja podejrzewam, że jestem chory na umyśle Na klapie silnika nie ma już żadnej kalkomani Postanowiłem ją wymoczyć w DOT-3 ponieważ nawet po ponownym malowaniu i polerowaniu przebijał obryś ptaszka. Tak więc zrobiłem całe malowanko z polerką od nowa (na fotce zauważyłem jeszcze kilka drobnych rysek - trzeba będzie to usunąć), zamontowałem do niej zawiasy i zamontowałem na swoje miejsce: Przy zawiasach chciałem zamontować sprężyny tak jak jest w oryginale ale wówczas nie mógł bym zamykać maski Przemyślę jeszcze ten temat i może uda mi sie to zrobić tak aby spreżynki nie blokowały klapy przy zamknięciu. Ponieważ pogoda dopisuje postanowiłem zrobić małą sesję na powietrzu, mam nadzieję, że nie bedziecie mieli nic przeciwko kilku zdjęciom Przymiarka szyb na dachu, zastanawiam sie czy montować je na stałe bo luzem trochę odstają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Ponieważ pogoda dopisuje postanowiłem zrobić małą sesję na powietrzu, mam nadzieję, że nie bedziecie mieli nic przeciwko kilku zdjęciom No takich pytań byś się wstydził normalnie.. Lakier elegancko błyszczy xD i te szybki takiego uroku nadają :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Mistrzostwo... Tyle mogę powiedzieć na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Witam!! Zgadzam się w stu procentach ze zdaniem kolegów... po prostu super ekstra full wypas 50 modeli??? Raj dla modelarza... chciałbym chociaż jeden... Jak uzbieraam kasę to chciałbym sobie kupić (oczywiście) model trucka i się zastanawiam czy miałby to być Merc "Black Actros" czy może Magnumka. Panie tornado, doradzisz?? PS: Przepraszam za off top ale musiałem się zapytać Najlepszego z najlepszych bo do następnego modelu chcę się przyłożyć i postarać się zrobić relację od początku do końca PS2: Zdjęcia komory silnika wyglądają jak zdjęcia prawdziwego wozu!! Jestem w szoku!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Super sklejony i poprostu ładny model Krzychu126 mówwiłes, że chczesz kupić model trucka. Polecam na początek Dafa lub Mana, a z amerykanców volvo vn 760, 780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Maja 2008 Autor Share Napisano 13 Maja 2008 Dzięki koledzy Jak uzbieraam kasę to chciałbym sobie kupić (oczywiście) model trucka i się zastanawiam czy miałby to być Merc "Black Actros" czy może Magnumka. Panie tornado, doradzisz?? Osobiście bardziej podobają mi się Magnumki (skleiłem 3 szt.), nawet jeszcze jedną mam w magazynku Black Actrosa jeszcze nie sklejałem, więc nie mam żadnego doswiadczenia z nim zwiazanego. Myśle, że obie marki modeli są na jednakowym poziomie, oba mają silniki i podnoszone kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Nic tylko podziwiać. Gratuluje Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Szkoda że ten Pontiac to nie wersja Turbo. Miały takie fajne wycięcie na masce, i 6,6l pojemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Szkoda że ten Pontiac to nie wersja Turbo. Miały takie fajne wycięcie na masce, i 6,6l pojemność. I dużo żłopały . No ale coś kosztem czegoś . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 Szkoda że ten Pontiac to nie wersja Turbo. Miały takie fajne wycięcie na masce, i 6,6l pojemność. Mylisz się, właśnie ten model ma turbinę (zobacz fotki silnika w modelu) a ten o którym mówisz jest bez turbiny - na dowód daję fotkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi