empit Napisano 30 Listopada 2017 Napisano 30 Listopada 2017 Model jak w tytule. Sklejany prosto z pudła, bez dodatków. Malowanie Pactra i Alclad. Całkiem przyjemnie się sklejało.Wszystko ładnie spasowane. Zapraszamdo galerii Cytuj
Pires Napisano 1 Grudnia 2017 Napisano 1 Grudnia 2017 Model sam w sobie b. ładny, eksploatacja delikatna, tylko ta kabina ekstremalnie uproszczona psuje efekt, już lepiej zamknąć osłonę. Cytuj
empit Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Napisano 1 Grudnia 2017 Dziękuję. Model nie ma żadnych dodatków, robiony tylko dla przyjemności, do gabloty. Kabina może siermiężna, ale na półce wygląda nieźle :-) Jak będzie otwarta, to może kiedyś coś będzie można do niej dodać. A na razie, stoi. Oko cieszy.. Wielkie to bydlę! I Wnukom się podoba :-) Cytuj
Jarek Es Napisano 1 Grudnia 2017 Napisano 1 Grudnia 2017 Mi się podoba, tylko ta zieleń w kabinie powinna chyba być bardziej w niebieskim kolorze, ale może zdjęcia przekłamują. Cytuj
empit Napisano 2 Grudnia 2017 Autor Napisano 2 Grudnia 2017 Kolor kokpitu,to farb Hataka soviet cocpit blue-green. Cytuj
Fixer Napisano 4 Grudnia 2017 Napisano 4 Grudnia 2017 Dodaj jakieś proste pasy z kawałków taśmy albo papieru na fotel pilota, od razu będzie lepiej. Poza tym ładny, tylko szkoda że nie ma żadnych podwieszeń. Cytuj
empit Napisano 4 Grudnia 2017 Autor Napisano 4 Grudnia 2017 Niestety, nie znalazłem bomb FAB-500M62. Ale belki są, więc jak się pokażą bomby, to pewnie podwieszę A co do pasów, To będę zamawiał do SU-27, to przy okazji wezmę do 25. Cytuj
biket26 Napisano 10 Grudnia 2017 Napisano 10 Grudnia 2017 Modelik jest bardzo fajny i duży Gratulacje ukończenia jego budowy. Właśnie mam go rozgrzebanego. Jednak co do spasowania to mam odmienne zdanie. Pomijając zwichrowane górna i dolna płaszczyzna kadłuba, za szeroki element zasobnika spadochronu w stosunku do reszty "garbu", to kompletnie niedopasowany dziób do sekcji kabiny (różnice sięgające 1 mm.) już przyprawia o zawrót głowy. Szkoda też że dziób nie jest w formie stożka. Ułatwiłoby to pracę . Dodatkowo trzeba usuwać kilka dziur po wypychaczach we wnętrzu dysz wylotowych oraz kanałów wlotowych powietrza. Jakie jeszcze baboliki wyjdą, zobaczymy. Razi też brak tarcz zegarów czy to w formie kliszy czy w formie kalkomanii. Pasy pasują od miga 21( są identyczne tylko trzeba dorobić 2 brakujące paski; info dla kogoś kto nie chce kupować dodatkowo pasów a ma niepotrzebne od migusia 21 . Co do koloru kabiny to ja mieszam emerald green z sky blue mr hobby seria H. ( z odrobina białego).Tutaj dodałbym tylko ugięcie oponek bo razi i ewentualnie psiknął dysze wylotowe tytanowym lub lekko złotym Cytuj
empit Napisano 11 Grudnia 2017 Autor Napisano 11 Grudnia 2017 Jednak mimo tych niedoskonałości, polecam tego Miga. Ja zrobiłem go w sumie jako przerywnik przy DO-17Z-2 od ICM-u. Okazało się, że brakuje mi dziobowej sekcji oszklenia. Idzie już do mnie z Ukrainy ( ukłon w stronę ICM :-) ) A w zeszłym tygodniu nabyłem jeszcze He-111. I z pełną odpowiedzialnością za słowa, stwierdzam, że modele od ww. producenta to przyjemność sklejania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi