Baldigozz Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Takiego Tygryska z dużą lufą podrzucił mi Mikołaj. Na zdjęciu ze starszym bratem z Takoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Powstał w ogóle taki ze 105, czy tylko na papierze? Bo np plan Tigera I z długą 88 był, ale niestety na planie sie skończyło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Powstał...na papierze a w zasadzie w notatce na kolanie. Kolejne nieistniejące dziwolągi sf, żeby zarobić trochę kasy na grających w wota. Zawsze się zastanawiałem czemu modele sf są takie popularne (niemające nic wspólnego z czymś prawdziwym, realnym) i są zaliczane do redukcyjncyh skoro te farmazony nigdy nie istniały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 A ten od ammo nie jest jakby większy, czy to tylko takie złudzenie Bo oryginał wygląda tak niewinnie przy nim hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Zawsze się zastanawiałem czemu modele sf są takie popularne Bo dają sporo możliwości zabawy w modelarstwo i kombinowania różnymi technikami, przerabianiem konstrukcji, kamuflażami i schematami malowania. i są zaliczane do redukcyjncyh skoro te farmazony nigdy nie istniały? Bo ogólnie modelarstwo to nie tylko rzeczy zbudowane w 100%, ale także domniemanie istniejące bądź o opisanym ustalonym wyglądzie. Stąd też modelarstwo to także makiety architektoniczne osiedli, które jeszcze nie powstały, modele pojazdów które jeszcze nie powstały i może nie powstaną, a także figurki postaci s-f z filmów, komiksów czy co tam komu się podoba. A nie tylko T-34-76 1 plutonu 1 kompani 1 batalionu 1. Brygady Pancernej, stan sprzed natarcia pod Bobrujskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 7 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2017 Ten od Ammo nie jest większy. złudzenie ;) To wypraski od Takoma. Swoją drogą nie wiem czym to było spowodowane ale wanna w pudełku Ammo była dużo bardziej zwichrowana niż w pudełku Takom. Prostowała się po sklejeniu z tylną płytą ale jednak. Tymczasem wieża ze sprzętem IR: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 Usuń te ślady łączenia form na przedmiociku na podczerwień bo aż boli przy tej skali takie rzeczy zotawiać. Chyba że był on odlewany i to naturalny odcisk łączenia formy odlewniczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 Usuń te ślady łączenia form na przedmiociku na podczerwień bo aż boli przy tej skali takie rzeczy zotawiać.Chyba że był on odlewany i to naturalny odcisk łączenia formy odlewniczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 @Seb, ..po prostu nie chciałem być zbyt surowy w przekazie, zbyt często ostatnio bywam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2017 Och dzięki, z drugiej strony szkoda, bo miałem go dziś skończyć malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Pośpiech to zła cecha w modelarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2017 Nie wyrobiłem się jednak z malowaniem. Wieża popchnięta więc zabrałem się za kufer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Grudnia 2017 Share Napisano 9 Grudnia 2017 Nie szlifnąłeś leniuszku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 Prawie końcówka blaszek, może coś dorzucę jeszcze z tyłu. Pomyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Czy ktoś może dokładnie opisać do czego służyć miały te wystające na wieży sponsoniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Czy ktoś może dokładnie opisać do czego służyć miały te wystające na wieży sponsoniki? To nie T-34/76, tu się nie celuje patrząc przez lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Czy ktoś może dokładnie opisać do czego służyć miały te wystające na wieży sponsoniki? To osłony dalmierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 To nie T-34/76, tu się nie celuje patrząc przez lufę. @PiterATS Tak podejrzewałem. To ta armata miała dalmierz jak na okręcie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Używasz jakiegoś konkretnego zestawu blaszek? W pudełku takiej ilości nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 12 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2017 W pudełku jest tylko mała blaszka. To taki mały zestaw Edka do Tamiyi. Chodziło mi głównie o mocowania oporządzenia, bo docelowo zostanie tak jak na zdjęciach. Zresztą siatki są ładniejsze w pudełku, a np. mocowania na gąski są w Eduardzie do wyrzucenia. Przez nacięcia będą się wyginać z krawędzią, a te haki były zaoblone. W sumie te plastikowe z pudła są całkiem w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Bez zastanowienia klej plastikowe mocowania na wieżę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Oryginalny podkład Z kolegą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 20 Grudnia 2017 Share Napisano 20 Grudnia 2017 Byłby super model, gdyby nie ta cholerna armata. Nie realne to jest zupełnie, żeby taka wieża utrzymała taki kaliber działa. No ale cusz.. Czekam na jakieś fajne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2017 Byłby super model, gdyby nie ta cholerna armata. Nie realne to jest zupełnie, żeby taka wieża utrzymała taki kaliber działa. No ale cusz.. Czekam na jakieś fajne malowanie. Ten obok T-72 ma armatę 120 mm ;), a parę lat później 105-tke długolufową zamontowano na wieży Shermana. To nie tyle problem "utrzymania" co zmieszczenia zespołu zamka w wieży i odrzutu. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 No o to po części mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi