empit Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Jako, że zima i czasu wolnego więcej, dłubię sobie samoloty... Tym razem padło na SPITFIRE Mk. Vb ze stajni Airfixa, Model bardzo zacny. Sklejalność bezproblemowa. Malowanie: dywizjon 303, samolot Jana ZUMBACHA. Farby: Pactra. Kalkomanie: Techmod. Zapraszam do oglądania Cytuj
tenzan Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Samolot pomalowany OK, ale mam kilka uwag. Maszyna Zumbacha byla ciut bardziej odrapana, widać też silvernig/srebrzenie na kilku kalkach. Zdjęcia też mogłyby być nieco ostrzejsze. Cytuj
empit Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Napisano 5 Stycznia 2018 Każda maszyna była kiedyś nowa... :-)A już dowódca dywizjonu nie powinien latać uświnionym Spitem. Z założenia nie chcę robić styranych samolotów. Leciutka eksploatacja tylko. Dzięki za komentarz. Cytuj
Xmen Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Model fajny Według mnie ubrudzony w sam raz ale ja się nie znam A te czarne linie nie powinny być pod roundlami? Cytuj
Flachenty Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Skąd wziął Ci się pomysł na takie wychylanie lotek ? W innych Twoich modelach zresztą też. Cytuj
eldiabllo Napisano 6 Stycznia 2018 Napisano 6 Stycznia 2018 Samolot fajnie pomalowany, mi sie podoba, aleb przy skali 1:48 można się bardziej postarać, brak wstecznego lusterka , kalki położone nie wtopily sie w linie podzialu , używałem jakiegoś w ogóle płynu zmienkczajacego? Srebrza się szczególnie na dole. Co do śladów eksploatacji, jest dużo zdjęć maszyn Zumbacha na której widać odrapania , obicia A na modelu raczej dodają smaczku, ale to twój model i jeśli nie podobają Ci się "używane maszyny zawsze może być wykonanie takie jak twoje . To moje uwagi. Ogólnie malowanie mi się podoba A przy tej skali można więcej wyciągnąć z modelu, chociażby to lusterko które u Zumbacha było charakterystyczne. Pozdrawiam. Cytuj
empit Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Napisano 6 Stycznia 2018 Lusterko rzeczywiście będzie trzeba dorobić. Dzięki za opinię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi