Marcin M. Napisano 24 Stycznia 2018 Share Napisano 24 Stycznia 2018 A coś innego, żeby nie było, że ciągle krasnoludki albo ogry. Owad na precelku, w pilotce, ładnie odlany, z podstaweczką malutką. Nosek i skrzydełka trzeba dokleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 25 Stycznia 2018 Share Napisano 25 Stycznia 2018 przy malowaniu precla będziesz się wzorował na własnych wyrobach czy podesłać ci jakąś dokumentację zdjęciową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2018 przy malowaniu precla będziesz się wzorował na własnych wyrobach czy podesłać ci jakąś dokumentację zdjęciową? A fe mesje! Będę pracował z pamięci. A poza tym, mało tego śnieg topniejący na trawnikach osiedlowych odsłania? Dam se radę. Siłą rzeczy walkaroundu/1:1 nie zamieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Figurkę pokryłem podkładem na trzy razy (czarny/szary/biały), a następnie siedzisko pomalowałem medium rust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 E tam. Gów...na robota cie czeka Ciekawe czy ktoś odważy się poddać w wątpliwość kolor "bazowy " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Ciekawe czy ktoś odważy się poddać w wątpliwość kolor "bazowy " Teraz wygląda jakby dawca najadł się dużej ilości Curry. Bardziej klasyczna powinna wpadać w ciemniejszy brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Okazuje się, że zestaw AK do rdzy świetnie zdaje egzamin. Myślę, że tak już zostawię, bo ileż można zajmować się jednym . Ciekawe czy ktoś odważy się poddać w wątpliwość kolor "bazowy " Teraz wygląda jakby dawca najadł się dużej ilości Curry. Bardziej klasyczna powinna wpadać w ciemniejszy brąz. Dziękuję Koledzy, zawsze można na Was liczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Ciekawe czy ktoś odważy się poddać w wątpliwość kolor "bazowy " Teraz wygląda jakby dawca najadł się dużej ilości Curry. Bardziej klasyczna powinna wpadać w ciemniejszy brąz. Idę sprawdzić "dokumentację"... ale chyba g...o z tego wyjdzie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Nie ma co się z g....m bić o kolor, bo to śmierdzący temat. Działaj dalej... ... Tylko rączki potem umyj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Chyba ,że to farby z serii "Real color"...... Coś a'la nowe AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Rewelacyjny projekt i równie dobra dyskusja Pomyślałem, że mógłbyś dodać realizmu (zwłaszcza gdybyś prezentował Muszkę na jakiejś wystawie) takimi dodatkami: SPRAY albo AMPUŁKI ZAPACHOWE Ewentualnie może Szanowne Grono podpowie inne środki zawierające aromat identyczny z naturalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Rewelacyjny projekt i równie dobra dyskusja Pomyślałem, że mógłbyś dodać realizmu (zwłaszcza gdybyś prezentował Muszkę na jakiejś wystawie) takimi dodatkami: SPRAY albo AMPUŁKI ZAPACHOWE Ewentualnie może Szanowne Grono podpowie inne środki zawierające aromat identyczny z naturalnym To to jest model?! Ja myślałem ,że kolega się poddał i pokazuje jak model skończył ! Nieładnie tak żartować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2018 Pomyślałem, że mógłbyś dodać realizmu (zwłaszcza gdybyś prezentował Muszkę na jakiejś wystawie) takimi dodatkami:SPRAY albo AMPUŁKI ZAPACHOWE Coś w rodzaju prezentacji multimedialnej? Zwłaszcza z tymi ampułkami skunksimi z polem rażenia 800 m! "Uprasza się zwiedzających o założenie masek p-gaz" Tymczasem - zmalowałem podstawkę, tak dla odstresowania, bo kamień lubię malować. Muszkę pomalowałem mieszanką Rosy Flesh i Cadmium Skin (1:1, VGC): Ja myślałem ,że kolega się poddał i pokazuje jak model skończył ! Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, postaram się wycisnąć z tego jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2018 Popracowałem nad Muszką. Wash - nuln oil Citadel: Używam Glaze Medium VGC do rozcieńczania farb, a kolejne warstwy kładłem mokre na mokre. Figurkę pokryłem warstwą Cadian Fleshtone Citadel, złagodziło to trochę zombiaczość washa, a następnie zakamarki zaznaczyłem Medium Rust AK.: Pale flesh VGC i medium rust (1:1) - po całości: Pale flesh VGC użyłem do rozjaśnień większych powierzchni i zaznaczyłem detale twarzy: Chipping color AK zaznaczyłem cienie, m.in. w zagłębieniach twarzy, między palcami itp. Light skin tone Pactry. Stężone na wystające części. Gdy wszystko dobrze wyschnie (jutro) dokończę detale, bo nadal nie jestem zadowolony z efektu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Co on rękami obejmuje - swój bebech czy coś innego bo rozkminić nie mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2018 Co on rękami obejmuje - swój bebech czy coś innego bo rozkminić nie mogę? Tłuste brzusio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Trudno się dziwić. W końcu siedzi na wielkiej wyżerce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2018 Ja bym inaczej pomalował muchę. Poszedł bym w tę stronę. Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2018 Ja bym inaczej pomalował muchę. Poszedł bym w tę stronę.Link E tam, to byłoby zbyt oczywiste, wolałem po ludzku bardziej, poza tym ta z Twojego linka nie ma pilotki, wiec to zwykła padlinówka A ja tymczasem pomalowałem rzeczoną pilotkę, gogle, rękawiczki. Oczka - tradycyjny dziab igłą lekarską 0.7 mm i zalane Maccrage Blue (Citadel). Całość przetarłem jeszcze żółtym gdzieniegdzie. Zacząłem skrzydełka - steel gray VGC, wash nuln oil i suchy pędzel maccrage blue. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2018 Tak, tylko że w barwie ludzkiej, zlewa się z ..... fotelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2018 Na żywo nie jest tak źle, zawsze mogę ostatecznie siedzisko rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Stycznia 2018 Share Napisano 29 Stycznia 2018 Kupa wyszła realistycznie. Sam bym lepszej nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2018 Muszka jest już w GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi