Marcin M. Posted January 24, 2018 Share Posted January 24, 2018 A coś innego, żeby nie było, że ciągle krasnoludki albo ogry. Owad na precelku, w pilotce, ładnie odlany, z podstaweczką malutką. Nosek i skrzydełka trzeba dokleić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 przy malowaniu precla będziesz się wzorował na własnych wyrobach czy podesłać ci jakąś dokumentację zdjęciową? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 25, 2018 Author Share Posted January 25, 2018 przy malowaniu precla będziesz się wzorował na własnych wyrobach czy podesłać ci jakąś dokumentację zdjęciową? A fe mesje! Będę pracował z pamięci. A poza tym, mało tego śnieg topniejący na trawnikach osiedlowych odsłania? Dam se radę. Siłą rzeczy walkaroundu/1:1 nie zamieszczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 Figurkę pokryłem podkładem na trzy razy (czarny/szary/biały), a następnie siedzisko pomalowałem medium rust. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 E tam. Gów...na robota cie czeka Ciekawe czy ktoś odważy się poddać w wątpliwość kolor "bazowy " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Ciekawe czy ktoś odważy się poddać w wątpliwość kolor "bazowy " Teraz wygląda jakby dawca najadł się dużej ilości Curry. Bardziej klasyczna powinna wpadać w ciemniejszy brąz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 Okazuje się, że zestaw AK do rdzy świetnie zdaje egzamin. Myślę, że tak już zostawię, bo ileż można zajmować się jednym . Ciekawe czy ktoś odważy się poddać w wątpliwość kolor "bazowy " Teraz wygląda jakby dawca najadł się dużej ilości Curry. Bardziej klasyczna powinna wpadać w ciemniejszy brąz. Dziękuję Koledzy, zawsze można na Was liczyć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Ciekawe czy ktoś odważy się poddać w wątpliwość kolor "bazowy " Teraz wygląda jakby dawca najadł się dużej ilości Curry. Bardziej klasyczna powinna wpadać w ciemniejszy brąz. Idę sprawdzić "dokumentację"... ale chyba g...o z tego wyjdzie ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Nie ma co się z g....m bić o kolor, bo to śmierdzący temat. Działaj dalej... ... Tylko rączki potem umyj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Chyba ,że to farby z serii "Real color"...... Coś a'la nowe AK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Rewelacyjny projekt i równie dobra dyskusja Pomyślałem, że mógłbyś dodać realizmu (zwłaszcza gdybyś prezentował Muszkę na jakiejś wystawie) takimi dodatkami: SPRAY albo AMPUŁKI ZAPACHOWE Ewentualnie może Szanowne Grono podpowie inne środki zawierające aromat identyczny z naturalnym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Rewelacyjny projekt i równie dobra dyskusja Pomyślałem, że mógłbyś dodać realizmu (zwłaszcza gdybyś prezentował Muszkę na jakiejś wystawie) takimi dodatkami: SPRAY albo AMPUŁKI ZAPACHOWE Ewentualnie może Szanowne Grono podpowie inne środki zawierające aromat identyczny z naturalnym To to jest model?! Ja myślałem ,że kolega się poddał i pokazuje jak model skończył ! Nieładnie tak żartować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 27, 2018 Author Share Posted January 27, 2018 Pomyślałem, że mógłbyś dodać realizmu (zwłaszcza gdybyś prezentował Muszkę na jakiejś wystawie) takimi dodatkami:SPRAY albo AMPUŁKI ZAPACHOWE Coś w rodzaju prezentacji multimedialnej? Zwłaszcza z tymi ampułkami skunksimi z polem rażenia 800 m! "Uprasza się zwiedzających o założenie masek p-gaz" Tymczasem - zmalowałem podstawkę, tak dla odstresowania, bo kamień lubię malować. Muszkę pomalowałem mieszanką Rosy Flesh i Cadmium Skin (1:1, VGC): Ja myślałem ,że kolega się poddał i pokazuje jak model skończył ! Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, postaram się wycisnąć z tego jak najwięcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 28, 2018 Author Share Posted January 28, 2018 Popracowałem nad Muszką. Wash - nuln oil Citadel: Używam Glaze Medium VGC do rozcieńczania farb, a kolejne warstwy kładłem mokre na mokre. Figurkę pokryłem warstwą Cadian Fleshtone Citadel, złagodziło to trochę zombiaczość washa, a następnie zakamarki zaznaczyłem Medium Rust AK.: Pale flesh VGC i medium rust (1:1) - po całości: Pale flesh VGC użyłem do rozjaśnień większych powierzchni i zaznaczyłem detale twarzy: Chipping color AK zaznaczyłem cienie, m.in. w zagłębieniach twarzy, między palcami itp. Light skin tone Pactry. Stężone na wystające części. Gdy wszystko dobrze wyschnie (jutro) dokończę detale, bo nadal nie jestem zadowolony z efektu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Co on rękami obejmuje - swój bebech czy coś innego bo rozkminić nie mogę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 28, 2018 Author Share Posted January 28, 2018 Co on rękami obejmuje - swój bebech czy coś innego bo rozkminić nie mogę? Tłuste brzusio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Trudno się dziwić. W końcu siedzi na wielkiej wyżerce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted January 29, 2018 Super Moderator Share Posted January 29, 2018 Ja bym inaczej pomalował muchę. Poszedł bym w tę stronę. Link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 29, 2018 Author Share Posted January 29, 2018 Ja bym inaczej pomalował muchę. Poszedł bym w tę stronę.Link E tam, to byłoby zbyt oczywiste, wolałem po ludzku bardziej, poza tym ta z Twojego linka nie ma pilotki, wiec to zwykła padlinówka A ja tymczasem pomalowałem rzeczoną pilotkę, gogle, rękawiczki. Oczka - tradycyjny dziab igłą lekarską 0.7 mm i zalane Maccrage Blue (Citadel). Całość przetarłem jeszcze żółtym gdzieniegdzie. Zacząłem skrzydełka - steel gray VGC, wash nuln oil i suchy pędzel maccrage blue. pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted January 29, 2018 Super Moderator Share Posted January 29, 2018 Tak, tylko że w barwie ludzkiej, zlewa się z ..... fotelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 29, 2018 Author Share Posted January 29, 2018 Na żywo nie jest tak źle, zawsze mogę ostatecznie siedzisko rozjaśnić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Kupa wyszła realistycznie. Sam bym lepszej nie zrobił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted January 30, 2018 Author Share Posted January 30, 2018 Muszka jest już w GALERII Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts