spiton Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Kupiłem sobie taki model, i od razy zacząłem lepić. Nie zamierzałem robić relacji, ale muszę się z Wami podzielić tym modelarskim kuriozum, jakim jest pracujące zawieszenie w tym niewielkim modelu. Sprężynki klei się bardzo przyjemnie. I tak nie będzie ich widać, poza tym pracujące zawieszenie, przy sztywnych gumowych-aczkolwiek, bardzo precyzyjnie odlanych-na poziomie Dragona gąsienicach nie ma sensu. Ale rozumiecie, że musiałem się tym z Wami podzielić ,-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted January 28, 2018 Super Moderator Share Posted January 28, 2018 :P dawdaj dalej E 100 wynalazek jak się patrzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Nie zamierzałem robić relacji, ale muszę się z Wami podzielić tym modelarskim kuriozum A fe, nieładne takie podejście. Jakby tak wszyscy robili to nic do oglądania by nie było. Dobrze ze w końcu zmądrzałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 Kupiłem sobie taki model, i od razy zacząłem lepić. Nie zamierzałem robić relacji, ale muszę się z Wami podzielić tym modelarskim kuriozum, jakim jest pracujące zawieszenie w tym niewielkim modelu. Sprężynki klei się bardzo przyjemnie. I tak nie będzie ich widać, poza tym pracujące zawieszenie, przy sztywnych gumowych-aczkolwiek, bardzo precyzyjnie odlanych-na poziomie Dragona gąsienicach nie ma sensu. Ale rozumiecie, że musiałem się tym z Wami podzielić ,-)) Robiłem ten model Trudno się nie zgodzić z Twoimi przemyśleniami. Niestety po sklejeniu wahaczy czy jak to zwać, te sprężynki potrafią wyskoczyć bo spasowanie i tak nie jest idealne. Spory luz w pracy tego zawieszenia i jego "chwiejność" potrafią niemile zaskoczyć. Na szczęście ja miałem ok 10szt zapasowych sprężynek w zestawie. Po założeniu gąsienic ruchome zawieszenie praktycznie przestaje być ruchome. Pozwala co najwyżej na ładne dopasowanie na podstawce np w momencie przejazu czołgu przez belę drewna itp. Jonathan jesli dobrze pamiętam, dociążył mocno wannę to nieco lepiej pracowało to zawieszenie. Jednak fakt jest faktem. Zbyteczny gadżet. Już lepsze podejscie jest klasycznego Dragona w serii E100. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted January 28, 2018 Author Share Posted January 28, 2018 ciag dalszy Model będzie na podstawce, tak, że podwozie po prostu ma się dopasować do podłoża. Z Twoimi Piotr uwagami zgadzam się w 100%. Niemniej i tak mnie bawi wysiłek producenta, żeby takie coś zrobić. Ja też miałem kilkanaście sprężynek więcej ,-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Jakieś postępy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel1 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Nie widzę obrazków. Jak inni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 byly i uciekly :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted February 4, 2018 Super Moderator Share Posted February 4, 2018 ano fotki wcieło, zmień ;) bo chętnych tłum a nie ma co oglądać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts