Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym zaprezentować mój najnowszy model. Sklejało mi się go bardzo przyjemnie, jedyne komplikacje wystąpiły przy budowie podwozia (niejasna instrukcja). Niestety zdarzył się wypadek i model mi się potrzaskał . Stąd wykonanie tegoż modelu jako wrak.

W założeniu pojazd miał być po uszkodzeniu na poligonie skanibalizowany na części. Po upadku ZSRR został w opuszczonej bazie i się niszczy do dnia dzisiejszego.

Po długim wstępie zapraszam do galerii:

vgg2Zd9h.jpg

6fWNwvBh.jpg

qEXJWQHh.jpg

8FjXGzwh.jpg

XDetghUh.jpg

NI2Dmi3h.jpg

f86M2DEh.jpg

CoHlQQDh.jpg

Zapraszam do komentowania

Napisano

Interesuje mnie płotek. Co to za wyrób?

Napisano

Bardzo fajnie wyszedł. Jeden drobiazg tylko - jeżeli to niszczejący wrak to nie miał by napompowanych do pełna opon. Coś troszkę wygląda na nadmierny prześwit między przednimi kołami a błotnikami w pionie) ale to może być kwestia fotek.

Napisano
Bardzo fajnie wyszedł. Jeden drobiazg tylko - jeżeli to niszczejący wrak to nie miał by napompowanych do pełna opon. Coś troszkę wygląda na nadmierny prześwit między przednimi kołami a błotnikami w pionie) ale to może być kwestia fotek.

Dziękuję . Prześwit jest kwestią zdjęć. W rzeczywistości jest dużo mniejszy. Co do kół to nie zawsze koła są nienapompowane:

YfFRFYkh.jpg

Napisano

Bardzo lubię urale. Bardzo ładna, klimatyczna podstawka - kupna czy wyrób własny?

Napisano

Dziękuję . Prześwit jest kwestią zdjęć. W rzeczywistości jest dużo mniejszy. Co do kół to nie zawsze koła są nienapompowane:

YfFRFYkh.jpg

Ja też mogę potwierdzić .

Przy budowie swojego wraka Urala sporo czasu poświęciłem na szukanie zdjęć z rosyjskich wojskowych złomowisk itp.

spokojnie można uznać ,że nawet po latach większość pojazdów ma naprawdę sporo ciśnienia w ogumieniu.

Niewiele jest zdjęć z "flakiem" choć zdarzają się ....

w moim warsztacie jest ciekawy link do przykładowej strony z "zapomnianymi"

viewtopic.php?f=68&t=60011

• 4 weeks later...
Napisano

Widać rękę modelarza. Bardzo ładne. Z przyjemnością oglądam.

Życzę kolejnych tak udanych prac.

pzdr.

Napisano

Dużo pustej przestrzeni na tej podstawce. Może dorzucić jeszcze z dwa pojazdy obok?

Napisano
Dużo pustej przestrzeni na tej podstawce. Może dorzucić jeszcze z dwa pojazdy obok?

Na jeden dodatkowy pojazd miejsca nie ma, a co dopiero dwa Jednak faktycznie coś można by jeszcze dołożyć. Na razie nie mam za bardzo na to pomysłu