Tomasz Andryk Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Witam! Chciałbym zaprezentować mój najnowszy model. Sklejało mi się go bardzo przyjemnie, jedyne komplikacje wystąpiły przy budowie podwozia (niejasna instrukcja). Niestety zdarzył się wypadek i model mi się potrzaskał . Stąd wykonanie tegoż modelu jako wrak. W założeniu pojazd miał być po uszkodzeniu na poligonie skanibalizowany na części. Po upadku ZSRR został w opuszczonej bazie i się niszczy do dnia dzisiejszego. Po długim wstępie zapraszam do galerii: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Interesuje mnie płotek. Co to za wyrób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Stycznia 2018 Share Napisano 30 Stycznia 2018 Ja Grzegorzu użyłem tego https://www.swiatmodeli.eu/pl/p/Plot-betonowy-I-2-metry-ze-slupkiem-lukowym-72/3119 Lub prosty https://www.swiatmodeli.eu/pl/p/Plot-betonowy-I-2-metry-ze-slupkiem-prostym-72/3117 Podejrzewam ,że kolega również nabył w Kotebi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Podejrzewam ,że kolega również nabył w Kotebi... Tak dokładnie, kupiłem w Kotebi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Bardzo fajnie wyszedł. Jeden drobiazg tylko - jeżeli to niszczejący wrak to nie miał by napompowanych do pełna opon. Coś troszkę wygląda na nadmierny prześwit między przednimi kołami a błotnikami w pionie) ale to może być kwestia fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Bardzo fajnie wyszedł. Jeden drobiazg tylko - jeżeli to niszczejący wrak to nie miał by napompowanych do pełna opon. Coś troszkę wygląda na nadmierny prześwit między przednimi kołami a błotnikami w pionie) ale to może być kwestia fotek. Dziękuję . Prześwit jest kwestią zdjęć. W rzeczywistości jest dużo mniejszy. Co do kół to nie zawsze koła są nienapompowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Ja Grzegorzu użyłem tego https://www.swiatmodeli.eu/pl/p/Plot-betonowy-I-2-metry-ze-slupkiem-lukowym-72/3119 Lub prosty https://www.swiatmodeli.eu/pl/p/Plot-betonowy-I-2-metry-ze-slupkiem-prostym-72/3117 Podejrzewam ,że kolega również nabył w Kotebi... Piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Bardzo lubię urale. Bardzo ładna, klimatyczna podstawka - kupna czy wyrób własny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Bardzo fajnie wyszedł. Jeden drobiazg tylko - jeżeli to niszczejący wrak to nie miał by napompowanych do pełna opon. Coś troszkę wygląda na nadmierny prześwit między przednimi kołami a błotnikami w pionie) ale to może być kwestia fotek. Dziękuję . Prześwit jest kwestią zdjęć. W rzeczywistości jest dużo mniejszy. Co do kół to nie zawsze koła są nienapompowane: Ja też mogę potwierdzić . Przy budowie swojego wraka Urala sporo czasu poświęciłem na szukanie zdjęć z rosyjskich wojskowych złomowisk itp. spokojnie można uznać ,że nawet po latach większość pojazdów ma naprawdę sporo ciśnienia w ogumieniu. Niewiele jest zdjęć z "flakiem" choć zdarzają się .... w moim warsztacie jest ciekawy link do przykładowej strony z "zapomnianymi" viewtopic.php?f=68&t=60011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Bardzo lubię urale. Bardzo ładna, klimatyczna podstawka - kupna czy wyrób własny? Dziękuję . Podstawka to wyrób własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Widać rękę modelarza. Bardzo ładne. Z przyjemnością oglądam. Życzę kolejnych tak udanych prac. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 Widać rękę modelarza. Bardzo ładne. Z przyjemnością oglądam.Życzę kolejnych tak udanych prac. pzdr. Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Udana rzecz, ale... to Ural a gdzie BM? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Dużo pustej przestrzeni na tej podstawce. Może dorzucić jeszcze z dwa pojazdy obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 26 Lutego 2018 Autor Share Napisano 26 Lutego 2018 Dużo pustej przestrzeni na tej podstawce. Może dorzucić jeszcze z dwa pojazdy obok? Na jeden dodatkowy pojazd miejsca nie ma, a co dopiero dwa Jednak faktycznie coś można by jeszcze dołożyć. Na razie nie mam za bardzo na to pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi