wosiek Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 No to można się pastwić. Model Revella w zasadzie z pudła ( jak na mnie to ... o dziwo !!!) Wymieniona tylko lufa działa na RB i jego osłona na Hauera. Scenka ma przedstawiać "wesołą drużynę" przemierzającą bezdroża Ukrainy w okolicach Kijowa 1941. Tyle w ramach wstępu czas na fotki.. I zmiana tła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 hehehehe, ten rzygający wymiata, super scenka! Uwagi: model W 72 troszkę jednak lepiej dać jaśniejszy kolor i nieco różnicować barwe, bo te wszystkie piękne detale i wkład pracy giną w ciemnej masie, pojazd jest realistyczny ale traci na efektowności przez to. Technicznych wag nie mam , jest świetnie. podstawka Ogólnie super, tylko ta woda za czysta,psuje całość podstawki, może byś ją czymś przybrudził? Woda z czego robiona? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Pawiujący jest superrr ! Te "czciny" są takie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Ogólnie bardzo ładnie. Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi, ale ostatnio zieleń z okolic bajorka bardzo kontrastuje z drugą stroną drogi. Ale, I tak mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Lutego 2018 Autor Share Napisano 2 Lutego 2018 Dzięki za komentarze Uwagi z pokorą przyjęte (szkoda, że nie przy okazji warsztatu) i tak. 1. zielenina częściowo wymieniona (krzak z tyłu) lub poprawiona 2. trzcina - stonowanie koloru i "przeczesanie" - według mnie wygląda teraz trochę delikatniej 3. ślady gąsienic i kół na ile to było możliwe ( model już był przyklejony, a podłoże twarde) poprawione Aktualny wygląd Uwagi:model W 72 troszkę jednak lepiej dać jaśniejszy kolor i nieco różnicować barwe, bo te wszystkie piękne detale i wkład pracy giną w ciemnej masie, pojazd jest realistyczny ale traci na efektowności przez to. Technicznych wag nie mam , jest świetnie. podstawka Ogólnie super, tylko ta woda za czysta,psuje całość podstawki, może byś ją czymś przybrudził? Woda z czego robiona? Cieniowanie i rozjaśnienia były , ale się niestety zatarły i znikły pod pigmentami. Szkoda też, że nie dałem filtra zapewnem by trochę przebarwił całość. No cóż, na przyszłość trzeba będzie jeszcze bardziej drastycznie do tego podejść Woda to kilka warstw Still Water Vellejo, potem w ramach lenistwa (nie chciało mi się jechać po water effects) .... kilka cienkich warstw wikolu Na koniec pociągnięte wszystko połyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Teraz jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Lutego 2018 Autor Share Napisano 5 Lutego 2018 Dzięki Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Scenka rewelacyjna, detale modeli świetne (Twoje warsztaty budzą podziw). Jedyne do czego mógłbym się (od biedy) przyczepić to kwestia wspomnianych już wyżej powierzchni "wierzchnich" ; moim zdaniem w 72 w tym przypadku bardziej realistyczne efekty osiąga się właśnie filtrami i cieniowaniem niż pigmentami. Ale ogólnie klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 He, he "wesoła kompanija" - zarąbiście to wygląda . Szkoda tylko, że na najciekawszych ujęciach, brak ostrości . P.S. Żygający - klasa, ale ten śpioch to już w ogóle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Każdy model zyskuje na podstawce a wzbogacony o dowcipną aranżację, dwa razy tyle. Widać rękę modelarza. Bardzo ładne. Z przyjemnością oglądam. Życzę kolejnych tak udanych prac. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi