Bengal Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Stagnacja z modelami jest najgorsza, mam dosyć szpachli, więc zaczynam coś nowego. Zatem : Od momentu jak tylko go dostałem chciałem go zacząć i właśnie nastał ten czas Wiem, że mój warsztat nie będzie taki genialny jak : - warsztat Przemka R. - warsztat J.Jason tym bardziej nie spodziewam się takiego efektu Ale co poradzić, trzeba robić niż tylko mówić. Duże pudło z paroma wypraskami, detale super : eleganckie koła elementy przeźroczyste + 2 blaszki i malutka kalka Moje pierwsze wrażenie to naprawdę klocki lego ruchome "nogi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Ja sobie zakupiłem model żywiczny 1:72 tego pięknego pojazdu. Ponoć pierwsza dziesiątka najlepszych haubic nas świecie. Będę z pewnością śledził wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Mam Kolegę na celowniku "Taktyczny Post Obserwacyjny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 Zawsze mi się podobało to działko, znaczy hałbica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 Coś do przodu, mam nadzieje, że on mi się uda .... środka za dużo nie będzie widać. Na noc lakier i jutro obijam/brudzę środek. pierwszy raz malowałem farbami od miga... B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Do malowania użyjesz zestawu hataki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Lutego 2018 Autor Share Napisano 9 Lutego 2018 Do malowania użyjesz zestawu hataki ? Kupiłem pierwszy raz miga farbki, ale wszystko można zmienić, szczególnie że coraz bardziej podoba mi się inne malowanie niż pudełkowe. kombinuję z środkiem... nie będzie go widać więc mogę próbować tego co mam pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 Cześć, pytanie, jak najlepiej zrobić okna tak jak w oryginale : bardzo rozcieńczona farba ? czy jakiś inny patent ? B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 Cześć, najlepiej coś takiego nawet pędzelkiem można uzyskać bardzo dobry efekt https://www.mojehobby.pl/products/ALC-408-Armoured-Glass.html Ewentualnie Tamiya mocniej rozcieńczona https://www.mojehobby.pl/products/X-25-Clear-Green-Gloss.html można pomyśleć ewentualnie jeszcze o folii samoprzylepnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 Ja zmieszałem i rozcieńczyłem bardzo Clear Blue i Clear Yellow od Tamki i psikałem kilka warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Dzięki Darkin, Przemek. Poćwiczę sobie na innych elementach zanim pomaluję szybki. Jako, że chyba wybieram się do Mińska muszę troszkę podgonić. Szkoda, że środka nie będzie za bardzo widać bo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 https://photos.google.com/share/AF1QipMpfr10NIkNVJWlBrRiRXvCJesni0PwN8oZW--GD5wDcbPJVsDC2sC-weZDKOd0Sg?key=aGEtbUQ3Y3dJay1kdnp2QW1ZTFBnbi1ReHdhNzVB Troche zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Mnie się sprzydadzą więc dzięki. Sporo tego a w necie szczegółów nie za dużo było. Przynajmniej ja niewiele znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Lutego 2018 Autor Share Napisano 14 Lutego 2018 Jedno pytanie, czy koła trzeba obrabiać jakąś chemią czy coś ? Czy takie z pudełka mogę od razu brudzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Umyć na pewno. A później to pewnie pomalować i brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Z tego co ja doświadczyłem i zauważyłem większość opon ma z jednej strony większy otwór na felgę - zazwyczaj za duży, z jednej strony pasuje to z drugiej już nie. Nie byłoby problemu gdyby nie to że bieżnik zazwyczaj musi być skierowany w konkretną stronę co powoduje że połowa kół jest ok a druga połowa przez za duży otwór w oponie nie wygląda ładnie. Ja zazwyczaj maluje i felge i opone żeby plastik nie miałstyczności z winylem. Były przypadki że opona powodowała zmiękczenie czy wręcz rozpuszczenie plastiku. A kleję klejem typu CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Lutego 2018 Autor Share Napisano 17 Lutego 2018 Dobry, parę rzeczy muszę dokończyć i nosorożec gotowy na podkład. Szpachli użyłem dwa razy pewnie przez moje za szybko. Dalej zastanawiam się nad felgami, ale chyba zdecyduję się na te pancerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lutego 2018 Share Napisano 17 Lutego 2018 Zgrabnie wyszło Czekam na pierwsze kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Kiedyś usłyszałem nie rób czarno-białego bo to trudne i Ci nie wyjdzie. No i nie mogłem się pohamować by spróbować. Nie wiem czy dobrze wyszło ale wyszło tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Ładnie, coraz lepiej idzie Ci to malowanie aero. Co z szybami, na czym stanęło już pomalowałeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Ok ale trochę za ciemny. Postaraj się rozjaśnić całość jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Lutego 2018 Autor Share Napisano 23 Lutego 2018 Dobry, bez większego rozpisywania się, zmieniłem kolor i farby z miga na mix tamiyi i wyszło tak : i tak bardziej realny kolor czy mam szykować wiadro i cleanluxa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 czy mam szykować wiadro i cleanluxa ? Eee, no bez przesady Jak dla mnie nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Żadne wiadro i żaden cleanlux, walcz z nim dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi