Bartosz.B Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 (edytowane) Zrobiłem kolejnego ulepa wyszedł tragicznie, ale i tak postanowiłem się pochwalić, ponieważ cieszy kolejny ukończony model. Od samego początku budowy było pod górkę nic nie pasowało nawet pokład do kadłuba. Po poprzednich dwóch modelach ten revell jest porostu tragiczny. Wszystkie cześć musiałem oczyścić z tony naddatku, a niektóre wręcz wycinac z zalanego plastiku. W trakcie pracy podczas szukania w necie jakieś relacji z budowy tego ustrojstwa odkryłem że to model z lat 80 i został tylko zapakowany w nowe ładne pudełko. Najbardziej niezadowalany jestem z szyb które upaprałem niemiłosiernie. Do maskowania okien użyłem maski w płynie którą chyba zbyt rzadko położyłem ponieważ farba przedarła się przez tą warstwę. W trakcie mycia zdołałem wbić dwa okna do środka, porysować, umazać. Chyba nakleję na to czarna folie lub pomaluje transparentną czarną farbą i tak zostawię. Po ukończeniu z daleka zaznaczam z daleka model cieszy oko i nawet ładnie się prezentuje dla kogoś co nie ma styczności z modelarstwem. Na ostatnim zdjęciu środki i narzędzia do stosowania podczas oglądania by choć trochę przypominał łabędzia . Edytowane 23 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Gratulacje z powodu ukończenia. Ja obejrzałem swój egzemplarz i... wrzuciłem do szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lutego 2018 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2018 A te szyby, są tak pobrudzone od farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 23 Lutego 2018 Autor Share Napisano 23 Lutego 2018 Od farby zmiesznajej ze zbyt cieka warstwą maskolu lub nie do końca wyschnietą. Próbowałem się tego pozbyć zmywaczem do pędzli od vallejo, ale jak widać marne tego rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 No normalnie rozwijsze niczym papier toaletowy Bartku Możesz zawsze go użyć jako poligonu do łederingu. Powybijaj te szyby pobaw sie rdzą zrób sobie z niego statek somalijskich piratów Tak czy siak idziesz w dobrą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 A moje wrażenie jest takie, że przy ogólnej czystości, paradoksalnie to oszklenie dodaje realizmu jakiegoś przy patrzeniu z pewnej perspektywy... (i nie mam na myśli zawartości witrynki ). Zaciek na sterburcie ładny. Poza tym cywilne SARy mi się zawsze podobały. Ale oczywiście jako poligon do ekstremalnego weatheringu pt Somalijska Łajba Korsarska 1:72 kandydat dobry. Można poszaleć.. np tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Dzięki za dobre słowo ,a co do eksperymentów na otwartym organizmie nie głupi pomysł i pewnie wcześniej czy później tak skończy Na myśl o somalijskich piratach od razu przypomniał mi się film Captain Phillips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi