Kon_Bar Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Rzutem na taśmę dziś w nocy udało mi się skończyć model przez wystawą w Mińsku, na którą mam nadzieję dotrę. Warsztat był prowadzony TUTAJ Dzięki koledze vark udało się wyjaśnić temat płyty sterowania okresowego - tu Italeri "dało ciała" jak rzadko ale udało się to jako tako poprawić Jak na trzeci model po latach przerwy nieskromnie powiem, że jestem zadowolony (są widoczne braki warsztatowe, ale w porównaniu do CH-113 i CC-138 jest jakiś postęp ) Mam nadzieję, że zanim skończę swój projekt 8-miu helikopterów SAR RCAF poziom prac będzie satysfakcjonujący Zachęcam Koleżanki i Kolegów do konstruktywnej krytyki / podpowiadania co i jak lepiej wykonać w przyszłości (mile widziany link do opisu techniki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Mnie się podoba, fajny taki żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Piękny temat i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 23 Lutego 2018 Autor Share Napisano 23 Lutego 2018 Piękny temat i wykonanie. Dziękuję i widzę, że mam "kolegę po fachu" - Ty też preferujesz wersje ratownicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2018 Nie mogłem być na festiwalu, ale dzięki Koledze udało mi się wystawić 2 modele. Ileż musiało być wręczonych wyróżnień, że nawet mój ulepek załapał się na jedno! Choć już tylko najstarsi modelarze pamiętają o imprezie ja dopiero dziś odebrałem model oraz dyplom i musiałem się pochwalić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Czerwca 2018 Share Napisano 20 Czerwca 2018 znakomity. Dwa razy sprawdzałem, czy to faktycznie 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 20 Czerwca 2018 Share Napisano 20 Czerwca 2018 Bardzo ładny... aż chciało by się mieć taki w kolekcji. Czy model Hobbybosa jest gorszy? Pytam bo właśnie oglądam różnych producentów. Kiedyś na Airshow miałem okazję widzieć UH1..Fajny wydaje odgłos w czasie lotu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 20 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2018 Bardzo ładny... aż chciało by się mieć taki w kolekcji. Czy model Hobbybosa jest gorszy? a) dziękuję b) Hobby Boss produkuje chyba jedynie UH-1B/C a ten to UH-1D (przerobiony na UH-1H) - inna długość kadłuba i drzwi. Moim zdaniem HB nie wchodzi w grę jako podstawa. Italeri (przepak ETSI) nie jest zły. Hasegawa - porażka. Tyle z moich doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 A Aeroplast/ Mistercraft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 Gratuluję wyróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 24 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2019 Teraz, mig napisał: Gratuluję wyróżnienia. Dziękuję, choć to dyplom z zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 6 minut temu, Kon_Bar napisał: Dziękuję, choć to dyplom z zeszłego roku Nawet nie zwróciłem uwagi, że to 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 25 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) 19 godzin temu, kret69 napisał: A Aeroplast/ Mistercraft? Ja nie potrafię nic na ten temat powiedzieć - w ramkach wygląda interesująco (np. drzwi nie trzeba przerabiać), ale kadłub w zbliżeniach wygląda słabo (jamy skurczowe etc.). Może warto go potraktować jako dawcę niektórych części? --- EDIT --- Na FB kolega napisał "wymaga szpachli i zacisków ale poziom Amodelu." Jednym słowem... Za 5-10 PLN więcej masz Italeri Edytowane 25 Czerwca 2019 przez Kon_Bar dodatkowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 27 Czerwca 2019 Share Napisano 27 Czerwca 2019 Pomimo, że Italeri to właściwie stare formy ESCI, jednak do dziś nikt nie wypuścił lepszego w tej skali. Sam go ostatnio popełniłem, ale w innym malowaniu. No i z windą zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi