Przemek Przybulewski Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Długo się zastanawiałem co robić teraz bo mam kilka pomysłów, kilka rozgrzebanych projektów, kilka nowych modeli w drodze ale mam mocne postanowienie pokończyć to co zacząłem, może w międzyczasie zrobić coś nowego. Pomysł na dwie 80-tki pojawił się dawno temu kiedy okazyjnie wpadł w moje ręce BTR. Zakup nie planowany ale ogólnie pojazd bardzo mi się podoba i postanowiłem go zrobić razem z T-80. Na początku chciałem zrobić górzysty Afganistan ale T-80 ze względów na dochowanie tajemnicy konstrukcji nie były tam użyte. Pierwszy konflikt jaki ujrzały to wojna w Czeczeni zwana później Pierwszą Wojną Czeczeńską. T-80B i BV jako kompletnie nie przygotowane do walk w mieście i z niedoświadczonymi załogami poniosły dotkliwe straty po ostrzałach z RPG. Co do podstawki to jeszcze nie wiem, na razie przeglądam zdjęcia z walk i zdjęcia pojazdów. Planuję użyć BTR-80A Trumpeter 01595 i T-80B też Trumpka 05565. Na razie mam trochę BTRa: ... Do BTRa mam lufę 30mm Magic of Models, lufę RB Model d o KPWT i koła ET: A do T-80 mam lufę Magic of Models, wyrzutnie granatów też MoM, linę Eureka ale nie wiem czy użyję - zobaczę jak zestawowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Opakowanie kół do BTR-a jest dwustronne, czy zawiera tylko 4 koła?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Świetny temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Marca 2018 Autor Share Napisano 25 Marca 2018 Opakowanie kół do BTR-a jest dwustronne, czy zawiera tylko 4 koła?! Są jeszcze 4 koła niżej. Chcesz to zrobię więcej fotek. Świetny temat..dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Są jeszcze 4 koła niżej. Chcesz to zrobię więcej fotek. Nie nie, dzięki, wiem, że jest więcej, to było retorycznie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Wrzuć jakieś fotki oryginału z czeczenii, chętnie pooglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 Nie nie, dzięki, wiem, że jest więcej, to było retorycznie ;-)No to już chyba zbyt zmęczony byłem bo nie skumałem Wrzuć jakieś fotki oryginału z czeczenii, chętnie pooglądam...Jeśli chodzi o BTR to zdjęc jest sporo, problem jest ze T-80 tak jakby nie można było fotografować/wrzucać do internetu. Cieżko znaleźć coś sensownego a jeśli już to albo nie ta wersja albo nie jest pewne że to Czeczenia. Cały czas szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Nie zwalniasz tempa.... Czy to znaczy że jakąś małą miejsko-gruzową dioramkę planujesz? Albo pojazd sponiewierany "po walce" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 Nie zwalniasz tempa.... Czy to znaczy że jakąś małą miejsko-gruzową dioramkę planujesz? Albo pojazd sponiewierany "po walce" ? A jak że inaczej. Tak, planuję ale nie wiem co z tego wyjdzie. Na razie szukam inspiracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 BTR fajna rzecz. Widziałem kiedyś mała winietę z górami i ekipą żołnierzy na pancerzu. Świetnie oddany klimat. W rowie leżał chyba jakis „teciak” spalony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 (edytowane) Tą dioramę masz na myśli ? Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Taki jeden- teraz dałeś mi do myślenia. Chyba w swym pokrętnym umyśle zmiksowalem dwie prace. Ta z Twojego posta to jedna, a druga to BTR na górskiej drodze...bez rowu. Ogólne przesłanie jednak jest prawidlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 To bardziej klimaty afgańskie mi przypomina. Planowałem coś bardziej błotnego albo błotno śnieżnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 1 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Przemek Przybulewski- ,,problem jest ze T-80 tak jakby nie można było fotografować/wrzucać do internetu,, w czasie wojny w czeczeni rosjanie uzywali glownie pojazdow typu T-62,T-72. Ja znalazlem pare fotek T-80 z tego okresu na Pintersecie. Moge ci je udostepnic to - coś bardziej błotnego albo błotno śnieżnego A to poprosze. Bardzo chętnie pooglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi