Milan Mynar Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Oto mój ostatni zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Fajny brzydal . Tu można poszaleć z cieniowanie, washem i brudzenie. Popatrzę sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Tak, oczywisćie,tu można poszaleć z cieniowanie, washem i brudzenie. Oto pierwszy etap budowy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Aaa, no výborne, som zvedavý ako si s ním poradíš. Do mnie dotarł w tym tygodniu i cały czas walczę z myślą czy wymienić szprychy bo jak na model wtryskowy są bardzo cienkie, ale jedna nie w skali... :/ Które malowanie wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Wybralem malowanie Brytyjskiego Korpusu Expedicyjnego w Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 8 Kwietnia 2018 Share Napisano 8 Kwietnia 2018 No to tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2018 Mam nadzieję,źe producent zrobi teź model w wersji z armata Hotchkiss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Oto maly postep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Jest nieźle! Jaką szarą farbę wybrałeś? Zawsze mi się ten pojazd z ruskimi kojarzył...pewnie przez tę serię zdjęć z błockiem i iwanem z obandażowaną łępetyną ;) Bardzo mi się podoba instrukcja zaproponowana przez producenta. Stylowa, bez dwóch zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Ja na mojego położyłem jako bazę MRP-59 RLM66 i na to MRP-113 Dark Sea Grey. Dalej rozjaśnienia będę robić MRP-112 Medium Sea Grey. Widaje mi się, że porównując to do zdjęć Rollsów z Sieci to w miarę wygląda jak Admiralty Dark Grey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Nie wiem czemu ale kurczę żadnych wcześniejszych zdjęć nie widzę oprócz tego jednego powyżej. Wysłane przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Tak, zniknęły. Był to głównie inbox. Podobne znajdziesz na TMN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Szybki model, nawet za szybki jak na jego cenę Baza fajna, dawaj teraz cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 To do mnie, czy do OP? Bo jego zdjęć nie ma i model nie był pomalowany oidp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 To do mnie, czy do OP? Bo jego zdjęć nie ma i model nie był pomalowany oidp. Do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Ja już jestem ciut dalej. Ale to nie mój model jest tutaj ważny, tylko Milana, skupmy się na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Kolega Ferret 37 jest daleko ode mnie, jego model wygląda lepiej niż mój. Maialem klopoty z hostingem zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 13 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2018 Oto pierwszy etap malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 13 Kwietnia 2018 Share Napisano 13 Kwietnia 2018 Koła robisz jasne? Widziałem jasne na Rollsach, ale nie na Lanchesterach. Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 14 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2018 Tak, maluję opony na jasny kolor. Nawet na zdjęciach opublikowanych tutaj przez kolegę wyglądają raczej jasne, niź ciemne. Oto kolejny etap malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 14 Kwietnia 2018 Share Napisano 14 Kwietnia 2018 To raczej suche błoto lub kurz, nie jasna opona. Ale kto wie. :-) Koniec, czy jeszcze coś planujesz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Jednak jasna opona. W tamtych czasach opony białe, kremowe i jasnoszare to normalka. Pozdrowienia Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Model bardzo ładny i wymagający minimalnego wkładu a mimo to nie obrobiłeś nawet tych pojedynczych śladów łączenia form, które widać w kilku miejscach (jestem na to wyczulony),poza tym dość niechlujnie sklejony. (ale bez przesady tragedii tez nie ma). Malowanie takie sobie, niechlujne (przecież to 35ka) zwłaszcza próba cieniowania zwłąszcza dachu wieży (zdecydowanie źle dobrane barwy tzn zamiast modulacji dałeś pierwszy i ostatni odcień tejże, duży kontrast i za duża różnica odcieni wg mnie). Unikaj dawania w środku ciemnego odcienia. Ja bym wolał potrenować na jakimś tańczym modelu, ten ma ogroooomny potencjał tzn nity i jednobrawny jasny kamo, az prosi się o modulacje (np. z użyciem kartki). Kolor bazowy dałbym minimalnie bardziej jasnobłękitny ale ten też jest ok. Kolor gumy prawidłowy, taka ona podówczas była. Szkoda że pozamykany na 4 spusty:) PozdrO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Modulacja nie wygląda za fajnie jak jerzype zauważył. Przydałby się wash także Następnym razem pójdzie Ci lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 19 Kwietnia 2018 Share Napisano 19 Kwietnia 2018 I jak tam postępy pracy, bo jestem ciekaw? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi