onkos1 Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Przy okazji wizyty w Bovington, odwiedzilem hale pelna sprzetu, ktory nigdy nie bedzie wystawiony. Ciekaw jestem ile bedziecie w stanie rozpoznac. Przedewszystkim interesuja mnie konstrukcje nietypowe, bo Leopardy, M60, AMX30 czy Chellenger'y to pestka, ale maja tam tez egzemplarze ktorych nigdzie indziej nie ma. Sam rozpoznaje kilka typow i w ramach zabawy umyslowej zapraszam Was do zabawy. Mam nadzieje, ze fotki widac. Jesli nie prosze administracje o pomoc. dobrej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Z niektórych zdjęć byłyby rewelacyjne puzzle Gratuluję wycieczki. Dlaczego "nigdy nie będzie wystawiony" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Z niektórych zdjęć byłyby rewelacyjne puzzle Gratuluję wycieczki. Dlaczego "nigdy nie będzie wystawiony" ?Brak miejsca. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Super galeria. Byłem w tamtym roku na Tank Fescie 2017. Niektóre z tych czołgów są na chodzie min. Leopard1 i M60 jeździły na pokazach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Najładniejsze malowania, to te z "brygady berlińskiej". Ile pojazdów poza "chiftem" znalazłeś w tym malowaniu w tej hali, widać jeden pojazd kołowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 18 Września 2018 Share Napisano 18 Września 2018 Tam się to tylko kurzy. Mogłyby nasze instytucje kultury postarać się o ściągnięcie ich do Polski. Tutaj cieszyłyby oczy odwiedzających Muzeum Broni Pancernej w Poznaniu, albo nową siedzibę Muzeum Wojska Polskiego na Cytadeli. No ale Brytole rzuciliby zaporową cenę, do tego przewóz z wysp także nie byłby tani (czy taki gabaryt zmieściłby się w eurotunelu?). Szkoda :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 18 Września 2018 Share Napisano 18 Września 2018 Dudzio. Znając polskie realia u nas by tylko zgniły. Większość by stała pod chmurką i niszczała tyle z tego by było. Żeby nie było byłem w kilku muzeach w Europie i nie widziałem żeby coś historycznego stało pod gołym niebem. U nas by był lament bo hale trza wybudować(nie ma pieniędzy) bo trzeba ją ogrzać, oświetlić...…..Zapewne część modelarzy była Sinshiem, Munster czy Overloon. Fakt ceny są ciekawe ale każdy się ze mną zgodzi że kompletny czołg z każdą pierdołą na błotniku czy wież z przyjemnością się ogląda. Na koniec. Skoro nie można zadbać o swoje eksponaty to co dopiero o sprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Września 2018 Share Napisano 18 Września 2018 Patrząc na ten dobrobyt/przesyt aż bije po oczach ubóstwo naszych krajowych muzeów, a to dla tego że dla większości decydentów i społeczeństwa sprzęt pancerny czy też lotniczy to nie żaden zabytek tylko szmelc dlatego tak mnie boli np. Muzeum Lotnictwa w Krakowie gdzie naprawdę dużo ciekawych eksponatów stoi pod chmurą i się normalnie niszczy,czy muzeum na Sadybie w Warszawie gdzie np.jest oryginalny M107 z wojny w Wietnamie, pamiętam że jeszcze jak stał w MWP to był w miarę kompletny obecnie jest strasznie zdekompletowany np. pokradziono celowniki i większość rozdzielaczy hydrauliki (no bo k....wa były aluminiowe i się komuś przydały na złom ) . Sevenup ma rację że by zgniły ,jeszcze by je okradli ze wszystkiego co by się tylko dało odkręcić/urwać. No nie ma zadbania o zabytki militarne, prywatni wszystkiego nie ogarną (brak kasy i bzdurne przepisy o broni) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 19 Września 2018 Share Napisano 19 Września 2018 Żeby ukrócić narzekania na muzealników a rozpocząć zabawę... Przy okazji wizyty w Bovington, odwiedzilem hale pelna sprzetu, ktory nigdy nie bedzie wystawiony. Ciekaw jestem ile bedziecie w stanie rozpoznac. Przedewszystkim interesuja mnie konstrukcje nietypowe, bo Leopardy, M60, AMX30 czy Chellenger'y to pestka, ale maja tam tez egzemplarze ktorych nigdzie indziej nie ma. Sam rozpoznaje kilka typow i w ramach zabawy umyslowej zapraszam Was do zabawy. Mam nadzieje, ze fotki widac. Jesli nie prosze administracje o pomoc. dobrej zabawy Centralnie widać nieślubne dziecko z mezaliansu CVR(T) i Land Rovera - Centaur Half Track Land Rover. Na szybko znalazłem opis TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 20 Września 2018 Share Napisano 20 Września 2018 Macie rację, jak się patrzy na to co stoi na Sadybie " od zaplecza" to aż żal. Tak jak i żal tego M-107. Dobrze przynajmniej, że w muzeum w Poznaniu cały czas coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi