Jump to content

WAGONY KOLEJOWE

tadeusz6514
 Share

Recommended Posts

Po wielu miesiącach przedstawię Kolegom moje prace związane z taborem kolejowym , oto pierwszy model .

Modele są wykonywane z papieru w skali 1:25 wycinane laserowo i malowane ,na zdjęciach jest przedstawiona platforma Niemiecka typ SS używana podczas wojny do transportu pojazdów i długich elementów . Do tej pory w Polsce podobno zostały tylko cztery sztuki .

6417fecfec73be21gen.jpg

W razie zainteresowania przedstawię zdjęcia z budowy tego modelu . Pozdrawiam

Dodatek do poprzedniego wpisu 7a490e1db3868260med.jpg

67ade232c206015fmed.jpg

z tyłu wagon SS z przodu model wagonu SSlma44 z wyrzutnią startową V2- ale to na przyszłość .Następne zdjęcia z detalami platformy SS

02711390a18db28bmed.jpg

ef9c6f67994c4716med.jpg

Otrzymałem zapytanie dotyczące wagonu SSlma 44 czy na pewno z tego wagonu odpalano rakietę V2 mam nadzieję że zdjęcia wyjaśnią wszystko . Dlaczego takich pojazdów było mało - może jeden gdyż do ustawienia w terenie były potrzebne szyny a lotnictwo nie próżnowało i taki transport byłby bardzo widoczny i łatwy do likwidacji, dlatego Niemcy używali przyczep startowych.

• 2 weeks later...
  • 11 months later...

Dziękuję lecz nie zasługuję na tak wielkie pochwały są lepsi od mojej skromnej osoby .Pozdrawiam i obiecuję więcej wpisów na temat wagonów kolejowych które właśni wykonuję .

ee787f13dd81af0bmed.jpg
Model wagonu z armatą kolejową 194 mm  , skala 1:25  model wykonywany od podstaw
1af349ba2614499bmed.jpg
zdjęcie przedstawia model armaty 194 mm na podstawie obrotowej , sam model jest wzorowany na oryginalnych zdjęciach takiej samej armaty .
Pozdrawiam i proszę o komentarze za które będę bardzo wdzięcznyafb21f0f2c17cf6dmed.jpg
wieża wraz z armatą 194 .

537701565468c89emed.jpg
Następne zdjęcie do całości

To jeden z tematów który nie był pokazywany na Modelwork .

Edited by tadeusz6514
  • Like 1

1 godzinę temu, tadeusz6514 napisał:

Dziękuję lecz nie zasługuję na tak wielkie pochwały są lepsi od mojej skromnej osoby .Pozdrawiam i obiecuję więcej wpisów na temat wagonów kolejowych które właśni wykonuję .

ee787f13dd81af0bmed.jpg
Model wagonu z armatą kolejową 194 mm  , skala 1:25  model wykonywany od podstaw
1af349ba2614499bmed.jpg
zdjęcie przedstawia model armaty 194 mm na podstawie obrotowej , sam model jest wzorowany na oryginalnych zdjęciach takiej samej armaty .
Pozdrawiam i proszę o komentarze za które będę bardzo wdzięcznyafb21f0f2c17cf6dmed.jpg
wieża wraz z armatą 194 .

537701565468c89emed.jpg
Następne zdjęcie do całości

To jeden z tematów który nie był pokazywany na Modelwork .

Witam

Temat za który się zabrałeś naprawdę świetny. Samo wykonanie oczywiście też. Malujesz swoje modele?

Ja też zajmuję się tematyką kolejową ale w w 1:35 .

Pozdriawiam z Łodzi

Wiem że wiele osób wykonuje modele w skali 1:35 , moje modele są wykonywane w innej  skali ze względu na skalę pojazdów w tejże samej skali 1:25 , lecz wiele modeli niektórzy pomniejszają a następnie malują model według własnego uznania , co do mojego malowania modeli to jest zależne od zamówienia na dany model -ostatnio są to modele wycinane laserowo i każdy może pomalować go sam i dodatkowo do modelu jest zaprojektowana kalkomania która jest wraz z modelem -chyba .Pozdrawiam .Łask .

• 3 months later...

Można by było wydać model w takiej skali lecz niektóre elementy by były zbyt małe aby niektórzy je wykonali i to jest chyba jedyny problem z tym modelem bo przeskalowanie wszystkiego zajęłoby parę minut . Pozdrawiam .