tadeusz6514 Napisano 2 Maja 2018 Napisano 2 Maja 2018 Po wielu miesiącach przedstawię Kolegom moje prace związane z taborem kolejowym , oto pierwszy model . Modele są wykonywane z papieru w skali 1:25 wycinane laserowo i malowane ,na zdjęciach jest przedstawiona platforma Niemiecka typ SS używana podczas wojny do transportu pojazdów i długich elementów . Do tej pory w Polsce podobno zostały tylko cztery sztuki . W razie zainteresowania przedstawię zdjęcia z budowy tego modelu . Pozdrawiam Cytuj
Merten Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 No przecież OCZYWIŚCIE, że jest zainteresowanie! Wrzuć najwięcej fotek jak możesz proszę! Pozdrowienia! Cytuj
tadeusz6514 Napisano 4 Maja 2018 Autor Napisano 4 Maja 2018 Dodatek do poprzedniego wpisu z tyłu wagon SS z przodu model wagonu SSlma44 z wyrzutnią startową V2- ale to na przyszłość .Następne zdjęcia z detalami platformy SS Cytuj
tadeusz6514 Napisano 5 Maja 2018 Autor Napisano 5 Maja 2018 Części od wózka i złożony wózek z układem hamulcowym ,wózek B25 Cytuj
tadeusz6514 Napisano 6 Maja 2018 Autor Napisano 6 Maja 2018 Otrzymałem zapytanie dotyczące wagonu SSlma 44 czy na pewno z tego wagonu odpalano rakietę V2 mam nadzieję że zdjęcia wyjaśnią wszystko . Dlaczego takich pojazdów było mało - może jeden gdyż do ustawienia w terenie były potrzebne szyny a lotnictwo nie próżnowało i taki transport byłby bardzo widoczny i łatwy do likwidacji, dlatego Niemcy używali przyczep startowych. Cytuj
tadeusz6514 Napisano 15 Maja 2018 Autor Napisano 15 Maja 2018 podzespoły wagonu koła ,siłownik hamulca , Cytuj
tadeusz6514 Napisano 19 Maja 2018 Autor Napisano 19 Maja 2018 Co jakiś czas wstawię kilka zdjęć wagonu , oto następne zdjęcia . Pozdrawiam . Cytuj
tadeusz6514 Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Napisano 21 Kwietnia 2019 do mojego poprzedniego wpisu gotowy model . Pozdrawiam 2 Cytuj
tadeusz6514 Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Dziękuję lecz nie zasługuję na tak wielkie pochwały są lepsi od mojej skromnej osoby .Pozdrawiam i obiecuję więcej wpisów na temat wagonów kolejowych które właśni wykonuję . Model wagonu z armatą kolejową 194 mm , skala 1:25 model wykonywany od podstaw zdjęcie przedstawia model armaty 194 mm na podstawie obrotowej , sam model jest wzorowany na oryginalnych zdjęciach takiej samej armaty . Pozdrawiam i proszę o komentarze za które będę bardzo wdzięczny wieża wraz z armatą 194 . Następne zdjęcie do całości To jeden z tematów który nie był pokazywany na Modelwork . Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez tadeusz6514 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 22 Kwietnia 2019 Napisano 22 Kwietnia 2019 A nie myślałeś żeby robić takie cuda w 1/35? Cytuj
ManiekB Napisano 22 Kwietnia 2019 Napisano 22 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, tadeusz6514 napisał: Dziękuję lecz nie zasługuję na tak wielkie pochwały są lepsi od mojej skromnej osoby .Pozdrawiam i obiecuję więcej wpisów na temat wagonów kolejowych które właśni wykonuję . Model wagonu z armatą kolejową 194 mm , skala 1:25 model wykonywany od podstaw zdjęcie przedstawia model armaty 194 mm na podstawie obrotowej , sam model jest wzorowany na oryginalnych zdjęciach takiej samej armaty . Pozdrawiam i proszę o komentarze za które będę bardzo wdzięczny wieża wraz z armatą 194 . Następne zdjęcie do całości To jeden z tematów który nie był pokazywany na Modelwork . Witam Temat za który się zabrałeś naprawdę świetny. Samo wykonanie oczywiście też. Malujesz swoje modele? Ja też zajmuję się tematyką kolejową ale w w 1:35 . Pozdriawiam z Łodzi Cytuj
tadeusz6514 Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Napisano 23 Kwietnia 2019 Wiem że wiele osób wykonuje modele w skali 1:35 , moje modele są wykonywane w innej skali ze względu na skalę pojazdów w tejże samej skali 1:25 , lecz wiele modeli niektórzy pomniejszają a następnie malują model według własnego uznania , co do mojego malowania modeli to jest zależne od zamówienia na dany model -ostatnio są to modele wycinane laserowo i każdy może pomalować go sam i dodatkowo do modelu jest zaprojektowana kalkomania która jest wraz z modelem -chyba .Pozdrawiam .Łask . Cytuj
Seb Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 W dniu 22.04.2019 o 20:36, Adams M1A1 napisał: A nie myślałeś żeby robić takie cuda w 1/35? Przecież to hitlerowskie wynalazki Cytuj
tadeusz6514 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Można by było wydać model w takiej skali lecz niektóre elementy by były zbyt małe aby niektórzy je wykonali i to jest chyba jedyny problem z tym modelem bo przeskalowanie wszystkiego zajęłoby parę minut . Pozdrawiam . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi