tadeusz6514 Napisano 2 Maja 2018 Share Napisano 2 Maja 2018 Po wielu miesiącach przedstawię Kolegom moje prace związane z taborem kolejowym , oto pierwszy model . Modele są wykonywane z papieru w skali 1:25 wycinane laserowo i malowane ,na zdjęciach jest przedstawiona platforma Niemiecka typ SS używana podczas wojny do transportu pojazdów i długich elementów . Do tej pory w Polsce podobno zostały tylko cztery sztuki . W razie zainteresowania przedstawię zdjęcia z budowy tego modelu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 No przecież OCZYWIŚCIE, że jest zainteresowanie! Wrzuć najwięcej fotek jak możesz proszę! Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 4 Maja 2018 Autor Share Napisano 4 Maja 2018 Dodatek do poprzedniego wpisu z tyłu wagon SS z przodu model wagonu SSlma44 z wyrzutnią startową V2- ale to na przyszłość .Następne zdjęcia z detalami platformy SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 5 Maja 2018 Share Napisano 5 Maja 2018 No i będą dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 5 Maja 2018 Autor Share Napisano 5 Maja 2018 Części od wózka i złożony wózek z układem hamulcowym ,wózek B25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Maja 2018 Share Napisano 5 Maja 2018 W szoku jestem . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 6 Maja 2018 Autor Share Napisano 6 Maja 2018 Otrzymałem zapytanie dotyczące wagonu SSlma 44 czy na pewno z tego wagonu odpalano rakietę V2 mam nadzieję że zdjęcia wyjaśnią wszystko . Dlaczego takich pojazdów było mało - może jeden gdyż do ustawienia w terenie były potrzebne szyny a lotnictwo nie próżnowało i taki transport byłby bardzo widoczny i łatwy do likwidacji, dlatego Niemcy używali przyczep startowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 15 Maja 2018 Share Napisano 15 Maja 2018 Prośba o więcej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 15 Maja 2018 Autor Share Napisano 15 Maja 2018 podzespoły wagonu koła ,siłownik hamulca , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 17 Maja 2018 Autor Share Napisano 17 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Jest moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 19 Maja 2018 Autor Share Napisano 19 Maja 2018 Co jakiś czas wstawię kilka zdjęć wagonu , oto następne zdjęcia . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 do mojego poprzedniego wpisu gotowy model . Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Mistrzu kolejowy. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Dziękuję lecz nie zasługuję na tak wielkie pochwały są lepsi od mojej skromnej osoby .Pozdrawiam i obiecuję więcej wpisów na temat wagonów kolejowych które właśni wykonuję . Model wagonu z armatą kolejową 194 mm , skala 1:25 model wykonywany od podstaw zdjęcie przedstawia model armaty 194 mm na podstawie obrotowej , sam model jest wzorowany na oryginalnych zdjęciach takiej samej armaty . Pozdrawiam i proszę o komentarze za które będę bardzo wdzięczny wieża wraz z armatą 194 . Następne zdjęcie do całości To jeden z tematów który nie był pokazywany na Modelwork . Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez tadeusz6514 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 A nie myślałeś żeby robić takie cuda w 1/35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, tadeusz6514 napisał: Dziękuję lecz nie zasługuję na tak wielkie pochwały są lepsi od mojej skromnej osoby .Pozdrawiam i obiecuję więcej wpisów na temat wagonów kolejowych które właśni wykonuję . Model wagonu z armatą kolejową 194 mm , skala 1:25 model wykonywany od podstaw zdjęcie przedstawia model armaty 194 mm na podstawie obrotowej , sam model jest wzorowany na oryginalnych zdjęciach takiej samej armaty . Pozdrawiam i proszę o komentarze za które będę bardzo wdzięczny wieża wraz z armatą 194 . Następne zdjęcie do całości To jeden z tematów który nie był pokazywany na Modelwork . Witam Temat za który się zabrałeś naprawdę świetny. Samo wykonanie oczywiście też. Malujesz swoje modele? Ja też zajmuję się tematyką kolejową ale w w 1:35 . Pozdriawiam z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Wiem że wiele osób wykonuje modele w skali 1:35 , moje modele są wykonywane w innej skali ze względu na skalę pojazdów w tejże samej skali 1:25 , lecz wiele modeli niektórzy pomniejszają a następnie malują model według własnego uznania , co do mojego malowania modeli to jest zależne od zamówienia na dany model -ostatnio są to modele wycinane laserowo i każdy może pomalować go sam i dodatkowo do modelu jest zaprojektowana kalkomania która jest wraz z modelem -chyba .Pozdrawiam .Łask . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2019 model gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Sierpnia 2019 Share Napisano 3 Sierpnia 2019 W dniu 22.04.2019 o 20:36, Adams M1A1 napisał: A nie myślałeś żeby robić takie cuda w 1/35? Przecież to hitlerowskie wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Można by było wydać model w takiej skali lecz niektóre elementy by były zbyt małe aby niektórzy je wykonali i to jest chyba jedyny problem z tym modelem bo przeskalowanie wszystkiego zajęłoby parę minut . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi