eldiabllo Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Model ukończony, było troche piłowania i piłowania . Pomalowany olejnymi z Tamiya : Enamel XF-21 Sky Matt Enamel XF-71 Cockpit Green Enamel XF-26 Deep Green Matt WARSZTAT: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=60933 na koniec Satin bezbarwny z Humbrola i troche suchych pastyli. Linka radiowa wyszła ultra cienka. An-26 w Polsce. Samolot An-26 należy do klasy małych samolotów transportowych, jednak w Polskich warunkach traktujemy go jako samolot średniej wielkości. W 1972r. wprowadzono samoloty An-26 do wyposażenia lotnictwa transportowego WP. Głównym ich zadaniem było zabezpieczenie desantu żołnierzy 6 Pomorskiej Dywizji Powietrzno Desantowej. Łącznie zakupiono 12 sztuk An-26.Od 2005r. rozpoczął się powolny proces wycofywania samolotów z eksploatacji. https://www.polot.net/antonow_an_26/historia Mnie interesowała maszyna z 13 Pułk Lotnictwa Transportowego w Balicach nr 1406 dosarczona w 11.11.1972r , w malowaniu po drugim remoncie w 2004 W 1998r przeszedł remont głowny , a został wycofany w 2008r. Po remontach głównych w latach 1998r. – 1999r. otrzymały malowanie w trójbarwny kamuflaż i białe numery burtowe. Około 2004r. numery burtowe przemalowano na czarne, pomniejszono szachownice, a te z kadłuba znikły. https://www.polot.net/13_pulk_lotnictwa_transportowego_w_balicach_1963r_2000r_ . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Gość Cytuj
KubaRo95 Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 Model świetny i jeszcze lepsze kolorki bardzo podoba mi się ta kroplowa owiewka boczna, pomarańczowe cuś dodaje dużo smaczku i kontrastu. Poza tym bardzo ładny model jeśli chodzi o sylwetkę, a i wykonanie na 5! Cytuj
spiton Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 Swietnie wyszedł kamuflaż. A to w tym modelu ważny element. Dzięki temu model wygląda prawie jak prawdziwy. No i wielki szacun za wyprowadzenie tego modelarskiego koszmaru, jakim jest ten zestaw, do stadium fajnego modelu Cytuj
eldiabllo Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Napisano 9 Czerwca 2018 Swietnie wyszedł kamuflaż. A to w tym modelu ważny element. Dzięki temu model wygląda prawie jak prawdziwy. No i wielki szacun za wyprowadzenie tego modelarskiego koszmaru, jakim jest ten zestaw, do stadium fajnego modelu Dzięki, no miałem duuuuże obawy jak zaczołem prace plastik+pilnik. Drugi raz raczej niepodejme się takiego trudnego tematu . Bynajmnie jestę bardzo zadowolony z efektu końcowego. Model świetny i jeszcze lepsze kolorki bardzo podoba mi się ta kroplowa owiewka boczna, pomarańczowe cuś dodaje dużo smaczku i kontrastu. Poza tym bardzo ładny model jeśli chodzi o sylwetkę, a i wykonanie na 5! dzięki wielkie. No kolory dobierałem na "oko", a i rozmieszczenie plam robiłem na podstawie zdjęc. Cytuj
Hello Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 Swietnie wyszedł kamuflaż...Dzięki temu model wygląda prawie jak prawdziwy... Farby olejne mają moc . Pozdrawiam Hello Cytuj
Xmen Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 Biorąc pod uwagę materiał wyjściowy to czapki z głów.Kapitalne wykonanie Może kiedyś uda się zobaczyć go na żywo. Cytuj
Rafał B Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 Głównym ich zadaniem było zabezpieczenie desantu żołnierzy 6 Pomorskiej Dywizji Powietrzno Desantowej. Może nie głównym, a jednym z wielu, wszak jako jednostka transportowa powołana została do wykonywania różnych zadań. A co do modelu, to ciekawie wyszedł, podoba się, zwłaszcza znając materiał wyjściowy. Cytuj
mig Napisano 10 Czerwca 2018 Napisano 10 Czerwca 2018 Wyciągnąłeś z tego modelu bardzo dużo. Mnie się bardzo podoba Cytuj
eldiabllo Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Napisano 10 Czerwca 2018 Biorąc pod uwagę materiał wyjściowy to czapki z głów.Kapitalne wykonanie Może kiedyś uda się zobaczyć go na żywo. Dzięki za słowa uznania, no na pewno gdzieś się z nim pojawię, ewentualnie zapraszam w przyszłym roku do NowegoTargu Wyciągnąłeś z tego modelu bardzo dużo. Mnie się bardzo podoba Dzięki wielkie, no na ile moje zdolności pozwalały, sam z efektu końcowego jestem zadowolony bo nawet kilka rzeczy zrobiłem sam. Cytuj
Xmen Napisano 10 Czerwca 2018 Napisano 10 Czerwca 2018 Dzięki za zaproszenie. Może się wybiorę. A tak poważnie to jak uda się z takiego materiału wyjściowego zrobić elegancki model to jest z tego duża radocha większa niż z modelu który się składa jak klocki.Przynajmniej ja tak mam. Cytuj
eldiabllo Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Napisano 10 Czerwca 2018 Dzięki za zaproszenie. Może się wybiorę. A tak poważnie to jak uda się z takiego materiału wyjściowego zrobić elegancki model to jest z tego duża radocha większa niż z modelu który się składa jak klocki.Przynajmniej ja tak mam. Potwierdzam , też tak mam. Zrobiłem w nim kilka małych drobiazgów nawet . No i model wyjatkowy, ma coś więcej niż to co pudełko miało. Cytuj
spiton Napisano 10 Czerwca 2018 Napisano 10 Czerwca 2018 Bardzo mi się podoba. Ustawiaj w aparacie maksymalnie duża przesłone, żeby zwiekszyć głebie ostrości. Cytuj
mig Napisano 11 Czerwca 2018 Napisano 11 Czerwca 2018 Dzięki za zaproszenie. Może się wybiorę. A tak poważnie to jak uda się z takiego materiału wyjściowego zrobić elegancki model to jest z tego duża radocha większa niż z modelu który się składa jak klocki.Przynajmniej ja tak mam. Potwierdzam , też tak mam. Zrobiłem w nim kilka małych drobiazgów nawet . No i model wyjatkowy, ma coś więcej niż to co pudełko miało. Rzeczywiście coś w tym jest. Też tak mam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi