eldiabllo Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Model ukończony, było troche piłowania i piłowania . Pomalowany olejnymi z Tamiya : Enamel XF-21 Sky Matt Enamel XF-71 Cockpit Green Enamel XF-26 Deep Green Matt WARSZTAT: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=60933 na koniec Satin bezbarwny z Humbrola i troche suchych pastyli. Linka radiowa wyszła ultra cienka. An-26 w Polsce. Samolot An-26 należy do klasy małych samolotów transportowych, jednak w Polskich warunkach traktujemy go jako samolot średniej wielkości. W 1972r. wprowadzono samoloty An-26 do wyposażenia lotnictwa transportowego WP. Głównym ich zadaniem było zabezpieczenie desantu żołnierzy 6 Pomorskiej Dywizji Powietrzno Desantowej. Łącznie zakupiono 12 sztuk An-26.Od 2005r. rozpoczął się powolny proces wycofywania samolotów z eksploatacji. https://www.polot.net/antonow_an_26/historia Mnie interesowała maszyna z 13 Pułk Lotnictwa Transportowego w Balicach nr 1406 dosarczona w 11.11.1972r , w malowaniu po drugim remoncie w 2004 W 1998r przeszedł remont głowny , a został wycofany w 2008r. Po remontach głównych w latach 1998r. – 1999r. otrzymały malowanie w trójbarwny kamuflaż i białe numery burtowe. Około 2004r. numery burtowe przemalowano na czarne, pomniejszono szachownice, a te z kadłuba znikły. https://www.polot.net/13_pulk_lotnictwa_transportowego_w_balicach_1963r_2000r_ . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Model świetny i jeszcze lepsze kolorki bardzo podoba mi się ta kroplowa owiewka boczna, pomarańczowe cuś dodaje dużo smaczku i kontrastu. Poza tym bardzo ładny model jeśli chodzi o sylwetkę, a i wykonanie na 5! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Swietnie wyszedł kamuflaż. A to w tym modelu ważny element. Dzięki temu model wygląda prawie jak prawdziwy. No i wielki szacun za wyprowadzenie tego modelarskiego koszmaru, jakim jest ten zestaw, do stadium fajnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2018 Swietnie wyszedł kamuflaż. A to w tym modelu ważny element. Dzięki temu model wygląda prawie jak prawdziwy. No i wielki szacun za wyprowadzenie tego modelarskiego koszmaru, jakim jest ten zestaw, do stadium fajnego modelu Dzięki, no miałem duuuuże obawy jak zaczołem prace plastik+pilnik. Drugi raz raczej niepodejme się takiego trudnego tematu . Bynajmnie jestę bardzo zadowolony z efektu końcowego. Model świetny i jeszcze lepsze kolorki bardzo podoba mi się ta kroplowa owiewka boczna, pomarańczowe cuś dodaje dużo smaczku i kontrastu. Poza tym bardzo ładny model jeśli chodzi o sylwetkę, a i wykonanie na 5! dzięki wielkie. No kolory dobierałem na "oko", a i rozmieszczenie plam robiłem na podstawie zdjęc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Swietnie wyszedł kamuflaż...Dzięki temu model wygląda prawie jak prawdziwy... Farby olejne mają moc . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Biorąc pod uwagę materiał wyjściowy to czapki z głów.Kapitalne wykonanie Może kiedyś uda się zobaczyć go na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Czerwca 2018 Share Napisano 9 Czerwca 2018 Głównym ich zadaniem było zabezpieczenie desantu żołnierzy 6 Pomorskiej Dywizji Powietrzno Desantowej. Może nie głównym, a jednym z wielu, wszak jako jednostka transportowa powołana została do wykonywania różnych zadań. A co do modelu, to ciekawie wyszedł, podoba się, zwłaszcza znając materiał wyjściowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Wyciągnąłeś z tego modelu bardzo dużo. Mnie się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2018 Biorąc pod uwagę materiał wyjściowy to czapki z głów.Kapitalne wykonanie Może kiedyś uda się zobaczyć go na żywo. Dzięki za słowa uznania, no na pewno gdzieś się z nim pojawię, ewentualnie zapraszam w przyszłym roku do NowegoTargu Wyciągnąłeś z tego modelu bardzo dużo. Mnie się bardzo podoba Dzięki wielkie, no na ile moje zdolności pozwalały, sam z efektu końcowego jestem zadowolony bo nawet kilka rzeczy zrobiłem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Dzięki za zaproszenie. Może się wybiorę. A tak poważnie to jak uda się z takiego materiału wyjściowego zrobić elegancki model to jest z tego duża radocha większa niż z modelu który się składa jak klocki.Przynajmniej ja tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2018 Dzięki za zaproszenie. Może się wybiorę. A tak poważnie to jak uda się z takiego materiału wyjściowego zrobić elegancki model to jest z tego duża radocha większa niż z modelu który się składa jak klocki.Przynajmniej ja tak mam. Potwierdzam , też tak mam. Zrobiłem w nim kilka małych drobiazgów nawet . No i model wyjatkowy, ma coś więcej niż to co pudełko miało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Bardzo mi się podoba. Ustawiaj w aparacie maksymalnie duża przesłone, żeby zwiekszyć głebie ostrości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Czerwca 2018 Share Napisano 11 Czerwca 2018 Dzięki za zaproszenie. Może się wybiorę. A tak poważnie to jak uda się z takiego materiału wyjściowego zrobić elegancki model to jest z tego duża radocha większa niż z modelu który się składa jak klocki.Przynajmniej ja tak mam. Potwierdzam , też tak mam. Zrobiłem w nim kilka małych drobiazgów nawet . No i model wyjatkowy, ma coś więcej niż to co pudełko miało. Rzeczywiście coś w tym jest. Też tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi