Krzysiek B Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Ufff jakoś udało się skończyć. Tytułowy Hawker Hurricane Mk I Witolda Urbanowicza czyli chyba najsłynniejsza maszyna z 303 dywizjonu Model zbudowany "prosto z pudła" poza żywicznym fotelem firmy CMK i tablicą przyrządów Yahu. Kalkomanie "wspólne" czyli znaki rozpoznawcze, napisy eksploatacyjne i fin flashe "pudełkowe" z zestawu Airfix'a, oznaczenia indywidualne z arkusza Techmodu. Link do warsztatu: viewtopic.php?f=86&t=61355&start=0 Niestety "gdzie się człowiek spieszy tam..." Ogólnie model składał się wzorowo, dopasowanie części nie sprawiało żadnego problemu jednak schody zaczęły się przy nakładaniu kalkomanii. Nigdy wcześniej nie miałem styczności z kalkomaniami Techmodu i niestety muszę przyznać, że pierwsze wrażenie nie należy do najlepszych ponieważ każda z nich rozpadła się na kilka części zaraz po zwilżeniu wodą zanim nawet zdążyłem je przenieść na model. Starając się ratować jakoś sytuację i poskładać do kupy te "puzzle" nie udało mi się uniknąć kilku rażących błędów o których wspomniałem w wątku warsztatowym. Ogólnie z efektu końcowego nie jestem zadowolony jednak z kronikarskiego obowiązku uważam, że galeria się należy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Nie jestem specem, ale wydaje mi się, że rysunek Adolfa jakoś w 1/4 powinien zachodzić na żółte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 No powinien, ale pomijając to robi dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 16 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2018 Tak, to fakt- powinien nachodzić na żółtą obwódkę. Moje niedopatrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Szczegóły szczegółami, drobiazgi drobiazgami, pomijajac to wszystko, co i tak dla mnie jest nieistotne, świetna robota! Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 16 Czerwca 2018 Share Napisano 16 Czerwca 2018 Malowanie góry wyszło nieźle. Chociaz nie wiem czy sam bym umiał ale na kalkomanię u też bym jakieś shadowanie zrobił. Może rozcieńczoną szarą psiknąć wzdłuż linii podziału? Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi