unicaunica Napisano 17 Czerwca 2018 Share Napisano 17 Czerwca 2018 Witam Postanowiłem umięścić swój pierwszy warsztat, mam nadzieje że będzie z tego jakiś pożytek ;) Budowany model nie jest zestawowy z pudła tylko od podstaw z wykorzystaniem pewnej ilości prefabrykatów takich jak kadłub, śruby, stery i inna drobnica w niezbyt dużej ilości. Konkretnie będzie to HMS Argyll z 2011r w jedynej słusznej skali 1/96 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 Drug aktualizacja postępów ze stoczni gdzie powstaje cytadela z mostkiem widok z wnętrza i zewnętrzny bryła nadbudówki trafiła do szpachlowania a w tak zwanym między czasie kadłób dostał swoje dzióry ;) z których część została zajęta przez stery i wały napędowe Całość na chwile obecną wygląda tak oczywiście to przymiarka na sucho ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Dalszy ciąg prac przy dziobowej nadbudówce, która dostała dach, maszt i balkony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 30 Lipca 2018 Autor Share Napisano 30 Lipca 2018 Ciąg dalszy tworzenia modułów nadbudówek, może postępy nie są oszałamiające ale są Na początek wykończenie "balkonów": pylony za kominem i na kominie: Zabudowa wnętrza na mostku: i ogólny widok na stan obecny: Ciąg dalszy nastąpi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 12 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2018 Kolejny etap prac przy kadłubie to stępki przeciwprzechyłowe Rozpoczeły się również prace pod lądowiskiem na pokładzie do obsługi sonaru holowanego: i to by było na tyle w tym momencie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Po dłuższej przerwie ciąg dalszy, na początek coś łatwiejszego ;) stabilizatory: i weranda pod pokładem lotniczym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 12 Listopada 2018 Autor Share Napisano 12 Listopada 2018 Przyszła pora na kaczy ogon i ostatnie części werandy: i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Raczej aż tyle - świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Nie zaglądałem tu wcześniej ale bardzo mi się podoba Zawsze podziwiałem takie rzeźbienie od podstaw. Czemu akurat taka dziwaczna skala 1/96? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 Dziwaczna skala? Raczej nie jest anglosaska wiec to wielokrotnosc 24 latwiej w calach przeliczac z orginalu Chociaz przyznam ze 1/72 chodzilo po glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 29 Listopada 2018 Autor Share Napisano 29 Listopada 2018 Aktualizacja postępów tym razem początek malowania, najpierw podkład: i malowanie podłóg ;) więcej jak coś się zrobi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 tylko coś to twoje aero ma spory rozbryzg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2018 Duzy rozbryzg to efekt 2 rzeczy Pierwsza to duza powierzchnia do pokrycia wiec nie ma co sie bawic w drobny scieg Druga sprawa to fakt ze kiepsko mi idzie malowanie Dalszy postep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Grudnia 2018 Share Napisano 6 Grudnia 2018 Rozcieńcz farbę, jest za gęsta. Nie ma sensu rzeźbić cudów rękodzieła tylko po to ży wszystko potem spier..lić kiepskim malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 W Gdyni cumuje właśnie bliźniaczy HMS Westminster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2018 Wiem ale troche za daleko mam Spier... jeszcze nie jest ale uwaga sluszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2018 Towarzystwo się ożywiło na dziale to i ja też Pierdolki na cytadeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2018 I jeszcze troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2018 Poskladane z grubsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 Komin i klimatyzacja czyli druga nadbudówka podejście pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 I druga strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 Sytuacja sekcji kominowej jest rozwojowa i na chwile obecna ma sie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 I co raz wiecej drobiazgow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 To co „wodne” to nie moja bajka, ale zaglądam tu dla samej tej drobiazgowej dłubaniny, którą tu uprawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 18 Marca 2019 Autor Share Napisano 18 Marca 2019 Aktualizacja dłubaniny czyli troche elementow nowych, troche wymienionych starych na lepsze (albo i nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi