Stojkovic Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Witajcie, Jako jeszcze żadnej "Trójki" nie mam na koncie, ruszam z pracami związanymi z takim oto modelem: https://www.mojehobby.pl/products/Pz.Bef.Wg.III-Ausf.J-w-Schurzen.html Ma wyjść po złożeniu coś takiego: Powinno być zabawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 No to powodzenia. Bede tu zagladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Z pudła będzie grany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Lipca 2018 Autor Share Napisano 29 Lipca 2018 Ten akurat tak. Zastanawiam się nad wywałka DS-ów i zamianą na MT bo słyszałem, że w tym zestawie są one za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 Te ds sa tak beznadziejne, ze nadaja sie tylko do wywalenia i zaznaczam, ze pisze to jako osoba ktora nie zaklada metalowych gasek do kazdego modelu, wiec naprawde cos w tym jest co pisze (niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 29 Lipca 2018 Share Napisano 29 Lipca 2018 ds to zło, ostatnio użyłem ich na jagdpanterze, dwa dni później na jednej stronie pękły w trzech miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Lipca 2018 Autor Share Napisano 30 Lipca 2018 Ja akurat nie miałem złych przeżyć z DS-ami… - robiłem 3 razy, ale ponoć nawet jak się nie zerwwą przy montażu to i tak mogą pęknąć po jakims czasie na modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Września 2018 Autor Share Napisano 17 Września 2018 Witajcie, Nieco po kryjomu zlepiłem tę odmianę Trójki. Model jak to Dragon raczej bez większych perypetii, ale swoje mankamenty ma. Mam dość mieszane uczucia co do metody montażu bocznych stelaży, szczególnie na wieży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 W końcu coś "normalnego" a nie aluminiowa konserwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Października 2018 Autor Share Napisano 25 Października 2018 Miałem w końcu kilka chwil na malowanie. Wykonałem modulację piaskowego. Jako że przyjdą jeszcze dodatkowe dwa kolory kamuflażu, jest nieco jaskrawiej niż zwykle. Testowałem też sobie gdzieniegdzie obicia. Shurzeny, wieża i koła też się malują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Fajnie z tym idziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Października 2018 Autor Share Napisano 30 Października 2018 Kolejny etap pracy z modelem. Mam już gotową - zmodulowaną baze pod kolejne kolory kamo - zielony i brąz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 Kolejny kolor już na modelu. Shurzeny na wieży luzem dla pokazania wzoru. Dojdzie jeszcze khaki-zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Nie chce Ciebie denerwowac, ale cos mi sie wydaje, ze zwykle jak byly ekrany, to pod nimi juz kamo nie malowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Listopada 2018 Autor Share Napisano 6 Listopada 2018 Wiesz co, nie przeszkadza mi to, bo w moim poczuciu estetyki nawet lepiej wygląda pomalowane w całości. Poza tym, nauczyłem się, że jeśli chodzi o II WŚ, to nie ma cegoś takiego jak "zawsze" lub "nigdy". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Listopada 2018 Autor Share Napisano 7 Listopada 2018 Małe odświeżenie tematu: Na forum coraz większy ścisk z III-kami, więc trzeba się starać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Listopada 2018 Autor Share Napisano 11 Listopada 2018 Prace postępują dalej. Nałożona dwa filtry i obić. Osłona jeszcze na sucho obok wieży dla zobrazowania koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 Powolutku model się przepoczwarza. Doszły utyrane nieco Shurzeny na boki, na razie koncepcyjnie jedynie zestawione z niedoklejonym opancerzeniem wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 To białe to metal, aluminium? nie wygląda to za dobrze w zestawieniu z ciemnymi obiciami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2018 Autor Share Napisano 13 Listopada 2018 To jest pozostałość po kamuflażu zimowym z innego wozu. Widac dwa trafienia na tym shurzenie i ma być to element przełamujący monotonie trójbarwnego kamo na innych shurzenach na pojeździe - taki mam zamysł. Celowo użyłem nieco brudnego białego, by olejami potem zrobić wytarcia i przepłowienia na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Listopada 2018 Autor Share Napisano 21 Listopada 2018 Model został potraktowany Washem i rozjaśniłem niektóre elementy białym kolorem olejnym (wystające najbardziej). Model posiada tez już kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Pomysł z schurtzenem z innego tanka dobry, tyle, że bardziej bym pozostałości kamo zimowego urozmaicił, albo pokusiłbym się o zrobienie odmiennego kamuflażu niż na pozostałych osłonach. Lepiej by to wyglądało.Siedzę i kibicuję! Edytowane 21 Listopada 2018 przez Mierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Listopada 2018 Autor Share Napisano 21 Listopada 2018 Za Shurzeny jeszcze się zabiorę - spokojna głowa. Teraz wreszcie blaszana osłona wieży jest na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Listopada 2018 Autor Share Napisano 23 Listopada 2018 No to kolejna aktualizacja. Olejne farby nieco uspójniły kolorystykę, szczególnie shurzenów z resztą pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 Łukasz ale nie odwalaj numeru i ekrany pobrudź od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi