GenKamyk Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam serdecznie W przerwie od Tygrysa (tyle tam poprawek, że mam wrażenie, że robota stoi w miejscu) zacząłem robić... chyba wszystko byleby nie Tygrysa a to sturmtigera a to horcha W końcu w ręce wpadł mi abrams, a że model całkiem prosty, to zrobiłem go prosto z pudła i skończyłem jako pierwszego Znów spróbowałem techniki back & white ale to było zanim się dowiedziałem, że pod jasne kolory słabo to działa i łatwo zamalować Koniec końców zrobiłem zwykłą modulacje najlepiej jak umiałem, położyłem lakier, wash i kalki i znów lakier Przy okazji udało mi się złamać drugą antenkę i zepsuć kalki na celownik i dalmierz działonowego (po zdjęciu ich próbowałem malować ale wyszła kupa więc zamknąłem "budkę") Sorry za przydługi wstęp ale miała być tylko galeria a jest zawieszka i nie wiem co dalej Niby powinny być odpryski zacieki i pył ale jakoś odprysków nie widziałem a pył na fotkach prawie zawsze stapia się w kolorem Nie chce zrzynać tutaj od Bengala, który ma nota bene bardzo inspirujący warsztat, bo wyszłaby tylko marna karykatura A może ktoś jakieś zdjęcia Abramsa z Iraku w deszczu? Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Narazie wyglada spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Fajnie wygląda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Malowanie ładne. Budzić trzba - nie ma opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Radzę nie przesadzać z obiciami, skupić się na krawędziach i drobnych rysach wokół najczęściej używanych miejsc. Rdza może być miejscami, ale z zachowaniem umiaru, wydech jest zawsze zardzewiały. Szyna od km7,62mm powinna być metalowa, mocno wypolerowana, wyślizgana. Modulacja ładna, jedynie błotniki u dołu rzucają się w oczy, są jak dla mnie zbyt ciemne. Nie wiadomo co ten szary brud ma pokazywać za bardzo. Ja bym ten efekt osobiście trochę stonował. Całościowo bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Dzięki Panowie za miłe słowa i dzięki śliczne za poradę Tankrider Ten ciemniejszy kolor zostawiłem ażeby później jakiś kontrast z pyłem i błotem powstał bo w poprzedniej Matyldzie prawie wszystko się zlało. Trochę się może zagalopowałem z tymi kalkami ale miałem wenę wiec parłem do przodu ;) Bądźmy dobrej myśli, doświadczenie kolegów pokazuje ze raczej takie efekty zanikają przy brudzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 27 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2018 Obicia i delikatne zacieki, KMy no i wyślizgałem tą szynę ale nie wiem czy dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 27 Sierpnia 2018 Share Napisano 27 Sierpnia 2018 Fajnie to wygląda. Chyba też zrobię sobie tego mikrusa w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Sierpnia 2018 Share Napisano 27 Sierpnia 2018 Bardzo fajnie ci wyszedł ten modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 11 Września 2018 Autor Share Napisano 11 Września 2018 Podziałałem olejami i pigmentami, zrobiłem plamy, kilka zacieków i chipping emalii oraz mix washable dust/sand/white Zdjęcia robiłem komórką i w rzeczywistości kontrasty bardziej przypominają te na zbliżeniach niż na tym całościowym Popracuje jeszcze nad "chlapaczami" i tyłem, zrobię antenki, usunę paproszki i biorę się za podkładkę. Jeśli nasuwają się Wam jakieś uwagi i sugestie to zamieniam się w słuch i w ogóle zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Mi się podoba ciekawie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Września 2018 Share Napisano 11 Września 2018 Mi się podoba ciekawie wygląda. Zgadzam sie. Zdecydowanie udany modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 Powoli robię podstawkę ale najgorsze już za mną Teraz tylko ogrodzenie, może jakieś znakiczu napisy, ogólnie rozumiany weathering no i będę kończył Jakieś uwagi? Zapraszam serdecznie do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Fajnie wygląda Podstawka elegancka, czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Podstawka elegancka ale coś brakuje, tablicy drogowej, czy ogólnie jakiegoś syfu/ śmieci na poboczu, by nadać życia ciut jej samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 Podstawka elegancka ale coś brakuje, tablicy drogowej, czy ogólnie jakiegoś syfu/ śmieci na poboczu, by nadać życia ciut jej samej Jasna sprawa, ogólnie to jestem w połowie roboty dopiero. Kupiłem tez zestaw Black Doga z pachołkami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi