ccrriiss Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 (edytowane) Witam was w moim nowym temacie W tym temacie będę prowadził relacje z renowacji naczepy Tak wygląda ona w tym momencie: będzie ona doczepiona do MAN-a TGA z którego budowy relacja znajduje się na forum a cały zestaw będzie pomalowany w kolory firmy Man Trans z Tychów.Z związku z tym prosiłbym o wszystkie możliwe fotki tych że zestawów.Tak też wyglądaj te zestawy http://www.mantrans.pl/galeria/photo/auto_9027.jpg Szukałem na googlach to znalazłem tylko stronę firmy na której są foty zestawików ale niedokładne jakby ktoś dysponowały takimi fotkami bardzo bym prosił o wstawienie ich tutaj lub przesłanie mi ich na meila pozdrawaim ccrriiss Edytowane 18 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 Pozostaje życzyc powodzenia , zestawy firma ma bardzo fajnie pomalowane . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SADI2001 Napisano 14 Lutego 2008 Share Napisano 14 Lutego 2008 gratuluje pomyslu powiedz mi skad wytrzasnales ta "patelnie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Naczepę kupiłem niedawno na allegro w takim stanie jak na fotce ale już jest rozebrana i czek na "kąpiel" w DOCIE Do zrobienia już jest: -przerobienie kół na pojedyńcze -dorobienie nadkoli (tutaj chyba skorzystam ze pomysłu by JarekS -zrobienie ruchomych podpór (chyba tak sie to nazywa) -i takie inne sprawy kosmetyczne I mała niespodzianka ale jak niespodzianka to nie powiem P.S. Foty wrzucę wieczorm pozdro ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 -dorobienie nadkoli (tutaj chyba skorzystam ze pomysłu by JarekS Będzie mi bardzo miło Życzę Ci powodzenia, bo ciekawy projekcik rozpocząłeś. Czekam niecierpliwie na efekty. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 Witam.Mały UPDATE rozebrałem pakę naczepy na części pierwsze We wtorek kupie dota i wrzucę to wszystko tylko jakby ktoś mi powiedział na jak długo A co najlepsze było to to że koleś który sklejał ta naczepkę używał SILIKONU a nie kleju modelarskiego Jarku mam nadzieję że dam sobie radę z tymi nadkolami a jeżeli będę miał problemy to myślę że pomożesz pozdro ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 We wtorek kupie dota i wrzucę to wszystko tylko jakby ktoś mi powiedział na jak długo Question Najlepiej na 24h. Choć zależy jakimi farbami była malowana. Ja po farbach humbrola model po 2h wyciągałem i dobrze było. Ale jak dłużej potrzymasz to się nic nie powinno stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Jarku mam nadzieję że dam sobie radę z tymi nadkolami a jeżeli będę miał problemy to myślę że pomożesz Jasne. Wal śmiało, jakby co. Mogę Ci udostępnić (pożyczyć) moje przyrządy, jeśli sobie po nie podjedziesz. Ja chwilowo ich używał nie będę. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naman Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 ja na twoim miejscu wrzucil bym na probe do dota jakas czesc (taka, ktora, w razie jakiejs niespodzianki, mozna bez problemu odtworzyc z polistyrenu) i upewnil sie ze nic sie nie stanie, bo to nigdy nic nie wiadomo. dla przykladu, ja moczylem w DOT3 skakanke, ktora odkupilem, przez pare dni i nic sie nie z modelem nie stalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 ja na twoim miejscu wrzucil bym na probe do dota jakas czesc (taka, ktora, w razie jakiejs niespodzianki, mozna bez problemu odtworzyc z polistyrenu) i upewnil sie ze nic sie nie stanie, bo to nigdy nic nie wiadomo. Też tak zrobię z tymi niby nadkolami bo i tak będą nowe to te mogą posłużyć za materiał do "badań" Jarku chętnie skorzystam z twojej propozycji a co do szczegółów to dogadamy się na GyGy .I tak dziennie jestem w Rybniku to tam kiedyś wpadnę. pozdro ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 Witam A więc tak części już po "kąpieli" w docie wszystko poszło tak jak miało i z tego jestem zadowolony i mam jeszcze jedno pytanko jak zrobić z tych podwójnych kół na pojedyncze Tak to wygląda teraz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 jak zrobić z tych podwójnych kół na pojedyncze Będziesz musiał poszerzyć rozstaw podłużnic w ramie bo do solówek będzie za wąska. Natomiast w osiach przytnij ich końcówki tak aby zmieściły się na nich pojedyńcze koła z kapslami i trzeba będzie je przedłużyć pomiędzy osłonami piast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 Tornado mógłbym się wzorować na innej naczepce np:cysternie Chyba tak co Chodzi mi oczywiście o wymiary. Co do samego modelu wszystko zostało zaszpachlowane i czeka na szlifowanko. I znowu pytanko jakim papierem Wiem tyle że ściernym ale o jakiej ziarnistości czy jak to się tam nazywa Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 Jeżeli masz cysternę na solówkach to owszem możesz sie wzorować na niej. Szlifowanie możesz zacząć od grubszego papieru np o gradacji 600 lub 800 a nastepnie coraz drobniejszym 1200 i 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 I koniecznie pod wodą. Znaczy nie całkowicie znużony, ale żeby na szlifowaną powierzchnię kapała lub lecieła drobnym ciurkiem woda. Jeśli będziesz robił to na sucho, papier ścierny po chwili będzie się nadawał do wyrzucenia (zapcha się ). Ja bym się ograniczył do papieru 1200 pod wodą do wyszlifowania szpachli - papier 2000 jest już bardzo drobny, a stosunkowo drogi. 1200 spokojnie można kupić w OBI za przystępną cenę, a drobniejsze już niestety w lepszych sklepach z chemią budowlaną. Papiery 2000 i 2500 świetnie się nadają natomiast do matowienia powłoki już pomalowanej, przed nałożeniem kolejnej warstwy farby. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrIsto Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 nO GRatki pomyslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Chłopie weź sie ogarnij bo z twojego posta nie można nic wywnioskowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Wracamy wracamy To tak znowu nie wiele zrobione ale zawsze coś I uprzedzając pytania niektóre miejsca są specjalnie nie zaszpachlowane ponieważ nie będzie to zestaw salonowy więc już trochę śladów użytkowania musi być Za niedługo będę malował ramę więc już nie wiele brakuje do końca Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 No narazie powoli aczkolwiek nie ma sie gdzie spieszyć , rozumiem ze te zawieszenei które potrzebujesz to do tej patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam. Czy to zdjęcie też masz? Zdjęcie ze strony internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 18 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Nie tego nie mam ale ty za to masz duże Wielkie dzięki jawkers Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Może zagadaj do któregoś z chłopaków ze śląska z ekipy PKMC. Któryś z nich odwiedzał Mantrans, a Maciek T. tam pracował... Może będą w stanie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Małe OT do wypowiedzi JarkaS. Papier 2000 i 2500 można często znaleźć w sklepach motoryzacyjnych z lakierami. Można też kupić go w sieci InterCars - co prawda większość filii nie trzyma go na stanie, ale ściągają w ciągu 1-2 dni. Cena z tego co pamiętam to około 2pln za arkusz A4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Może zagadaj do któregoś z chłopaków ze śląska z ekipy PKMC. Któryś z nich odwiedzał Mantrans, a Maciek T. tam pracował... Może będą w stanie pomóc. Dzięki za poradę też tak zrobię Małe OT do wypowiedzi JarkaS. Papier 2000 i 2500 można często znaleźć w sklepach motoryzacyjnych z lakierami. Można też kupić go w sieci InterCars - co prawda większość filii nie trzyma go na stanie, ale ściągają w ciągu 1-2 dni. Cena z tego co pamiętam to około 2pln za arkusz A4. Ja już dawno kupiłem ten papier ale dzięki za wskazówki Aha no i znalazłem taniej Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Może sobie jeszcze jakieś znajdziesz w tym linku poniżej. Link Masz aż 4 strony ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi