enten Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Co to za tory tu zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Miniart o szerokosci europejskiej. Same podkłady malowane zestawem farb ak old weathered wood vol2. Będą jeszcze oczywiście kurzone. Ale nie wiem czy je jeszcze jakoś poprawiać. Szyny malowane dark iron tamiya i na to pigmenty rdzawe ciemny i pomarańczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2019 jeśli robisz szlak używany możesz dodać troszkę "tłustych" plam wszak to epoka pary posmarujesz to pojedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 23 Lutego 2019 Autor Share Napisano 23 Lutego 2019 Po środku torowiska planune tłusty szlak engine oil z palety miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 23 Lutego 2019 Share Napisano 23 Lutego 2019 Podkłady bardziej w brąz i czerń i do tego kamienie na tłuczeń sporo za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 26 Lutego 2019 Autor Share Napisano 26 Lutego 2019 Kupiłem namiot bezcieniowy, extra żarówki, mam nadzieję że fotki teraz są lepsze i będzie większa aktywność w moich warsztatach. Kamienie faktycznie za duże, następnym razem zastosuje mniejsze. Na ostatniej fotce widać efekty walki z kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Marca 2019 Autor Share Napisano 5 Marca 2019 (edytowane) Obicia : Edytowane 5 Marca 2019 przez gustlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 Generalnie w etap malowania się nie wcinam (stąd ta spóźniona moja wizyta ) - ale ta minia psuje całość Twojej pracy. Boki malowane w całości w kamo - potem dodawano błotniki. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Marca 2019 Autor Share Napisano 5 Marca 2019 Zauważyłem to na pewnych zdjeciach ale nastąpiło to zbyt pózno. Zreszta model posiada jeszcze kilka innych drobnych niescislosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 1 godzinę temu, gustlik napisał: Zauważyłem to na pewnych zdjeciach ale nastąpiło to zbyt pózno. W pierwszym wpisie Dałeś fotkę właśnie bez błotników i widać cały bok w kamo. Potem inne fotki też w kamo, a jeszcze inne z zimmeritem bez części błotnika. Zrób coś z tym, jeśli dasz radę. Według mnie - ten pasek bardzo psuje efekt tego "kociaka" - choć przy samym pasku też się trochę narobiłeś. 2 godziny temu, gustlik napisał: ... model posiada jeszcze kilka innych drobnych niescislosci. - ale one tak się nie "rzucają w oczy" - jak ten pasek. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Marca 2019 Autor Share Napisano 5 Marca 2019 W tym przypadku zostawie już tak jak jest, myśle ze gdybym teraz domalowal kamuflaż w tym miejscu moglbym zepsuć calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Marca 2019 Share Napisano 5 Marca 2019 10 godzin temu, gustlik napisał: ... zostawie już tak jak jest ... . Twoja decyzja, a może błotniki - - OK już nie marudzę, ale szkoda taki fajowski "kociak" - - - Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 7 Marca 2019 Autor Share Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) Tymczasem podstawka dostała trochę trawki, wszystko jeszcze świeżo posadzone. Jeszcze dojdzie trochę zieleniny, oczywiście,ale to w przyszłym tygodniu. Uprzedzając pytanie, koleiny po gąsienicach również będą miały trawkę Edytowane 7 Marca 2019 przez gustlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Nowa porcja fotek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Nie chce Ciebie denerwowac , ale w miejscu tylnych blotnikow nic nie widze. Dodaj tam mocowania, nie powinno byc problemu, nie trzeba idealnie, bloto i tak zakryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 W tym modelu nie ma przednich i tylnych błotników ani mocowań do nich. Do bocznych są tylko szyny zgodnie z tym co wymyśliłem na etapie planowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 No to ok, bo pomyslalem, ze niechcacy przegapiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Staram sie przed etapem malowania zawsze przejrzeć czy na pewno mam wszystko wklejone. Na tył ma dojść jeszcze cienka linka i lewarek oraz dwie łuski. Tylko zastanawiam sie nad ich kolorem czy dać mosiężne czy bardziej stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi