Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprzedam dysze i iglice H&S jak na zdjęciu - 0,2 i 0,15 mm.

Wszystko jest używane, ale w większości przypadków używane mało, stan bardzo dobry.

Swego czasu nie potrafiłem sobie radzić z moimi aerkami H&S i obwiniałem o wszystko dysze i iglice, więc kupowałem nowe, a stare, ledwie użyte, wrzucałem do pudełka.

Teraz nie używam praktycznie tych aerografów, więc te części nie są mi potrzebne.

Dyszę 0,15 mam tylko 1 sztukę, reszta to 0,2 mm, co do iglic to nie jestem do końca pewny, prawdopodobnie jest kilka 0,15 i kilka 0,2 mm, zawsze mam kłopoty żeby je rozróżnić, a różnica w ich działaniu jest w zasadzie żadna.

Kupujący dostanie dysze wyczyszczone, iglice będą wypolerowane, niepowyginane.

Cena: dysza 35 zł, iglica 25 zł (ceny u dystrybutora: dysza 63 zł, iglica 42 zł) plus wybrany środek transportu.

IMG-1451.jpg

Napisano

Pamiętam jak przez dłuższy czas pisałeś o H&S w samych superlatywach

Widzę że zmieniłeś zdanie

Mam Ultrę H&S i po wymianie starej dyszy i iglicy na nowe.nie mogę uzyskać cienkiej linii, myślałem że stara dysza jest do niczego ,okazuje się ten typ tak ma .

Co dzisiaj proponujesz ,jaki aerograf kupić do cienkich linii ,czy małych plamek

Napisano

aero firmy H&S są świetne ale...

a. Ultra to aero dla początkujących

- ma dysze jak Evolution czy Infinity co jest wielką zaletą tego systemu - ale system mocowania zbiorniczków na wcisk... nieporozumienie

b. do bezstresowej pracy potrzebny jest co najmniej Evolution i 2 dodatki:

1. zaworek regulacji ciśnienia fPc (fine pressure control)

2. system kontroli ilości farby

7902b5805cab62e0.jpg

1. reguluje ciśnienie od zefirku do tego co daje kompresor

2. reguluje skok iglicy - dzięki temu mamy cieniutką kreskę o grubości ciut większej niż otwór dyszy lub plamę jak po użyciu śpreja

mam Evolution z tymi dodatkami i nie chcę innego aero - maluję nim duże powierzchnie - karoserie - i kreski przepaleń na wydechach w samochodach 1:24...

Napisano

Wszystko Ok .Mocowanie dyszy super , fakt zbiorniczek czasami wypada, tylko mam problem z uzyskaniem cienkich linii .Może regulacja pomaga, ale ciśnienie mogę regulować na kompresorze !

Napisano (edytowane)
Pamiętam jak przez dłuższy czas pisałeś o H&S w samych superlatywach

Widzę że zmieniłeś zdanie

Mam Ultrę H&S i po wymianie starej dyszy i iglicy na nowe.nie mogę uzyskać cienkiej linii, myślałem że stara dysza jest do niczego ,okazuje się ten typ tak ma .

Co dzisiaj proponujesz ,jaki aerograf kupić do cienkich linii ,czy małych plamek

Pisałem w superlatywach i dalej uważam że to bardzo dobry sprzęt, szczególnie Ultra dla początkujących modelarzy, nie mam pojęcia czy w cenie tego aerka znajdziesz coś lepszego.

Nie pozbywam się sprzętu, tylko nadmiarowych i niepotrzebnych części zapasowych, bo raczej ich nie zużyję.

Co do aerografu do cienkich linii, cóż - najlepsza jest chyba Iwata CM-C 0,18mm (choć są na rynku robione w małych seriach aerografy ze znacznie mniejszymi dyszami) , tę mogę szczerze polecić, jest perfekcyjna w każdym calu, poza ceną, niestety.

Z tańszych rzeczy na pewno dowolna Iwata z dyszą 0,2 mm albo jej odpowiednik Procon.

Za mało mam wiedzy żeby doradzić, bo ja kupowałem aerografy pod konkretne zadania i szukałem konkretnych informacji żeby je kupić.

Określ najpierw budżet jaki masz na taki aerek to się pewnie coś doradzi.

Edytowane przez Gość
Napisano

Stan na chwilę obecną:

Sprzedana 1 dysza 0,15 mm i 2 dysze 0,2 mm oraz 1 iglica 0,15 mm i 2 iglice 0,2 mm (Kon-Bar i michaelzip).

Rezerwacja: 4 dysze 0,2 mm i 2 iglice 0,2 mm (Bengal i Adamo722).

Do kupienia zostaje na razie 1 dysza 0,2 mm i 2 iglice 0,2/0,15 mm (bo ich nie rozróżniam).

Napisano

Sytuacja zmienia się dynamicznie, kolejne 2 dysze i 2 iglice kupione.

Czyli sprzedane: 1 dysza 0,15mm i 4 dysze 0,2 mm oraz 1 iglica 0,15mm i 4 iglice 0,2mm (Kon-Bar, michaelzip i Bengal).

Rezerwacja: 2 dysze 0,2 mm (Adamo722).

Do kupienia zostaje na razie 1 dysza 0,2 mm i 2 iglice 0,2.

• 8 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.