Solo Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Sprzedam dysze i iglice H&S jak na zdjęciu - 0,2 i 0,15 mm. Wszystko jest używane, ale w większości przypadków używane mało, stan bardzo dobry. Swego czasu nie potrafiłem sobie radzić z moimi aerkami H&S i obwiniałem o wszystko dysze i iglice, więc kupowałem nowe, a stare, ledwie użyte, wrzucałem do pudełka. Teraz nie używam praktycznie tych aerografów, więc te części nie są mi potrzebne. Dyszę 0,15 mam tylko 1 sztukę, reszta to 0,2 mm, co do iglic to nie jestem do końca pewny, prawdopodobnie jest kilka 0,15 i kilka 0,2 mm, zawsze mam kłopoty żeby je rozróżnić, a różnica w ich działaniu jest w zasadzie żadna. Kupujący dostanie dysze wyczyszczone, iglice będą wypolerowane, niepowyginane. Cena: dysza 35 zł, iglica 25 zł (ceny u dystrybutora: dysza 63 zł, iglica 42 zł) plus wybrany środek transportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Dysza 0,15 i jedna 0,2 oraz dwie iglice sprzedane. Zostało 6 dyszy i 5 iglic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Rezerwacja dwóch dyszy 0,2 i dwóch iglic. No to zostały 4 dysze 0,2 i 3 iglice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Pamiętam jak przez dłuższy czas pisałeś o H&S w samych superlatywach Widzę że zmieniłeś zdanie Mam Ultrę H&S i po wymianie starej dyszy i iglicy na nowe.nie mogę uzyskać cienkiej linii, myślałem że stara dysza jest do niczego ,okazuje się ten typ tak ma . Co dzisiaj proponujesz ,jaki aerograf kupić do cienkich linii ,czy małych plamek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 aero firmy H&S są świetne ale... a. Ultra to aero dla początkujących - ma dysze jak Evolution czy Infinity co jest wielką zaletą tego systemu - ale system mocowania zbiorniczków na wcisk... nieporozumienie b. do bezstresowej pracy potrzebny jest co najmniej Evolution i 2 dodatki: 1. zaworek regulacji ciśnienia fPc (fine pressure control) 2. system kontroli ilości farby 1. reguluje ciśnienie od zefirku do tego co daje kompresor 2. reguluje skok iglicy - dzięki temu mamy cieniutką kreskę o grubości ciut większej niż otwór dyszy lub plamę jak po użyciu śpreja mam Evolution z tymi dodatkami i nie chcę innego aero - maluję nim duże powierzchnie - karoserie - i kreski przepaleń na wydechach w samochodach 1:24... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Wszystko Ok .Mocowanie dyszy super , fakt zbiorniczek czasami wypada, tylko mam problem z uzyskaniem cienkich linii .Może regulacja pomaga, ale ciśnienie mogę regulować na kompresorze ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 (edytowane) Pamiętam jak przez dłuższy czas pisałeś o H&S w samych superlatywach Widzę że zmieniłeś zdanie Mam Ultrę H&S i po wymianie starej dyszy i iglicy na nowe.nie mogę uzyskać cienkiej linii, myślałem że stara dysza jest do niczego ,okazuje się ten typ tak ma . Co dzisiaj proponujesz ,jaki aerograf kupić do cienkich linii ,czy małych plamek Pisałem w superlatywach i dalej uważam że to bardzo dobry sprzęt, szczególnie Ultra dla początkujących modelarzy, nie mam pojęcia czy w cenie tego aerka znajdziesz coś lepszego. Nie pozbywam się sprzętu, tylko nadmiarowych i niepotrzebnych części zapasowych, bo raczej ich nie zużyję. Co do aerografu do cienkich linii, cóż - najlepsza jest chyba Iwata CM-C 0,18mm (choć są na rynku robione w małych seriach aerografy ze znacznie mniejszymi dyszami) , tę mogę szczerze polecić, jest perfekcyjna w każdym calu, poza ceną, niestety. Z tańszych rzeczy na pewno dowolna Iwata z dyszą 0,2 mm albo jej odpowiednik Procon. Za mało mam wiedzy żeby doradzić, bo ja kupowałem aerografy pod konkretne zadania i szukałem konkretnych informacji żeby je kupić. Określ najpierw budżet jaki masz na taki aerek to się pewnie coś doradzi. Edytowane 4 Listopada 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Stan na chwilę obecną: Sprzedana 1 dysza 0,15 mm i 2 dysze 0,2 mm oraz 1 iglica 0,15 mm i 2 iglice 0,2 mm (Kon-Bar i michaelzip). Rezerwacja: 4 dysze 0,2 mm i 2 iglice 0,2 mm (Bengal i Adamo722). Do kupienia zostaje na razie 1 dysza 0,2 mm i 2 iglice 0,2/0,15 mm (bo ich nie rozróżniam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Sytuacja zmienia się dynamicznie, kolejne 2 dysze i 2 iglice kupione. Czyli sprzedane: 1 dysza 0,15mm i 4 dysze 0,2 mm oraz 1 iglica 0,15mm i 4 iglice 0,2mm (Kon-Bar, michaelzip i Bengal). Rezerwacja: 2 dysze 0,2 mm (Adamo722). Do kupienia zostaje na razie 1 dysza 0,2 mm i 2 iglice 0,2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Jak jeszcze masz to wziąłbym komplet 0,2 dysza i iglica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 Załatwione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 Została już tylko 1 iglica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 Jeden z kupujących zrezygnował i dlatego w sprzedaży wciąż jest 1 dysza 0,2 mm oraz 2 iglice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 Została 1 dysza i 1 iglica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mena Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 zapytanie pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 I wszystko sprzedane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 Czy ogłoszenie jeszcze aktualne? Interesuje mnie dysza i iglica 0.2 do Inifinity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Lipca 2019 Autor Share Napisano 7 Lipca 2019 Wszystko sprzedane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi