Messer Napisano 11 Kwietnia 2019 Share Napisano 11 Kwietnia 2019 Jacku pokaż proszę te zawiasy tylnej klapy - możesz jakiś schemat narysować jak to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 11.04.2019 o 21:59, Messer napisał: Jacku pokaż proszę te zawiasy tylnej klapy - możesz jakiś schemat narysować jak to wykonać? Postaram się to narysować, jak tylko znajdę chwilę wolnego .... Ogarnąłem częściowo kabelki i dozbrajam budę. Udało mi się wkleić uszczelki przy szybach (o dziwo). cdn Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Ostanie chwile przed połączeniem podwozia z karoserią. Dodałem trochę detali do wnętrza (butelki, komórka, walizka itp.) Tylko fotki. Bez komentarza. cdn Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Pięknie to zaczyna wyglądać. Pudełko z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Super Ci ten model wychodzi, zresztą jak każdy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Ostatnie przymiarki przed końcowym montażem. Wyszło jeszcze parę baboli. Pozostało mocowanie bagażnika dachowego, podpórka klapy bagażnika, pasowanie i osadzenie drzwi. I jeszcze pewnie kilka drobiazgów. Model wyświniony do bólu - przepraszam. Wypucuję go na koniec. Teraz biorę się za jego brata: wersję VAN. cdn. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Coppercat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Kwietnia 2019 Share Napisano 30 Kwietnia 2019 To już nie jest model. To dzieło. Akurat oglądałem w TV demonstracje przed Muzeum Narodowym, gdzie trwa walka czy kobieta jedząca banana to dzieło sztuki. Proponuje p. dyrektorowi zastąpić ją modelem Coppercata i wszyscy będą zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Maja 2019 Share Napisano 6 Maja 2019 No cóż Jacku mogę powiedzieć - znałem trochę model z opisu prac z Twoich opowiadań ale jak zwykle mnie zaskoczyłeś - piękny - napisz proszę czy napisy na prawych drzwiach planowałeś od początku czy natchnienie przyszło w trakcie budowy - bo jak kiedyś zamieściłem post ze zdjęciem oryginału z ta 'listą hańby' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 6 Maja 2019 Autor Share Napisano 6 Maja 2019 (edytowane) Pomysł pojawił się po Twoim poście. Drzwi były już po bezbarwnym. Tak mi się to spodobało, że wydrukowałem kalkę i jeszcze raz dałem warstwę clear'u. Niestety jak się dobrze przyjrzeć pozostał ślad po tej operacji. Jednak warto było. Dzięki wielkie za inspirację. BTW sporo racji jest w tej wiliczance. Edytowane 6 Maja 2019 przez Coppercat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 6 Maja 2019 Share Napisano 6 Maja 2019 Rewelacyjnie ten garbus wychodzi, ale nie wiem co jest w tych felgach... One są hipnotyzujące! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 21 Maja 2019 Autor Share Napisano 21 Maja 2019 Projekt powoli dobiega końca. Pracuję jeszcze nad figurkami, ostatnimi detalami, elektryką itp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 Zawsze mam dużo radości obserwując cudzą pracę ale tym razem -wyjątkową! Świetny warsztat , tematyka bardzo interesująca, masa rzeczy , które zainspirują mnie do kolejnych niedbałych przeróbek hotwheelsów i innych okołosamochodowych cudów na postapokaliptyczne pokraki Słowem- rewelka. Tak przy okazji- cóż to za jasnozielona farba? Bardzo ciekawy odcień. PS - psa won! Jak się nie umie zachować, to do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 21 Maja 2019 Autor Share Napisano 21 Maja 2019 Dzięki za miłe słowa :-) Zielony to mieszanka olejnych Revell'i. Na życzenie podam skład (nie pamiętam, ale mam zapisane na słoiczku). Jasny krem to Gravity dedykowane do VW Beetle. Brąz na VAN'ie początkowo był z mieszalni lakierów, ale się nie sprawdził (patrz opis w warsztacie). Ostatecznie też użyłem mieszanki Revell'i. I postanowiłem: nigdy więcej akryli na karoserii. Tylko olej. Akryle zostawiam do figurek i detali. Psa próbowałem przegonić. Mówiłem mu "do budy", ale nie posłuchał. To duży piesek, więc nie będę go drażnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 Ok, tak tylko wychowawczo o nim napisałem I dzięki za odpowiedź, myślałem, że wyszukałeś taki miły kolorek w postaci gotowego np.sprayu . I żałuję, ze wcześniej na twój warsztat nie trafiłem...obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi