Rekon Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Tutaj chodzi pewnie o wielkość modelu ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 nie, Rekon, powaznie- taki avro rj 86 drozszy od dorniera do - 18?! No a już hasegawa to w skali 1-200 naprawdę hasa, przecież te modele to koszmarnie drogie są... Przy ostatniej wizycie w sklepie okazało się, że mógłbym dwupak f104 kupć w 1/72 za cenę md82... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Ja bym powiedział, że w przypadku hasegawy to płacimy za "markę", a np z revelem to może być zależne od wielkości modelu i jakości kalkomanii- to chyba droższa impreza czasami niż sam plastik. Kilka dni temu w końcu dotarł do mnie An-124 i najbardziej rzucający się w oczy jest arkusz kalkomanii który rozmiarami ledwo mieścił się na dnie pudełka. Pewnie gdybyśmy mieli go kupić oddzielnie to kosztowałby pewnie ze 100-kę, a tu kosztuje sam model tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Falcon, może jakiś inbox? I jedno pytanko- gdzie mieścisz takie giganciochy? Ten an124 to mikry nie jest nawet w drobnej skali ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Falcon, może jakiś inbox? I jedno pytanko- gdzie mieścisz takie giganciochy? Ten an124 to mikry nie jest nawet w drobnej skali ;D Powiedzmy tak: na zdjęciu widoczna jest staranie zagospodarowana co do centymetra jedna szafa na której znajduje się około 70 pudełek z modelami w skali 1/72 i większej. Nad drugą szafa właśnie pracuję z 1/144 Inboxa Rusłana postaram się wrzucić w tym tyg bo na szczęście nie czekam już na żaden kolejny nabytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 WOOOOW a ja myślałem, że mam dużą kolejkę. A może zrobimy temat w którym będziemy pokazywać miejsca składowania "kolejki"?? ;-) Falcon pisałeś o ogromie kalkomanii a w jakim malowaniu Volga Dniepr czy Antonov Bureau Desing Biuro (czy jakoś tak)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Falcon pisałeś o ogromie kalkomanii a w jakim malowaniu Volga Dniepr czy Antonov Bureau Desing Biuro (czy jakoś tak)?? Napisałem ogólnie o całym arkuszu ale on rzeczywiście posiada cztery malowania : Volga-Dnepr - Int Red Cross Geneva (2003r) Volga-Dnepr - "Operation Chrismas Child" (2003r) Polet Cargo Airlines (2005r) Aerolflot (1998r) i do tego trzeba dodać około 200-300 kalkomanii samych napisów eksploatacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 No niezła sterta! Ja opróżniłem barek w regale [a radochy było!] żeby jakoś pudła pomieścić .Falcon, tam jakiegoś Skyhawka z lewej widzę - może coś bliżej na jego temat? Nie kojarzę tego pudła... skala1-72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Falcon, tam jakiegoś Skyhawka z lewej widzę - może coś bliżej na jego temat? Nie kojarzę tego pudła... skala1-72? Co prawda odpowiedź nie ma już totalnie nic wspólnego z tym tematem (a frekwencja na nim przerosła moje oczekiwania), ale.... dokładnie są tam 3 skyhawki i wszystkie Fujimi w 1/72: - TA-4J/F Skyhawk - A-4M Skyhawk - OA-4M Skyhawk takie małe wtrącenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Eeee na szafie to masz tez inne skale. Mniejsza o to. Wrzuc lepiej fotke z szafy 1/144. Pozdr. Pawel P.S. mam dokladnie takie same szafy (w znaczeniu mebel) - ale lipa. Cale szczescie ze te zona wybierala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Oto ta właściwa szafa zwana "Szafą jeden sto czterdzieści cztery" jeszcze mało tego tu. W pudełku po układance znajduje się mój drugi A340 revella, który na szczęście nie ma 2000 elementów, a w pudełku po Eurobiznesie - gra zwana Eurobiznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Szafa robi wrażenie, tylko czy kolega znajdzie czas zeby je wszystkie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Oto ta właściwa szafa zwana "Szafą jeden sto czterdzieści cztery"Ja mam podobna szafe, tylko moja nazywa sie "szafa jeden czterdziesci osiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Szafa robi wrażenie, tylko czy kolega znajdzie czas zeby je wszystkie zrobić Spokojnie, do emerytury mam jeszcze bardzo daleeeeeeeeeeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Z niecierpliwością czekam na relację z budowy A340 wiedeńskich filharmoników ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Panowie i Panie oto co będzie w mojej galerii flotą LOTu Academy idzie do kosza (B737-300) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Moja szafa nazywa się jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 jaki koszt tych Skyline? Nigdy wyrobów tej firmy nie widziałem, co więcej, pierwszy raz słyszę tę nazwę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 jaki koszt tych Skyline? Nigdy wyrobów tej firmy nie widziałem, co więcej, pierwszy raz słyszę tę nazwę... Ja je kupiłem w Promocji W DACO 2 tyg temu i zapłaciłem 16,25euro od sztuki, a teraz jak sprawdzałem to ceny wróciły do normy i kosztują 19,75euro. Ale są warte swojej ceny. Nawet sam arkusz kalkomanii jest nieźle zaopatrzony. Wadą jest to, że zestaw nie zawiera kalkomanii dla konkretnego przewoźnika tylko same napisy eksploatacyjne. Pod poniższym linkiem można zobaczyć jak one wyglądają: DACO a na mojej arkusz kalkomanii: KALKOMANIA Daco przykładowo wykonał już kilka dobrych arkuszy kalkomanii do modeli Revella więc polecam je Dodatkowo wyjątkowo sprawny i miły kontakt ze sklepem oraz szybko wszystko wysyłają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Kusi pan, panie, kusi pan... chyba faktycznie trzeba się w jakiegoś pasażera zaopatrzyć i spróbować... A te B737 tak na ekranie bardzo się przyjemnie przedstawiają. Wskakują na szafę, czy od razu na warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 ponieważ na sumieniu mam już kilka w trakcie, a jeszcze chciałbym zaraz jednego w 1/200 złożyć to jak po tym się trochę miejsca zwolni to ruszę A340 Austriana i dopiero tego B737-500 w malowaniu STAR ALLIANCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 A oto Falcon kusił i ludzkość nie wykazywała oporu - oto taki LD zakupił samolot pasażerski, i był on tandetnym. A nazwa jego była {HEJ, NA POWAGIE!} Stab Alliance a 340 300. I był świadom Disneyland, że kuszące bejingi Falcona wymagają treningu. Zatem postanowił Lord na tandecie ćwiczyć spasowanie pasażera... A oto kitech w skali 1-300 na pomoc się zgłosił, i dobre dzieło jegochoć tandeciarskie było. Oi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 DC-10 JAL w 1/300 badziew chiński - konkurent Kitechu do "różowej maliny" Ale ładnie prezentuje się obok TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Ej, to teraz wiem po co w zestawie ta naklejka , jakoś postumentu nie zauważyłem, a faktycznie jest! Będzie , oj będzie walka! W sumie nazwa Stab Alliance zobowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Walka? Lepiej zakupić sobie gumiaki, wielką łopatę i betoniarkę i... dopiero przystąpić po 2 godzinach jogi do walki Ja pamiętam, że byłem przerażony jak zakończyłem łatanie i zobaczyłem ile tego jest wylanego na taki tyci modelik Ale to była taka mała odskocznia dla rozerwania się więc powodzenia i proszę tylko w nagłym ataku złości wrócić do punktu wcześniej -jogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi