Marcin K. Napisano 6 Grudnia 2018 Share Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Poproszę o poradę odnośnie modelu jak w tytule, ewentualnie Su-30MKK. Jaki zestaw zdaniem Kolegów najlepiej wybrać z aktualnie dostępnych w 1:48, ewentualnie 1:72? Najbardziej zależy mi na właściwym odwzorowaniu głównej bryły samolotu bez mozolnych przeróbek geometrii. Oczywiście wcześniej szukałem informacji na ten temat, ale tak naprawdę nie znalazłem nic konkretnego. Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez Marcin K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 W 1/72 jeżeli chodzi o Su-30MKK to jedyny wybór to Trumpeter - moim zdaniem całkiem niezły model, chociaż na przykład pylony dodane do zestawu pozwalają jedynie na podwieszanie uzbrojenia AA. Bryła wydaje się w porządku, ale nie zagłębiałem się w jakąś dogłębną analizę z planami. Su-27UB to do wyboru Trumpeter albo Zvezda.Zvezda to w zasadzie jeszcze ciepła bułeczka - jeżeli chodzi o odwzorowanie to na pewno będzie lepszym wyborem. Trumpeter to też raczej niezły model, ale na pewno starszy i droższy, ale plastik i jakość wykonania na pewno są na lepszym poziomie niż modele Zvezdy, chociaż błędy merytoryczne na pewno ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 7 Grudnia 2018 Share Napisano 7 Grudnia 2018 W 1/48 masz do wyboru leciwy model Academy i nowszy Hobbyboss. Oba nie są idealne. HB ma problem z wnękami podwozia. Academy ma skopany dzióbek, owiewkę i ogólnie jest nieco przymaławy. Jak dla mnie bezapelacyjnie wygrywa HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 8 Grudnia 2018 Share Napisano 8 Grudnia 2018 Academy jest taki sobie zapakowany jako academy. Ale w pudłku edkowym z kupą dodatków jest fajnym modelem do zrobienia, jeśli ktoś nie tasuje się mega nad szczegółami. A do tego jescze kalki cartografa, żywice, detale. Warto poszukać, można go w dobrej cenie wyhaczyć. https://www.mojehobby.pl/products/Su-27UB-Limited-Edition.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 8 Grudnia 2018 Share Napisano 8 Grudnia 2018 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7697774412 jak ktoś szuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 11 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2018 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zamówiłem zestaw HB 81713. Model będę robił w konfiguracji "w locie" więc problem wnęk sam się niejako rozwiąże. Z innymi niedoskonałościami jakoś powalczę. To będzie mój pierwszy "Rusek", temat dotąd niezbadany i tajemniczy. Ale sylwetka przepiękna. Sam się dziwię że do tej pory nie zwracałem na ten samolot uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi