rtoipmodest Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Dziś kupiłem sido i 2 van Goghi. Oto pierwsza moja próba washa. Poszło dość gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 A cóż to za skorupa? Reaktor z Czarnobyla? Łoś OK ;-) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 To moja skorupa treningowa pt. kontener dowodzenia/łączności z Urala. Mam też treningowego F-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Odpowiedzi z US nie dostałem, wziąłem sprawy w swoje ręce. Moja teoria co do elementów na masce, to coś w deseń światełek widzianych przez noktowizję. Zabawy w Photoshopie nie dały mi odpowiedzi, kolorek jest szaro niebieski z białymi paskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Wyszło bardzo ok. W skali 1:72 jak najbardziej może być, w 1:35 będę się musiał bardziej postarać Oczywiście gdybyś się dowiedział, co to jest, napisz. Będziesz coś ładował jeszcze na tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Nie, raczej tył pozostanie pusty. Zakladam, że misje trwały 4-5 dni.Ten model na track link http://www.track-link.net/gallery/2460 jest wg. mnie przeładowany. Moi mają karton jedzenia. Ponad 10 kanistrów, sprzęt łączności, broń i toboły (biwakowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Dziś pierwszy w życiu wash. Tak wyglądało przed: A tak po: Foty słabe bo robione przy sztucznym świetle (choć opcja super makro daje radę). Najlepiej ściągało mi się nadmiar paluchmi. Podczas obróbki fot dopatrzyłem się kilku kiszek, które już poprawiłem. Ile czasu musi to schnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Witam! Dziś pierwszy w życiu wash. Byłem przekonany że stosujesz go zawsze - z umiarem i dyskretnie. . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Moja technika była prymitywna. Czerń mieszałem z kolorem bazowym i dawałem na matową powierzchnię, nadmiar i brzegi zmywałem rozpuszczalnikiem (różnie to wychodziło). Co do mojego stylu to raczej zawsze był powściągliwy. Ten wash wykonałem White Spirit Shell'a - data przydatności upłynęła mu chyba w 1997r, odrobina Ludwika i brąz van Dayk (van Gogh). Summa summarum jestem bardzo zadowolony z możliwości, które dają oleje. Żeby tylko udało mi się to zmatowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Wyszło bardzo dobrze moim zdaniem, na żywo na pewno wygląda jeszcze lepiej. Widzę, że jednak odblaski zostawiłeś? Wydaje mi się, że nie powinno być wszystkich sześciu, ale już nie kombinuj, gdyby Ci przyszło takie coś do głowy. Przy okazji poczytaj sobie ten temat z Armoramy: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=104485#1078139 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Zgodnie z sugestiami kolożanki z pracy dałem nieco różu: Koła: I specjalnie dla kolegi Kubisz'a - następny w kolejce. Team Spirit 88: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 I specjalnie dla kolegi Kubisz'a - następny w kolejce. Team Spirit 88[/url] Dzięki Popełniłem jakiś czas temu taką wersję z podobnego okresu, z bazy w Niemczech i w skali 1:35 http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?t=35058&highlight=m998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Zaiste zacny. Bardzo podoba mi się ta 2 języczna tablica z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Zaiste zacny. Bardzo podoba mi się ta 2 języczna tablica z tyłu. A dzięki. Tablica - najzwyklejszy wydruk, podpatrzona na zdjęciu w czeskiej publikacji WWP "M998 HMMWV in Details". Pokaż w końcu tego swojego na kółkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Od wczoraj na kołach, dzisiaj dostał pigment. Bazowy kolor wyszedła do chrzanu , brak ciemnego podkładu lub te dwie warstwy lakieru? Summa summarumm zamiast smutnego beżu jakiś ciepły piaseczek Model ciężko się foci - już to przerabiałem przy BMD, na moje oko jest super i to w różnych światłach, a aparat nie daje rady. Foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Jest super! Czekam na podstawkę i ludzików. Będzie jako żywe! Straszna praca ale opłacało się! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Dzięki TankRed1070 za miłe słowo. Wróciłem z pracy i jeszcze go dopieściłem. Pojazdu już nie ruszam. Ludki (my mówimy pamperki) były już w ogródku... i wylądowały w NaOH - za to parkowiec dostał nową głowę (pierwotna miała nieciekawy nos). Pozostało jeszcze zamówić tabliczkę u grawera i do połowy przyszłego tygodnia powinno być gotowe. Teraz czekam na Twoich Serbów. Do zobaczenia w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam wszystkich!! model bardzo ładnie się prezentuje.Jakiego koloru użyłeś do tych "wężyków" ?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Dobra 35! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Jakiego koloru użyłeś do tych "wężyków" ?? Kolorek wężyków to H186, a podobny, acz bardziej czerwonawy H70 to daszek z płyty "pilśniowej". Coraz bliżej koniec. Co prawda znów dopadł mnie kryzys. Farba Testorsa - autentyk Potrzebuje około 50% bieli by wyglądać podobnie do oryginału. Miałem już nim pizg.... o ścianę (czyli okąpać W NaOH) ale odbudowa zajełaby mi kolejne pół roku. Rozjaśniłem koła i przykleiłem do gruntu. Po zrobieniu tych fotek przetarłem Alicję i tylny pakunek paluchem - ach te nylony. Dzięki temu nabrały trochę życia. gówniany kolorek w całej krasie: Tu bardzo udatne foto: Cały model jest kichowaty, ale uwielbiam przód: Tył przed przetarciem "bambetla": I na koniec widok z perspektywy załogantów (stojących na wzniesieniu): Teraz cała nadzieja w pamperkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Na kolorach tych wozidełek w ogóle się nie znam i skoro mówisz, że coś z nim jest nie tak to pewnie masz rację, ale tak czy siak kawał dobrej roboty jaki odstawiłeś przy tym modelu powala mnie na kolana. Mnie się podoba i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 1szy figurant: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Specjalnie dla kolegi TankRed 2gi załogant (co prawda oryginał też był GI'em): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 A podziwiam podziwiam! Jest z kogo brać przykład! Niesamowita robota. Wzdycham i patrzę co z tego wyjdzie. Świetne po prostu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Wyjdą z tego dwa fajne pamperki stojące przy kompletnie zbombanym pojeżdze. Planuję już następnego HMMWV z DG w porządnej farbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi