rtoipmodest Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Nie będzie reflektorów. Zobacz foto w pierwszym poście. A wyglądało to tak: - na fotce pojazd USMC, był totalnie bez świateł, lusterek bocznych i oznaczeń - marzenie modelrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 A! OK. Faktycznie. Marzenie.... super maszyna. To jest to. Odpowiednio styrany i niestandardowy. Niech mi ktoś jeszcze powie ze współcześniaki są nudne. Tez przymierzam się to humvee w tej skali. Mam zestaw dragona. Nie wiem czy gorszy czy nie bo nie miałem czasu się przyjrzeć. Sporo się dowiedziałem i nauczyłem z Twojej relacji. Dzięki. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Lipca 2008 Autor Share Napisano 30 Lipca 2008 Pojazd praktycznie gotów. Czekam na koła. Wczoraj i dziś wklejałem bambetle: Więcej na razie nie wklejam bo utrudniłbym sobie malowanie radia. Kilka z przewidzianych bambetli. Plecaki pójdą na boki. ALICE large do przeróbki, 2gi to ładownica w 1/35 - powstanie z niej komercyjny plecak podobny do FPLIF (Field Pack, Large, Internal Frame): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Super, oby do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Full Siadam w pierwszym rzędzie, też przymierzam sie do robienia Hummera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Lipca 2008 Autor Share Napisano 30 Lipca 2008 GI'e raczej nie używają słowa"hummer" podobno oznacza stosunek analny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Super! I jak wszystko ładnie powiązane linkami. Bardzo podoba mi się ten pomysł z komercyjnym plecakiem z ładownicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 O ile dobrze pamiętam Hummer to nazwa cywilnego modelu, a nazwa Humvee dotyczy wojskowej wersji pojazdu. Gratuluję postępów w pracy, biorąc pod uwagę to ze to 1:72 to tym bardziej Twój model zasługuję na uwagę i pochwały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Lipca 2008 Autor Share Napisano 30 Lipca 2008 TankRed1070 ja miałem w żywicy wspomniany wojskowy plecak. W tym okresie (1990/91) był to totalny spas i nowość. Niestety plecak wysłałem do niedoszłego klonera i nigdy nie wrócił. A jako, że nie chciałem dawać 2 takich samych wpadłem na pomysł z cywilnym produktem. Siły Specjalne mają oczywiście większą swobodę w doborze zabawek. BTW podczas inwazji na Grenadę Rengers używali kamizelek taktycznych dostarczonych przez cywilną firmę. Poniższe foto mnie zainspirowało. SEAL - fotka z 87r. Koleś ma jungle boots na Vibramie (produkcja z lat 60ych), świeżo wprowadzone letnie BDU (100% bawełna), boonie w RDF/transitional camo (2x mniejszy woodland). No i placak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 O ile dobrze pamiętam Hummer to nazwa cywilnego modelu, a nazwa Humvee dotyczy wojskowej wersji pojazdu. No i znowu babol z mojej strony Dzięki za sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 A nie odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 HMMWV, czyli High Mobility Multi-Purpose Wheeled Vehicle, stąd się wzięła nazwa potoczna Humvee. HMMWV jest produkowany przez AM General Corporation, sprzedali prawa firmie General Motors która wypuściła cywilne samochody Hummer H1, H2 i H3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Lipca 2008 Autor Share Napisano 31 Lipca 2008 Bambetle c.d. Wpadłem na dobry pomysł na pokazanie M60 - prawie go nie pokazując. Dzięki temu nie widać, że to wersja D, a nie E. Podobnie postąpię z M16/M203. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 yyy sorry ale nie uważasz że to trochę dziwne miejsce na trzymanie broni, która zawsze powinna być na wierzchu, tak co by można z niej było szybko skorzystać lub ją poprostu zabrać z pojazdu jak tego wymaga sytuacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Lipca 2008 Autor Share Napisano 31 Lipca 2008 No on nie jest wcale tak mocno schowany. M16 będzie bardziej na widoku. Zważ, że klesie zajmowali się zbieraniem informacji, a nie walką. Ja osobiście nie chciałbym trzymać jakiś 11kg cały czas na kolanach. Pewnie masz sporo racji. Ale powtórzę jeszcze raz, to z powodu niechęci do przeróbki połowy rkm'u. Co gorsza na focie widać SAW, ale ten z Preisera to totalny budyń. BTW - znane mi są swa przypadki przyłapania SF'ów przez Irakijczyków, w obu wypadkach posprzątało USAF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 No on nie jest wcale tak mocno schowany. M16 będzie bardziej na widoku. Zważ, że klesie zajmowali się zbieraniem informacji, a nie walką.Ja osobiście nie chciałbym trzymać jakiś 11kg cały czas na kolanach. Pewnie masz sporo racji. Ale powtórzę jeszcze raz, to z powodu niechęci do przeróbki połowy rkm'u. Co gorsza na focie widać SAW, ale ten z Preisera to totalny budyń. BTW - znane mi są swa przypadki przyłapania SF'ów przez Irakijczyków, w obu wypadkach posprzątało USAF. Ale możesz dać go na wierzch na przykład i połóż mały kawałek chusteczki nasączonej wikolem, uformuj ją na kształt materiału, zakryj niewygodne dla oczu elementy karabinu i pomaluj chusteczkę w odpowiedni kamuflaż, będzie wyglądało jak parka goretexowa Co do jedenastu kilo się zgadzam, ja mam dosyć jak noszę dłużej niż 3 godziny swojego SAW'a, a on waży coś koło 8 kg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Dokończyłem bambetle. Uzupełniłem jeden idący do środka: Widać też M16 w "pokrowcu". Ja nie uznaje chusteczek... Plecaki z przytroczonymi śpiworami. Alicja poprawiona z doklejoną manierką. Manierka miała bardzo brzydki korek i dałem nowy: I pojazd z pełnym obambetleniem, plecaki na plastelinie (z tyłu dałem nowe paski z papieru): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Koń roboczy/przez juczny muł, kiedy dodasz do tego figury to pojazdu nie będzie widać prawie Ilość szpeju robi wrażenie, tylko jakiś taki mało szczegółowy się wydaje - wielkie wory i skrzynki. Oczywiście trochę marudzę, ale jakaś drobnica by się przydała. Czekam malunków, może trochę urozmaicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Nie wiem o co chodzi z tymi szczególami? Może źle, że usunąłem wszystkie nity? Figurki nie będą w pojeździe, przecież nie po to wklejałem pedały i robiłem pomarszczenia na oparciach by to zasłaniać. Jakbyś przeglądał wątek od początku, to nie pisałbyś pierdół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Właśnie drobnica w końcu to 1/72,jak dasz rade to porób szelki w plecakach A.L.I.C.E. Wyglądają jak zwykłe szelki "taktyczne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Nie wiem o co chodzi z tymi szczególami? Może źle, że usunąłem wszystkie nity? Model jest bardzo ciekawy i ładnie zrobiony, zwłaszcza że to 1/72. Podoba mi ten garbusek ;) Chodziło mi tylko o brak obok dużych pakunków mniejszych gadżetów - np butelki albo paczki fajek. Zakładam, że dbając o szczegół (pedały) dodasz też takie kamloty. Tyle. Figurki nie będą w pojeździe, przecież nie po to wklejałem pedały i robiłem pomarszczenia na oparciach by to zasłaniać. Jakbyś przeglądał wątek od początku, to nie pisałbyś pierdół... Przeczytałem ten wątek kilka razy, post po poście. W żadnej ze swoich wypowiedzi nie napisałeś, że figurek nie będzie. Za to na kilku zdjęciach pokazujesz wóz z figurką. Wyluzuj trochę, to nie złote gacie. Nie ma co pierdołami na wszystkich rzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Jendrass1 wybacz troche przesadziałem. Myslałem raczej, że chodzi Ci o butelki wody czy radyjko/magnetofon. Nic takiego nie będzie - w tej skali wygladałoby to biednie. Bardzo wielu modelarzy ładuje bez ładu i składu. Ten sam podjazd jest zrobiony w 1/35 - Track Link - koleś dał tam wielki termos Na radio dalem jeszcze mapę by zamaskować krzywy panel - no to masz najmniejszy duperelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Ok duperelek jest, szafa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Jeśli wrześniowy konkurs dojdzie do skutku to będziesz mógł zobaczyć go w realu. Co do papierosów to wątpie czy je brali. Jeśli czytałeś Bravo Two Zero to SAS'owcy nawet robili do worków. No chyba, ze niedopałki zakopywano, co raczej byłoby dośc upierdliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Jako, że pojazd gotów zaczynam z pamperkami. Przerabianie Gore na pustynną parkę: I gotowe, zrobiony "rybi ogon" i pogrubione rękawy. Kolega w kombinezonie dostał nową kaburę udową i patrolówke z niemieckiej czapki: I zrobiona pod zamówienie podstawka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi