jureczek Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Model klasa Podoba się malowanie Co do trzonków , malowanie kolegi bardzo przypadło mi do gustu , może w tym miejscu podpadnę paru modelarzom . Koledzy jako stolarz powiem jedno ,słoje na trzonkach to przesada , trzonki w narzędziach robione były z twardych i mocnych drzew takich jak Grab , Buk ,a te nie charakteryzują się pięknym usłojeniem takie jak spotykamy u Sosny , czy Świerku ,są gładkie . W skali 1:35 wystarczy jasny bezowy i można je lekko ubrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Mnie bardziej rozchodziło się o zróżnicowanie kolorystyczne niekoniecznie słoje na trzonkach. W tym momencie mamy identyczny odcień trzonków i klocka. Ja bym to róznicował. Na tym myslę, że trzeba dyskusję zakończyć. Model bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 25 Lutego 2019 Autor Share Napisano 25 Lutego 2019 Z tym się zgadzam, że klocek czegoś jeszcze wymaga. Na razie szukam weny, a przy okazji tego działa postanowiłem reanimować starszego ulepka. Poszedł do pudła już chyba ponad 2 lata temu, bo się wkurzyłem na błąd fabryczny zestawu. Co prawda już wtedy miałem pomysł jak go zamaskować ale ogólne wkurzenie To stare zdjęcia, a wczoraj model dostał gąski choć trochę nieortodoksyjnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalos Napisano 22 Lipca 2019 Share Napisano 22 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 18.02.2019 o 09:01, Baldigozz napisał: Sklepowe drzewka, opakowania się jeszcze chyba gdzieś walają, to sprawdzę jakie. Z tym, że kupiłem 2. Jedno większe i ono ma te fajne gałązki ale 2/3 dość gołe. Mniejsze drzewko, to głównie taka gąbeczka ale też przydatna. W przypadku tego większego, fajniejszego jest jeszcze taka kwestia, że drobne nitki są nietrwale związane i się sypią. Po próbie z jedną odciętą gałązką całe drzewko spryskałem matowym sprayem Vallejo co w zasadzie załatwiło problem. Hej, odnosnie Jagdpanther, jesteś w stanie podać nazwę firmy, cokolwiek, żeby te artykuly znaleźć online...? Powoli się przymierzam do kamuflażu na moim modelu i nie ukrywam ze chcialbym zmajstrować coś podobnego bo wyglada kozacko Edytowane 22 Lipca 2019 przez rogalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Lipca 2019 Share Napisano 22 Lipca 2019 Ciup coraz bardziej mam ochotę wrócić do 1:35... piękna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 24 Lipca 2019 Autor Share Napisano 24 Lipca 2019 W dniu 22.07.2019 o 15:55, rogalos napisał: Hej, odnosnie Jagdpanther, jesteś w stanie podać nazwę firmy, cokolwiek, żeby te artykuly znaleźć online...? Powoli się przymierzam do kamuflażu na moim modelu i nie ukrywam ze chcialbym zmajstrować coś podobnego bo wyglada kozacko Wydaje mi się, że to było coś z tej oferty: https://exito.sklep.pl/pl/c/ROSLINNOSC/509/3/default/1/f_producer_217/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi