mig Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Modelarstwem zajmuję się od około 1996 roku z niewielkimi przerwami. Przez ten czas trochę się tego na zbierało. Może czas to pokazać? Dwa Migi-21 zrobione w tym roku. MF ukończony w zeszłym tygodniu MiG-21 MF - Eduard + rurka Master Model + kalka - Montex, malowany Hatakami, Humbrolami, Pactrami, pędzlem. MiG-21 Bis - Zvezda + rurka Master Model + kalka pochodzi z zestawu MiG-21 BigModel 1/72. Malowany Humbrolami i Pactrami, pędzlem, zasobniki UB-16 i UB-32 z MiG-21 MF Eduard. MiG-21R - R.V. Aircraft + rurka MasterModel + kalka - Model maker Decals, malowany Humbrolami, Pactrami, pędzlem. MIG-21 Bis - Zvezda + blachy Part + rurka Master Model + fotel KM-1 Pavla + klaka kombinowana. Nie pamiętam dokładnie model zrobiony w styczniu 2015 r. To był mój pierwszy Bis ze Zvezdy. Malowany tradycyjnie pędzlem, Humbrolami i Pactrami. Kolejny MiG-21 Bis - Zvezda + fotel KM-1 Pavla + rurk - Master Model + kalka Ardpol. Malowany Humbrolami, Revellami, Pactrami, pędzlem. Model zrobiony w zeszłym roku. MiG-21 MF - R.V.Aircraft + rurka Master Model+ kalka z różnych pozostałości. Uzbrojenie: zasobniki UB-16 - Zvezda, bomby OFAB-100 - żywica Eduard, zbiornik paliwa - ZTS. Malowany Humbrolami, Revellami, Pactrami, pędzlem MiG-21F-13 - Revell + rurka Master Model+ kalka Maker model decals. Malowany standardowo. MiG-21 PFM - R.V.Aircraft + kalka ze składu kalek. MiG-21 MF - Eduard + rurka Master Model + kalka Montex. MiG-21 MF LanceR - C - R.V.Aircraft + rurka master Model + żywiczne R-60 - Eduard + R-3 i zbiornik z magazynu uzbrojenia. Edytowane 18 Lutego 2020 przez mig 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markernini Napisano 24 Grudnia 2018 Share Napisano 24 Grudnia 2018 Piękna kolekcja, gratuluję, może mi się uda kiedyś podobną zebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2018 Dzięki. MiGi-21 i nie tylko jeszcze się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Piękna kolekcja naprawdę miło jest popatrzeć na te miniatury. Jestem wielkim fanem Ołówków i raduje się me serce na widok każdego 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lutego 2019 Autor Share Napisano 19 Lutego 2019 (edytowane) Pierwszy ukończony w tym roku: MiG-15 UTI - Hobbyboss wzbogacony o blaszki zoom Eduarda, kalka Model Maker Decals. I ze swoim jednomiejscowym bratem, też Hobbyboss. Edytowane 19 Lutego 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Bardzo fajna kolekcja.Dużo jednak traci w odbiorze przez słabe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Marca 2019 Autor Share Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) MiG-19S - Mistercraft, malowany Humbrolami, pędzlem. Model zrobiony dawno. MiG-23MLD - Zvezda, wzbogacony o blaszkę Eduarda, malowany Humbrolami i Model masterami, pędzlem. Mój pierwszy model waloryzowany. Edytowane 20 Marca 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Marca 2019 Share Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) Super fotki i fantastyczne tło. Jak zawsze zresztą Edytowane 20 Marca 2019 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 20 Marca 2019 Share Napisano 20 Marca 2019 telefonem robione te zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2019 Autor Share Napisano 21 Marca 2019 T\ 19 godzin temu, crustian napisał: telefonem robione te zdjęcia? Tak, telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2019 MiG-25P - Condor wzbogacony o kokpit Pavli, koła - Armory i rurkę - Master Model. Malowany standardowo. Model zrobiony w zeszłym roku w lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) MiG-27 - Academy. MiG-9 - Amodel Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2019 MiG-21RF - R.V.Aircraft wzbogacony o rurkę z Master Model. Malowany standardowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 MiG-21UM - R.V. Aircraft, wzbogacony o rurkę z Master Model, fotele z Pavli. Kalka to Ardpol. Malowany standardowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 "Kilka" różnic z oryginalnym malowaniem by się znalazło. Koloru farby też do kalki nie dobrałeś. Polecam tę pozycję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Koloru farby do koloru kalki nie dobrałem. Zauważyłem, że jest inny dopiero po nałożeniu kalki. Pasy wzorowałem na schemacie malowania jaki dodał Ardpol przy kalkach. Taki już musi zostać, bo kalek do tego malowania już nie ma. A na ta pozycję jakoś nigdy nie natrafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 W tym konkretnym malowaniu uważam, że zamiast kalki. lepiej zrobić głowę tygrysa samodzielnie ją malując. Zwłaszcza, że w samolotach n/b 9292 i 9308 nie są trudne. 46 minut temu, mig napisał: Pasy wzorowałem na schemacie malowania jaki dodał Ardpol Stara zasada - nie ufaj schematom dołączanym przez producentów. Nawet najlepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2019 22 godziny temu, Grzes napisał: W tym konkretnym malowaniu uważam, że zamiast kalki. lepiej zrobić głowę tygrysa samodzielnie ją malując. Zwłaszcza, że w samolotach n/b 9292 i 9308 nie są trudne. Stara zasada - nie ufaj schematom dołączanym przez producentów. Nawet najlepszych Większość oznaczeń malowana samodzielnie wygląda lepiej, tyle tylko, że do tego trzeba mieć jeszcze umiejętności. A ja takich nie mam żeby malować to samodzielnie. Zasadę znam. Jakoś tak wyszło, a zdjęcia 9292 i nie tylko oglądałem w necie wiele razy. Mogłem porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja 2019 Autor Share Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) MiG-21MA - R.V.Aircraft wzbogacony o rurkę z Master Model. Zbiorniki paliwa - Mistercraft, pociski R-3 - Zvezda. Edytowane 12 Maja 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Lipca 2019 Autor Share Napisano 25 Lipca 2019 Kolejny MiG-21 MF ukończony. Zestaw R.V. Aircraft wzbogacony o rurkę z Master Model, kalki z Mistercraft. Kamuflaż malowany Hatakami, pędzlem. Tym razem MiG z otwartymi hamulcami aerodynamicznymi. Zrobiłem otwarte tylko dlatego, że nie ma pod nim żadnych podwieszeń i tek trochę łyso wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Września 2019 Autor Share Napisano 27 Września 2019 MiG-21UM w barwach polskich i czechosłowackich. Oba zestawy to nowe Kopro wzbogacone o fotele żywiczne -Pavla, rurki z Model Master, przednie koła - Reskit. Malowane Humbrolami, Pactrami, Hatakami.Pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Listopada 2019 Autor Share Napisano 13 Listopada 2019 MiG-25RB - ICM Model złożony prosto z pudła. Wymieniłem tylko rurkę na toczoną z Master Model. Malowany Humbrolami, Hatakami, Pactrami, Revellami, pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Listopada 2019 Autor Share Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) 3 minuty temu, mig napisał: MiG-25RB - ICM Model złożony prosto z pudła. Wymieniłem tylko rurkę na toczoną z Master Model. Malowany Humbrolami, Hatakami, Pactrami, Revellami, pędzlem. Zdublowało mi post, ten drugi jest do usunięcia. Edytowane 13 Listopada 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 (edytowane) MiG-21SMT - R.V.Aircraft + rurka do Master Model. Podwieszenia: S-24 - Eduard, bomby FAB-250M-62- Reskit, zbiornik - Zvezda. Molowany Humbrolami i Pactrami, pędzlem. TS-11 Iskra - ArmaHobby TS-11 Iskra BR - ZTS + blachy wewnętrzne i zewnętrzne Part + fotel Pavla, bomby z zestawu Fiat C.R.42 - Italeri PZL.50 Jastrząb - Ardpol PZL P.11c - Azur PWS-16 Bis - RPM PWS-33 Wyżeł - Ardpol PWS-19 - Choroszy Modelbud RWD-5 bis - ZTS + blachy - Part + kalka - Model Maker Decals RWD-6 - ZTS PWS-26 - RPM PZL P.7a - Armahobby x2 Lublin R-XIII - Aeroplast PZL.23A Karaś - IBG PZL.23B Karaś- IBG PZL.42 - IBG RWD-8 - Mistercraft + blachy -Part RWD-10 - Ardpol RWD-13 - Aster RWD-14b Czapla- ZTS RWD-23 - Ardpol PZL.37A Łoś - IBG, wzbogacony o tablicę przyrządów od Yahoo. Od siebie dodałem przewody hamulcowe zrobione z drutu miedzianego. PZL 37B Łoś - IBG z dodaną tablicą od Yahoo. Miałem trochę problemów z kalkomanią bo w instrukcji pomylone są oznaczenia z tymi na arkuszu kalkomanii. Zwłaszcza jeśli chodzi o napisy eksploatacyjne. Dobrze, że są czytelne na kalce to jakoś się udało z tego wybrnąć. IS-1 Sęp - Polskie szybowce/PZW - 1/72. Fiat C.R32 - Supermodel Fiat C.R.42 - Italeri Fiat B.R.20M - Italeri/Supermodel kupiony w edycji "vintage collection" wzbogacony o blachę Eduarda i żywiczne lufy kmów. Fiat G.50 - AML Fiat G.55 - Specia lHobby Macchi MC.202 - Italeri to jest chyba najstarszy model ze wszystkich włoskich. Reggiane Re.2000 - Italeri Reggiane Re.2001- Sword Model kupiony w dwupaku razem ze Spitfire Mk.Vc Trop. Zmniłem przy nim malowanie na nocne, przerobiłem trochę rury wydechowe i dodałem lufy działek w zasobnikach pod skrzydłami. Reggiane Re.2002 - Sword - najmłodszy w całym tym towarzystwie, powstał w 2017 r. Savoia Marchetti S.M.79 - Airfix Praktycznie zabytek, trochę dorobiłem wnętrza, którego i tak nie widać Edytowane 17 Lutego 2020 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lutego 2020 Autor Share Napisano 17 Lutego 2020 (edytowane) Taka odskocznia od samolotów. Dwa czołgi zrobione na poważnie to znaczy z washem i brudzeniem. Brudzenie oszczędne co by nie przedobrzyć. Kilka czołgów w różnych skalach skleiłem na początku mojej przygody z modelarstwem. T-55 Modyfikacja 1958 Trumpeter 1/72 Model ukończony w zeszłym roku. T-62 Modyfikacja 1972 - Trumpeter, lufa - Aber 1/72 Ukończony w styczniu tego roku. Oba czołgi składały się bardzo dobrze. Beczki wymagają trochę więcej szpachlowania. W T-55 najgorsze są gąsienice do założenia, w T-62 układ jezdny trudny do dopasowania, tak jakby był troszeczkę za krótki. Edytowane 17 Lutego 2020 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi