adda11 Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 (edytowane) REGULAMIN V WYSTAWY MODELARSKIEJ ORGANIZOWANEJ PRZEZ SPÓŁDZIELNIĘ MIESZKANIOWĄ „PRZEŁOM” W MIŃSKU MAZOWIECKIM ORGANIZATOR: SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA „PRZEŁOM” W MIŃSKU MAZOWIECKOM ul. KOŚCIUSZKI 20 pod honorowym patronatem Burmistrza Miasta Mińsk Mazowiecki Marcina Jakubowskiego . CEL WYSTAWY : Celem wystawy jest popularyzacja modelarstwa, zainteresowań technicznych i historycznych wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, promowanie aktywnej formy spędzania wolnego czasu . TERMIN I MIEJSCE WYSTAWY: 23-24 LUTY 2019 R. ZESPÓŁ SZKÓŁ MIEJSKICH NR 1 MIŃSK MAZOWIECKI UL.KOPERNIKA 9 PROGRAM WYSTAWY: 23.02.2019 (SOBOTA) GODZ.10.00-14.00 przyjmowanie modeli GODZ.10.00-18.00 wystawa, głosowanie, giełda. 24.02.2019(NIEDZIELA) GODZ.10.00-14.00 wystawa, giełda GODZ.10.00-13.00 głosowanie. GODZ.14.00 zakończenie wystawy ,rozdanie nagród. Po zakończeniu wystawy ok.godz.15.00- rozpoczęcie wydawania modeli. RODZAJ WYSTAWY: Wystawa ma charakter otwarty, mogą w niej uczestniczyć modelarze indywidualni i zrzeszeni w klubach i modelarniach; liczba i wiek uczestników jest nieograniczona. Wystawa połączona będzie z konkursem modelarskim. GRUPY WIEKOWE: J - junior, do 18 lat S - senior, powyżej 18 lat OCENA MODELI: Publiczność odwiedzająca wystawę wybierze poprzez głosowanie najładniejszy model którego wykonawca otrzyma Puchar Burmistrza Miasta Mińsk Mazowiecki -Grand Prix Publiczności. Zgłoszone do konkursu modele ocenia komisja konkursowa powołana przez organizatorów wg zasady podoba się – nie podoba się. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo własnej interpretacji regulaminu, decyzje komisji sędziowskiej są ostateczne i nie podlegają oprotestowaniu. NAGRODY: Dla najlepszych modelarzy w grupach juniorów i seniorów biorących udział w konkursie zostaną przyznane dyplomy i medale . Dla uczestników wystawy przewidziane są: Nagroda główna: - Puchar Prezesa Zarządu -Grand Prix oraz - Puchar Burmistrza Miasta Mińsk Mazowiecki za najładniejszy model wystawy Grand Prix Publiczności - Puchar z-cy Prezesa Zarządu ds.ekonomicznych za najładniejszy model kartonowy - Puchar z-cy Prezesa Zarządu ds.GZM za najładniejszy model plastikowy KLASY MODELI: PLASTIK : SP72S samoloty tłokowe skala 1:72 i mniejsze junior/senior SP48/32S samoloty tłokowe skala1:48 i większe junior/senior SP72O samoloty odrzutowe skala 1:72 i mniejsze junior/senior SP48/32O samoloty odrzutowe skala1:48 i większe junior/senior SM- śmigłowce junior/senior PGP72- pojazdy wojskowe gąsienicowe skala 1:72 i mniejsze junior /senior PGP35- pojazdy wojskowe gąsienicowe skala 1:35 i większe junior /senior PGKP48- pojazdy wojskowe gąsienicowe oraz kołowe skala 1:48 junior /senior PKP72- pojazdy wojskowe kołowe skala 1:72 i mniejsze junior /senior PKP35- pojazdy wojskowe kołowe skala 1:35 i większe junior /senior DP – dioramy wszystkie skale junior /senior PCP- pojazdy cywilne osobowe, ciężarowe, techniczne, motocykle wszystkie skale junior /senior FP – figurki junior /senior PP-popiersia junior /senior OP- modele statków i okrętów junior /senior SFF- figurki SF, Fantasy junior /senior SFP- pojazdy SF, Fantasy junior /senior I – wszystko inne BEZ PODZIAŁU WIEKOWEGO KARTON: SKT- samoloty tłokowe wszystkie skale junior /senior SKO- samoloty odrzutowe wszystkie skale junior /senior SKS- śmigłowce wszystkie skale junior /senior PGK- pojazdy wojskowe gąsienicowe wszystkie skale junior /senior PKK- pojazdy wojskowe kołowe wszystkie skale junior /senior DK – dioramy, budowle wszystkie skale junior /senior PCK- pojazdy cywilne osobowe, ciężarowe, techniczne, motocykle wszystkie skale junior /senior FK– figurki junior /senior OK- modele statków i okrętów junior /senior KK-modele kolejowe junior/senior I – wszystko inne BEZ PODZIAŁU WIEKOWEGO W zależności od liczby modeli organizatorzy dopuszczają możliwość łączenia lub rozdzielania klas startowych i kategorii wiekowych. W przypadku wątpliwości proszę pytać SPRAWY ORGANIZACYJNE: Organizatorzy nie ubezpieczają zawodników i modeli Uczestnicy przyjeżdżają na koszt własny, organizatorzy nie zapewniają rezerwacji noclegów. ZAPRASZAMY SERDECZNIE Edytowane 30 Stycznia 2019 przez adda11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 Informujemy , że w dniu 23 lutego ok. godz. 12.00 organizujemy wycieczkę do 23 BLT . W związku z ograniczoną ilością miejsc prosimy o przesłanie na adres : a.dabrowski@smprzelom.pl zgłoszenia chęci uczestnictwa. Równocześnie zawiadamiamy, że Dowódctwo 23 BLT ufundowało nagrodę w KATEGORIA SPECJALNA: 30-lecie służby samolotów MIG-29 w polskim lotnictwie : samoloty MIG 29 w barwach lotnictwa polskiego. Warunkiem uczestnictwa będzie przekazanie zwycięskiego modelu do Sali Tradycji 23 BLT. W imieniu 23 BLT zwracamy się z gorącą prośbą o ewentualne nieodpłatne przekazanie modeli samolotów związanych z tradycją jednostki które zostaną wyeksponowane w nowo wyremontowanej Sali Tradycji 23 BLT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 29 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2019 Niestety wszystkie miejsca na wycieczkę do 23 BLT zostały zarezerwowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 Co z rejestracją modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Share Napisano 1 Lutego 2019 Rejestracja rozpocznie się w przyszłym tygodniu poprzez stronę Scale Modeling ( link do rejestracji zostanie podany na stronie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 Godzinę temu, adda11 napisał: poprzez stronę Scale Modeling Uuuu, powiało nowoczesnością. Znaczy się wchodzimy do Europy I bardzo dobrze, rejestracja w 3 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Adaś nie ma kategorii Artyleria w plastikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 8 Lutego 2019 Share Napisano 8 Lutego 2019 Kiedy rejestracja ruszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Lutego 2019 Share Napisano 9 Lutego 2019 22 godziny temu, danielodziem napisał: Kiedy rejestracja ruszy? Z innego forum wiem, że link do rejestracji zostanie ogłoszony jutro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 10 Lutego 2019 Autor Share Napisano 10 Lutego 2019 link do rejestracji : https://scale-modeling.com/pl-PL/Event/Show/Details/18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 W dniu 10.02.2019 o 09:35, adda11 napisał: link do rejestracji : https://scale-modeling.com/pl-PL/Event/Show/Details/18 info dla tych co rejestrują większe stadko - system dopuszcza tylko rejestrację TRZECH modeli w danej kategorii ( tak przynajmniej u mnie wyszło ) tak więc trzeba ustalić priorytetowe tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 4 godziny temu, abtb napisał: info dla tych co rejestrują większe stadko - system dopuszcza tylko rejestrację TRZECH modeli w danej kategorii ( tak przynajmniej u mnie wyszło ) tak więc trzeba ustalić priorytetowe tematy w systemie już jest poprawione na max. ilość 99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvelek Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Można skopiować zapowiedź wystawy z linkiem rejestracyjnym? . Chciałbym wstawić ja na moją strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adda11 Napisano 12 Lutego 2019 Autor Share Napisano 12 Lutego 2019 11 godzin temu, Pavvelek napisał: Można skopiować zapowiedź wystawy z linkiem rejestracyjnym? . Chciałbym wstawić ja na moją strone oczywiście , że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Mam problem z rejestracją.Przy rejestracji jakiś błąd na czerwonym tle po wyrażeniu zgody mi wywala i dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauoli00 Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Cześć, sory za głupie pytanie ale jaka jest różnica pomiędzy kategorią hobby a mistrzowska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 10 godzin temu, Bengal napisał: sory za głupie pytanie ale jaka jest różnica pomiędzy kategorią hobby a mistrzowska ? Jak rejestrowałem modele 11.02 to jeszcze tej opcji nie było. Pojawiła się chyba kilka dni temu i być może związana jest z imprezą w Bytomiu gdzie jest dodatkowy podział na modele Master i Hobby Miło że Kolega się wybiera i będzie można parę słów zamienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondarek Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Jest problem z rejestracją modeli młodych modelarzy. Po zarejestrowaniu syna, został "rozpoznany" jako Młodzik, ale podczas próby zarejestrowania modeli na imprezę nie jest dostępna żadna kategoria, a to z kolei nie pozwala zapisać formularza. Nie wiem czy to zamierzone? Wiem, że z Wawy kilku młodzików chciało wystawić swoje prace. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Lutego 2019 Share Napisano 23 Lutego 2019 jakoś tak tutaj cicho, to ja wrzucę parę zdjęć z Mińska. Mińsk jest dla mnie szczególnym miejscem, w poprzednim roku chciałem się po raz pierwszy wystawić ale jak zobaczyłem wystawione modele to karton pod pachę i szybko do bagażnika ostatecznie się nie wystawiłem, na szczęście w tym roku nie uciekłem z karton pod pachą tylko go rozpakowałem. Mój pierwszy rekord, 11 modeli Parę zdjęć moim okiem z pierwszego dnia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Lutego 2019 Share Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) i część 2 Edytowane 23 Lutego 2019 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 Dobra impreza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 No Danielu gratulacje, ładnie żeś się obłowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 No Danielu gratulacje, ładnie żeś się obłowił Dziękuję #sieopłaciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Chciałem podziękować organizatorom za trud i wkład w zorganizowanie wystawy. Choć byłem chwilę to jednak mi się podobało. Jednocześnie jak rok wcześniej, mam wrażenie że było jeszcze mniej modeli. W 2016 było pełno, nie miałem gdzie stawiać swoich i ktoś je w międzyczasie poprzestawiał. W zeszłym roku nie było z tym kłopotu bo co przywiozłem to zmieściło się bez większych problemów i przestawiań. Teraz oprócz najliczniej reprezentowanej pancerki 1:35 i samolotów 1:72 / 1:48, na pozostałych stołach wiało momentami pustkami. Może to zbliżający się Bytom, a może coś innego - no coż ja mam swoją teorię. P.S. Ponieważ nie udostępniono mi mikrofonu a nie wiem ile osób to słyszało, piszę też tutaj żeby nie było - podczas odbierania dyplomu, zrezygnowałem ze swojej nagrody za dioramkę. Z kilku powodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi