panDespota Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Model ma długą historię Rozpoczęty w 2007. W 2008 w takim stanie trafił do szafy Z założenie miał to być model testowy i nadal nim jest. Boję się eksperymentować z pigmentami/kurzem/błotem na pz3 i m4 wiec po 11 latach wyciągnąłem dziada z szafy i zacząłem kurzyć Pigmenty utrwalałem fixerem, ale też się po nim ścierają. Przejechałem matem z aero i trzyma się dobrze. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 W związku z chęcią odpoczęcia od samolotów w 1/72 postanowiłem wrócić do moich rozdłubanych lata temu pojazdów. W modelu w tamtym czasie dokończyłem koła i gąsienice, ale że chciałem postawić go na jakiejś malutkiej podstawce pojawili się statyści. Z efektu brudzenia pojazdu jak tak teraz patrzę nie jestem zadowolony. Będę jeszcze coś brudził... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 sołdaty bardzo fajnie wyszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 No pacynki zawodowo pomalowane, też bym tak chciał umić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Oni już nosili dżinsy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Fajnie że się podoba. Z takiej odległości wyglądają ok Co do niebieskich portek oficera też właśnie się zastanawiałem czy niebieskie będą ok przy su100, ale zdecydowałem że tak. Trzeba było przełamać tą monotonnie kchakich mundurów. Poza tym dłuższe zastanawianie u mnie jest nie wskazane. Zająłbym się czymś innym a rozgrzebane figurki poszły by w odstawkę. W moim przypadku trzeba szybko działać a nie myśleć, inaczej rośnie sterta rozgrzebanych nieskończonych modeli Edytowane 14 Listopada 2020 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 A niebieskich spodni to nie używali tak przypadkiem politruki i NKWDziści tak mi coś po głowie świta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, bulik58 napisał: Jaka farba malowales mundury pozoslalych rosjan? Podstawa to khaki 70988 z Vallejo rozjaśniany i przyciemniany na fałdach. Temu z ppsh i w hełmie bluzy malowałem z dodatkiem szarego aby zrobi ciut inny odcień, ale różnica praktycznie jest na zdjęciu niezauważalna. 22 minuty temu, OLO napisał: A niebieskich spodni to nie używali tak przypadkiem politruki i NKWDziści tak mi coś po głowie świta Możliwe. Nie mam bladego pojęcia o mundurach. Ściągnąłem z neta kilka zdjęć i na nich się coś wzorowałem. Tak że możliwe że mój oficer ma portki nkwd, bluzę regularnej piechoty a czapkę marynarza Edytowane 14 Listopada 2020 przez panDespota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2020 Jest tu ktoś po architekturze? Mam zamiar w rogu postawić murowany budynek kryty dachówką. Jak to rozwiązać u góry, chodzi o połączenie krokwi/belek z murem. Jakaś rynna do tego? Nie mam zielonego pojęcia jak to połączyć w klimacie lat 30. Jak wyglądała dachówka z tamtego okresu? Na razie wystrugałem coś takiego. Będę to jeszcze tynkował jakąś gładzią i obijał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 A to ta suczka z dziurami w kadłubie!!z czego budynek strugany?To Polska będzie czy Rzesza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2020 36 minut temu, piotrkur napisał: A to ta suczka z dziurami w kadłubie!! Dokładnie ta sama 37 minut temu, piotrkur napisał: z czego budynek strugany?To Polska będzie czy Rzesza? Budynek dłubany w styrodurze. W miejscu gdzie nie były trasowane cegły chce położyć tynk z gładzi. Tak sobie myślę, że powinna się łatwo ścierać po zaschnięciu w porównaniu z gipsem. Co do lokalizacji to nie mam pojęcia. Natrafiłem na film gdzie podobały mi się zabudowania i coś ala takiego postanowiłem sobie wyskrobać. A pojazd nie wiem czy dojechał do Niemiec. Ze wzmianki jaką znalazłem w internecie to został zniszczony w jakiejś zasadzce, ale przez kogo i gdzie to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2021 Wydłubałem konstrukcje dachu. Teraz czas na dachówki. Powycinam prostokąciki z płytki plastikowej i obetnę cążkami do paznokci, karpiówka powinna wyjść I wstępna przymiarka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Stycznia 2021 Share Napisano 17 Stycznia 2021 Podłoże pod dziurawą suczką jakie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 18 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2021 W dniu 17.01.2021 o 22:33, piotrkur napisał: Podłoże pod dziurawą suczką jakie będzie? Dobre pytanie. Polna droga raczej nie pasuje przy takim budynku. Będę celował raczej w coś jak na skrinie z filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca Niestety samodzielne wykonanie dachowek mnie przerosło. Wertując allegro trafilem na gotowce co pozwoliło mi po ponad trzech latach odkopać wątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca W dniu 21.12.2020 o 23:54, panDespota napisał: A pojazd nie wiem czy dojechał do Niemiec. Ze wzmianki jaką znalazłem w internecie to został zniszczony w jakiejś zasadzce, ale przez kogo i gdzie to nie mam pojęc Dotarła do Niemiec, twoja Suka została zniszczona w rej. ówczesnego miasta Lauban / Dolny Śląsk ( Lubań obecnie) w okr. Luty- Marzec 1945 r. Zima w tym okresie czasu była ciepła ale nie na tyle aby desant sovietów dopasować do tej bitwy. Fajnie że powróciłeś z tym tematem. Powodzenia Parę fotek z tego okresu - Lubań i okolic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca (edytowane) Nie wiedziałem, o tym wątku. Budyneczek trafiony, ładne figsy malunek. Tylko poprawki Orange brown się rzucają, ale autor pewnie wie, że jeszcze do liźnięcia pędzlem. Same postawy kacapów i pozy spoko z malunkami. Podpieścisz j pewnie jak żywe potem. Edytowane 4 Lipca przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Lipca Autor Share Napisano 5 Lipca W dniu 4.07.2024 o 08:00, MayonesEXG7 napisał: Tylko poprawki Orange brown się rzucają, ale autor pewnie wie, że jeszcze do liźnięcia pędzlem. O co chodzi z Orange Brown? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Lipca Share Napisano 5 Lipca (edytowane) Zapomniałem napisać, pod czapajką jeszcze brązowe widać., chyba- że taki cień zrobiłeś. Wydaję się nie dokończone. Albo to jakiś rudy tusk tam łazi. Kolor by się zgadzał Edytowane 5 Lipca przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca (edytowane) Figurki malowane jakieś cztery lata temu według trochę innej koncepcji. Już nie chce mi się poprawiać. Ostatnio też próbowałem coś malować i wyszło moim zdaniem sporo lepiej. Tutej łebki Afrika Korps Edytowane 6 Lipca przez panDespota 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Ładne gęby. Wiadomo, też jakieś znalazłem kiedyś malowane, raz lepsza twarz jak gorzej z pendzla. Cuś umisz malowa- jak każdy z nas wie, że ciężki temat. Strój wycieniujesz a tu niby wiesz, próbujesz, cykasz fotkę bo oko wie wyłapie brudu, a tu okazuje się innaczej. Ja tak robię heeh. Mam patrzałki 3.5 x zoom ale lepsze do blacharki niż pacynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi