Stojkovic Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 Witajcie, Mam coś takiego: A będę to przerabiał na coś takiego: Czeka mnie zatem kolosalne wyzwanie, bo z cywila pełną gębą muszę wyskrobać rajdówkę z klatką, fotelami kubełkowymi i całą resztą. Ojjj będzie się działo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 10 Stycznia 2019 Share Napisano 10 Stycznia 2019 IpocoCito? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2019 Młody jeszcze jestem, chce igrać z życiem, szukać nowych wyzwań i doznań, wystawić swój umysl i ciało na ekstremalną próbę... tak bym to określił. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Czymamkciuki. I powdziwiam, bo jest co! Edytowane 11 Stycznia 2019 przez kjp_a_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamowski10 Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Zacieram ręce i obserwuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2019 Na początku trzeba odtworzyć wnętrze... Poniżej fotki tego na czym będę się wzorował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Polecam Po takim zadaniu to zostanie tylko pokój z białymi miękkimi ścianami i bez klamek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2019 Zapomniałem dodać, że będzie oświatlenie LED i taka scenka na podstawce: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2019 Powolne prace rozpoczęte. Wyciachałem dremelem podłogę od bocznych burt i kanapy z tyłu. Następnie bardzo delikatnie przymierzam klatkę Po nałożeniu kasty wygląda to tak: Na razie tylko przymiarki, ale na tym etapie wyglada obiecujaco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Stycznia 2019 Share Napisano 18 Stycznia 2019 Klatka z jakiego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2019 Ford Fiesta WRC od Belkits Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Marca 2019 Autor Share Napisano 30 Marca 2019 Powolutku projekt nieznacznie rusza do przodu. Doszły dodatkowe elementy, które zmienią tego mieszczucha w rajdowa bestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Maja 2019 Autor Share Napisano 13 Maja 2019 Skromnie, powoli, ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 13 Maja 2019 Share Napisano 13 Maja 2019 Wyjasnij mie tylko ten dopisek WRC w nazwie proszę. Bo takie auto nie istniało nigdy. WRC - World Rally Car. Honda właściwie nigdy oficjalnie nie starotwała w tej serii, wiec skad pomysł? To najwyzej regionalny pojazd mistrzostw jazdy dookoła komina bedzie, nic ponad to...Ale wyzwanie owszem, spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Maja 2019 Autor Share Napisano 13 Maja 2019 Dla mnie WRC to skrót określający samochód przystosowany do startu w rajdach. Oczywiście językowi puryści mogą, co zrozumiałe podkreślać brak rodowodu licencjonowanego WRC. Dla mnie to zwyczajny skrót myślowy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 13 Maja 2019 Share Napisano 13 Maja 2019 (edytowane) Emm..to nie puryzm to poprawność merytoryczna. Auto przystosowane do rajdów samochodowych moze mieć co najwyzej dodatkową nazwę typu - Rally, Rally Car itd...Dalej sie nie bede wgłebiał bo moze nie jestem najlepszym modelarzem (na epwno niem nie jestem) ale mam uczulenie na ignorancję, zczególnie u ludzi, którzy pod jakimś wzgledem uchodzą za profesjonalistów. Dla mnei twój skrót myślowy jest tozsamy z nazywaniem rajdów wyścigami, wyścigów rajdami, albo (o to jest najgorsze) nazwanie bolidu F1 rajdówką. NIE...To głupia ignorancja nie skrót myślowy. Tym bardizej, ze w świecie faktycznych rajdów WRC naprawdę ma znaczenie... Obecnie sa nawet podziały na klasy - S1600, S2000, R2, R3, R5...Tylko nie WRC, tym bardizej, że twój "skrót myślowy" to zrejestrowana nazwa i znak handlowy, by użyc go w odniesieniu do auta, modelu itp trzeba miec naprawde solidna podstawę...Tu jej nie ma. nam oje oko Ta Hndzina to najwyżej R2 a najprędzej S1600 w klasie półamator. taka...Pucharówka, nic ponad to. Ale...Jak jestes naprawde odważny i masz naprawdę dobry warsztat - Zrób z niej faktyczne WRC. Wzorując sie na autach i przepisach z okresu, gdy ta Honda była produkowana. Wówczas można móic o "tajnym" projekcie Hondy, który nigdy nie ujrzał światła dziennego...Ale byłby sztos. O takie coś to chciałbym zobaczyć. . Edytowane 13 Maja 2019 przez Thombike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Maja 2019 Autor Share Napisano 13 Maja 2019 Przyjmuję twoje uwagi i kleję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 14 Maja 2019 Share Napisano 14 Maja 2019 No to jeszcze jedna uwaga - skopałeś totalnie klatkę...Rura, która idzie od odłu do góry poprzez dach, pochylona ku tyłowi powinna sie pokrywac ze słupkiem B...I lipa, bo sie pokrywa z tylną szybą... przednia szęść klatki, w przypadku naprawdę solidnie przygotowanego auta powinna przechodzić przez przednią przegrodę i być zakotwiczona (przykręcona) do kielicha nadkola...Mogę tak długo ale nie iwem czy to ma w ogole sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Maja 2019 Autor Share Napisano 15 Maja 2019 To już decyzja należy do Ciebie, czy ma to sens czy nie. Nie zamierzam się z Tobą spierać merytorycznie. Skupiam ię na modelarskiej robocie - tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Maja 2019 Autor Share Napisano 25 Maja 2019 Podwozie na etapie malowania i brudzenia, niektóre elementy jeszcze dziewicze jak tlumik - będą brudzone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Lipca 2019 Autor Share Napisano 7 Lipca 2019 Civic dostał oklejenie i powoli przymierzam się do skompletowania wnętrza (załoga, elektryka oraz jakies fanty). Martwią mnie nieco kalki, a konkretniej film widoczny obok nich. Dwie warstwy sidoluxu nie zniwelowały problemu, byćmoże po GX100 będzie dało radę to przeszlifować. Jeżeli macie jakiś patent na ten feler to poproszę. Dodam tylko, że problem powstaje na krawędziach kalki, bo sama kalka jak widać się nie podwija. Tak sobie siadły kalki na tylnim zderzaku - moim zdaniem to kwestia projektowania tej kalki jako jeden spory element oklejenia, co zawsze sprawia ogromne problemy. Na ten moment wszystko wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Przy kalkach robionych na indywidualne zamówienie problemem jest to, że kalka to jest cały arkusz, na którym jest nadruk. Tzn. przezroczysty film jest wszędzie, a nie tylko tam gdzie nadruk i blisko wokół niego. Z tego też powodu dobrze jest kalki wycinać jak najbliżej wydruku, niemal przy nim, a nie z dużym zapasem. Bo Ty chyba właśnie wyciąłeś je z dużym naddatkiem i dlatego teraz jest taki efekt. Jeżeli masz kolejny arkusz to może ściągnij aktualne kalki i nałóż je ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Lipca 2019 Autor Share Napisano 8 Lipca 2019 Niestety nie mam i brnę dalej z tym co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Października 2019 Autor Share Napisano 30 Października 2019 Do modelu dorobiłem kukielki. Bardzo wstępnie przymierzylem ich do foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Fiu, fiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi