Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, zabrałem się dzisiaj w końcu za zrobienie zdjęć bo już mi tak model leży od początku stycznia i się doczekał:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Edited by DRFT
Posted

Całkiem całkiem! Zwraca uwagę kopeć przy wydechach - nieodłączna cecha radzieckich diesli czołgowych. Antena radiostacji by się przydała. I ew. belka do wyciągania z błota.

Posted

Te modele Zvezdy mają jednak prezencję. Bardzo ładny. Będę się kiedyś przymierzał do rudego i mam pytanie jak ze sklejalnością Zvezdy i gąsienicami bo czytałem, że masakra a na Twoim modelu wszystko ok.

Posted

Fajnie się prezentuje, szczególnie brudzenie?.

Brakuje mi troszkę washa oraz faktury na wieży.

8 godzin temu, TAW napisał:

Te modele Zvezdy mają jednak prezencję. Bardzo ładny. Będę się kiedyś przymierzał do rudego i mam pytanie jak ze sklejalnością Zvezdy i gąsienicami bo czytałem, że masakra a na Twoim modelu wszystko ok.

To jest wypust Zvezdy z 2018r. - o niebo lepszy od ich wcześniejszego modelu, tak więc uważaj przy zakupie :D. Wiem co mówię, bo mój pierwszy czołgutek, to była właśnie wczesna Zvezda T-34/85 - jak masz ochotę, to walkę z nim prezentuję w swoim warsztacie ( btw - wiele ciekawych wpisów tam jest ).

Posted (edited)

Cześć, tak jak wyżej zostało wspomniane, to są nowe wypusty i są o wiele lepsze niż to co kiedyś było. Sklejałem ostatnio IS'a i było tam o wiele więcej nadlewek, i dla przykładu osłona na silnik to był pojedynczy element wylany z plastiku a tutaj mamy kilka elementów plus siatka. Ze składaniem nie ma tragedi, nie trzeba szpachlować. Jedynie wieża ma dziwne rozwiązanie, bo zamaist zrobić prosto po spawie górny i dolny element żeby to złączyć to jest to taka 'fala' i trzeba teochę później poszlifować żeby nie było widać łączenia. Gąsienice są okej, dobrze na siebie nachodzą ale trzeba je szlifować na bokach bo widać łączenie formy w tym miejscu. Ogolnie za taką cenę to model bajka, detale ostre nic nie zlane, dla przykładu mam teraz model Bronco i detale na takim samym poziomie, tutaj Bronco wygrywa ilością elementów no i blachą w zestawie. Zapomniałbym dodać, Zvezda kosztuje 80zł a Bronco 150 z czego tam są jeszcze figurki, tak więc można do Teciaka dokupić za taką różnice blaszki i zostanie jeszcze... Ale się rozpisałem.

Pozdrawiam

Edited by DRFT
  • Thanks 1