TAW Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Sherman z kampanii włoskiej. Na tym modelu postanowiłem przetestować malowanie zadrapań kredkami akwarelowymi, więc w paru miejscach trochę mnie poniosło. Do modelu dodałem parę drobiazgów z innego Shermana, który niestety "nie spełnił oczekiwań". Niestety nie ustrzegłem się błędu merytorycznego - ten egzemplarz nie miał dospawanych płyt pancernych po bokach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Całkiem ładnie. Jest kilka rzeczy które rażą, te obicia jak piszesz - poniosło cię. Jakby go samuraj atakował. Z innych rzeczy to lina jest słaba jakościowo, i gąsienice trochę słabo leżą. Shermany z reguły miały napięte gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 Z tym samurajem rozbiłeś bank - muszę przetrzeć monitor Ale wezmę pod uwagę jeśli będę kiedyś malował coś co walczyło na Pacyfiku. Z gąsienicami też racja. Będę pamiętał, że lepsze czasem jest wrogiem dobrego. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Obicia można na kątach robić gąbką i ewentualne podmalówki pędzelkiem. Raczej unikaj takich kresch i to we wszystkich kierunkach. No bo tak myśląc obiektywnie - co go mogło tak odrapać? Nie chce ci zaśmiecam, ale tu masz np. obicia zrobione na moim Shermanie wspomnianą techniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Fajnie się prezentuje . Krzysztof opisał zadrapania, a ja dorzucę trochę odstającą jakością od reszty modelu linę, wykończenie lamp oraz rzuca się w oczy brak rozwiercenia km-ów. Znawca Shermanów ze mnie żaden, ale zapamiętałem sobie, że powinna być dziurka spustowa w osłonach wlewu paliwa ( na zdjęciu Krzysztofa to widać ). Zakładaj warsztat, widać, że masz potencjał, czasem tylko brak tego ostatniego szlifu - z pomocą forum bedzie szybciel i lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2019 Dzięki za zainteresowanie tym i moimi poprzednimi modelami. Mam jeszcze jeden model prawie ukończony. W tym stanie trwa już od około 3 miesięcy w piwnicy czekając na lepsze czasy. Na warsztat już stanowczo za późno.Być może też opublikuję jego zdjęcia w galerii jeśli nie będzie zbyt rażący w odbiorze. Natomiast przy następnym modelu, który będę budował z pewnością będę chciał skorzystać z Waszej wiedzy i zaproszę do warsztatu. Tymczasem kiedy jeszcze nie mogę zająć się własnym modelem to pooglądam wasze prace i warsztaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 Traki wiszą i jak na mój gust, to za dużo błota. Poza tym dobra robota! Obicia to śliska sprawa. albo jest ich za dużo, albo za mało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi