Mirek66 Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Witam . jako że Sufa jest prawie na ukończeniu powoli zaczynam składać Tornado . Do waloryzacji modelu dokupiłem widoczne na zdjęciu dodatki oraz blaszki Edka do cocpitu oraz wydech Airesa , mam też cockpit Neo Omega ale nie wiem jak mi będzie pasował wymiarowo . Malowanie pudełkowe ,klapy sloty oraz hamulce otwarte , na razie tyle jak zacznę składać wrzucę fotki . Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Zycze powodzenia i milej zabawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mates Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Podglądam. Ten sam model czeka na stosie. Czytałem, że jest trochę roboty z zestawem, więc się przekonam jak to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted February 3, 2019 Author Share Posted February 3, 2019 Witam , trochę postępu jest ale że jest potrzeba wyskrobania nowych linii i nitowania a doświadczenie praktycznie zerowe to i prace posuwają się mozolnie . Model pokroiłem jeszcze trochę więcej ; Odciąłem dół aby mieć spasowany nos i żeby nie szpachlować w tym miejscu a w szczelinę wkleję kawałek plastiku . Zestaw Airesa zaskoczył mnie podobnie jak wnęki gdyż pasował idealnie . Ogólnie jak na razie użyłem bardzo mało szpachli . Porównanie obu cocpitów ten z Neo omegi jest bardzo ładnie wykonany ale za długi i myślę iż go chyba skrócę ;o) Fotel CMK i Neo Omegi . Takimi drapakami uczę się Tak wygląda statecznik , szału niema ale jest lepiej jak było . . Mam jedno pytanie . jaki kolorek do cocpitu ? ten który pomalowałem dorabiałem do koloru blaszek Edka i nie za bardzo mi odpowiada do rzeczywistości . Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted May 16, 2019 Author Share Posted May 16, 2019 Witam ,było trochę wolnego to podziałałem ,cocpit wymalowany; i zamontowany , mi się podoba trochę rzeźby ; nosek z owiewką pasują ładnie ; zmontuję jeszcze dysze i mogę położyć podkład na całość ; Na razie to tyle wszelkie uwagi i sugestie miłe widziane . Pozdrawiam Mirek . 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabina Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 A ten nosek średnio pasuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted May 16, 2019 Author Share Posted May 16, 2019 Nie jest źle tylko że zamontowany na plastelinę i nie dociśnięty . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted May 25, 2019 Share Posted May 25, 2019 Bardzo ladnie 10 dni i gdzie postępy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted February 6, 2022 Author Share Posted February 6, 2022 Witam! Minęło trochę więcej niż 10 dni, w sumie to ponad 3 lata. Trochę się uszkodził, dlatego musiał być w warsztacie, ale w końcu dobrnąłem do końca. A oto efekt moich prac: Więcej do obejrzenia na galerii - zapraszam ! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Super ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Mega Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cazador Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinezol Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 GUD DŻOB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted February 6, 2022 Author Share Posted February 6, 2022 Dzięki koledzy ...czasami się uda poskładać coś do kupy dla mnie najważniejsze że go w pierwszym odruchu nie wywaliłem do kosza . Pozdrawiam Mirek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts