Skocz do zawartości

Tornado GR.4 REVEL 1/48

Mirek66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . jako że Sufa jest prawie na ukończeniu powoli zaczynam składać Tornado .

Do waloryzacji  modelu dokupiłem widoczne na zdjęciu dodatki oraz blaszki Edka do cocpitu oraz wydech Airesa , mam też cockpit Neo Omega ale nie wiem jak mi będzie pasował wymiarowo .

Malowanie pudełkowe ,klapy sloty oraz hamulce otwarte , na razie tyle jak zacznę składać wrzucę fotki .

Pozdrawiam Mirek .

DSCN3561.jpg
DSCN3563.jpg

Witam , trochę postępu jest ale że jest potrzeba wyskrobania nowych linii i nitowania a doświadczenie praktycznie zerowe to i prace posuwają się mozolnie .  
Model pokroiłem jeszcze trochę więcej ;
DSCN3662.jpg
Odciąłem dół aby mieć spasowany nos i żeby nie szpachlować w  tym miejscu a w szczelinę wkleję kawałek plastiku .
DSCN3665.jpg
Zestaw Airesa zaskoczył mnie podobnie jak wnęki gdyż pasował idealnie .
Ogólnie jak na razie użyłem bardzo mało szpachli .
DSCN3668.jpg
Porównanie obu cocpitów ten z Neo omegi jest bardzo ładnie wykonany ale za długi i myślę iż go chyba skrócę  ;o)
DSCN3669.jpg
Fotel CMK i Neo Omegi .
DSCN3672.jpg
Takimi drapakami uczę się  :)  
DSCN3673.jpg
Tak wygląda statecznik , szału niema ale jest lepiej jak było .
DSCN3674.jpg.
Mam jedno pytanie . jaki kolorek do cocpitu ? ten który pomalowałem dorabiałem do koloru blaszek Edka i nie za bardzo mi odpowiada do rzeczywistości .
Pozdrawiam Mirek .

• 3 months later...

Witam ,było trochę wolnego to podziałałem ,cocpit wymalowany;
DSCN3677.jpg
DSCN3678.jpg
DSCN3683.jpg
DSCN3685.jpg
DSCN3688.jpg
i zamontowany , mi się podoba  :)
DSCN3690.jpg
trochę rzeźby ;
DSCN3762.jpg
nosek z owiewką pasują ładnie ;
DSCN3764.jpg
zmontuję jeszcze dysze i mogę położyć podkład na całość ;
DSCN3765.jpg
Na razie to tyle wszelkie uwagi i sugestie miłe widziane .
Pozdrawiam Mirek .

• Like 3

• 2 weeks later...
  • 2 years later...

Witam!

Minęło trochę więcej niż 10 dni, w sumie to ponad 3 lata. Trochę się uszkodził, dlatego musiał być w warsztacie, ale w końcu dobrnąłem do końca. A oto efekt moich prac:

DSCN4227.thumb.JPG.c8a0f0dfe871705b02ddecf8c08c7b6a.JPGDSCN4229.thumb.JPG.48197436dbe25ca0d6c1ef8bc7c770fe.JPGDSCN4230.thumb.JPG.32ebd1f1be2e3dd3970bec4420ce9c02.JPG

Więcej do obejrzenia na galerii - zapraszam !

• Like 4

Dzięki koledzy ...czasami się uda poskładać coś do kupy 😀 dla mnie najważniejsze że go w pierwszym odruchu nie wywaliłem do kosza .

Pozdrawiam Mirek .