Mirek66 Napisano 27 Stycznia 2019 Napisano 27 Stycznia 2019 Witam . jako że Sufa jest prawie na ukończeniu powoli zaczynam składać Tornado . Do waloryzacji modelu dokupiłem widoczne na zdjęciu dodatki oraz blaszki Edka do cocpitu oraz wydech Airesa , mam też cockpit Neo Omega ale nie wiem jak mi będzie pasował wymiarowo . Malowanie pudełkowe ,klapy sloty oraz hamulce otwarte , na razie tyle jak zacznę składać wrzucę fotki . Pozdrawiam Mirek . Cytuj
Mates Napisano 27 Stycznia 2019 Napisano 27 Stycznia 2019 Podglądam. Ten sam model czeka na stosie. Czytałem, że jest trochę roboty z zestawem, więc się przekonam jak to wygląda. Cytuj
Mirek66 Napisano 3 Lutego 2019 Autor Napisano 3 Lutego 2019 Witam , trochę postępu jest ale że jest potrzeba wyskrobania nowych linii i nitowania a doświadczenie praktycznie zerowe to i prace posuwają się mozolnie . Model pokroiłem jeszcze trochę więcej ; Odciąłem dół aby mieć spasowany nos i żeby nie szpachlować w tym miejscu a w szczelinę wkleję kawałek plastiku . Zestaw Airesa zaskoczył mnie podobnie jak wnęki gdyż pasował idealnie . Ogólnie jak na razie użyłem bardzo mało szpachli . Porównanie obu cocpitów ten z Neo omegi jest bardzo ładnie wykonany ale za długi i myślę iż go chyba skrócę ;o) Fotel CMK i Neo Omegi . Takimi drapakami uczę się Tak wygląda statecznik , szału niema ale jest lepiej jak było . . Mam jedno pytanie . jaki kolorek do cocpitu ? ten który pomalowałem dorabiałem do koloru blaszek Edka i nie za bardzo mi odpowiada do rzeczywistości . Pozdrawiam Mirek . Cytuj
Mirek66 Napisano 16 Maja 2019 Autor Napisano 16 Maja 2019 Witam ,było trochę wolnego to podziałałem ,cocpit wymalowany; i zamontowany , mi się podoba trochę rzeźby ; nosek z owiewką pasują ładnie ; zmontuję jeszcze dysze i mogę położyć podkład na całość ; Na razie to tyle wszelkie uwagi i sugestie miłe widziane . Pozdrawiam Mirek . 3 Cytuj
Mirek66 Napisano 16 Maja 2019 Autor Napisano 16 Maja 2019 Nie jest źle tylko że zamontowany na plastelinę i nie dociśnięty . Cytuj
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 Witam! Minęło trochę więcej niż 10 dni, w sumie to ponad 3 lata. Trochę się uszkodził, dlatego musiał być w warsztacie, ale w końcu dobrnąłem do końca. A oto efekt moich prac: Więcej do obejrzenia na galerii - zapraszam ! 4 Cytuj
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 Dzięki koledzy ...czasami się uda poskładać coś do kupy dla mnie najważniejsze że go w pierwszym odruchu nie wywaliłem do kosza . Pozdrawiam Mirek . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi