Palus Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Witam postanowiłem założyć mały warsztacik. Mercedes z pakietem Lorinsera od fujimi. Tamiya to to niestety nie jest, wiec sporo niedoróbek trzeba było poprawić na budzie. Jak narazie prysnalem bude podkładem i czekam aż wyschnie. https://drive.google.com/file/d/1Fg64E2oOVZ-TrcyyspkqngRiCILWJill/view?usp=sharing Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Palus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Po podkładzie przeszlifowalem bude papierem 8k na mokro Potem zaczalem eksperymentowac z kolorem: I wyszlo cos takiego Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Palus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Kozacki kolorek. Trochę a'la pimp wagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Miałem ten model na warsztacie. Tragedii nie ma, ale do modeli Tamki to rzeczywiście mu sporo brakuje. U siebie zrezygnowałem z tylnego pakietowego zderzaka - przez to, że jest to nakładka na seryjny zderzak, wydawał mi się nieproporcjonalnie "nadmuchany". A w przednim zderzaku dorobiłem klosze do dodatkowych halogenów, bo w zestawie jest zwykły, nieprzezroczysty plastik. Polecam też obniżyć zawieszenie - w swoim obniżyłem, ale jeszcze za mało i trochę wysoko siedzi. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez adamuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palus Napisano 30 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2019 No jest dokładnie tak jak mówisz tamiya to to nie jest, dlatego jest to model na szybko bez stresów. A o obniżenie zawiesze się nie martw ;).Położyłem 2k clear I wstępnie przeszlifowalem bude.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 mam pytanie co to za lakier ten k2 jak wygląda i gdzie mogę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Bartosz Ciesielski nie K2 tylko 2K - nie jest to marka lakieru, tylko skrótowa nazwa lakierów dwuskładnikowych / dwukomponentowych, czyli lakier właściwy + utwardzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 1 Lutego 2019 Share Napisano 1 Lutego 2019 W dniu 31.01.2019 o 08:19, Bartosz Ciesielski napisał: mam pytanie co to za lakier ten k2 jak wygląda i gdzie mogę kupić. W PL kupisz 2K Mr Painta w Plastmodelu między innymi. Ja używam Zero Diamond - nie zamienię na nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 1 Lutego 2019 12 minut temu, kashato napisał: W PL kupisz 2K Mr Painta w Plastmodelu między innymi. Ja używam Zero Diamond - nie zamienię na nic innego. I czym po użyciu tych lakierów 2K, myje się aerograf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 W dniu 1.02.2019 o 11:27, jawkers napisał: I czym po użyciu tych lakierów 2K, myje się aerograf? Rozpuszczalnikiem który masz w zestawie z reguły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Daje radę też nitro i aceton. 2K to odleje każdy lakiernik pytanie tylko czy za darmiszcza czy za kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi