Skocz do zawartości

An-2W Trumpeter 1:48

RH

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sie powiedziało A to nalezy powiedzieć B ,a mianowicie idąc za ciosem , zmontowałem drugiego Antka
tym razem w wersji AN-2W czyli wersja na pływakach  używana w lotnictwie morskim Ludowego Wojska Polskiego.
Model  naprawdę jest fajnie zrobiony a najważniejsze super sie go sklada ,co nie moge powiedzieć o AN-2 z Valomu.
Jest tylko male "ale " Chińczyk walna sie w malowaniu oznaczeń  .W modelu nie powinno być szachownic na gornych platach
 .W tym okresie obowiązywały  standardy radzieckie ,i na górnych płatach nie było żadnych oznaczeń .
pisze to dla wiadomości młodszych modelarzy ,ktorzy tepo ufają instrukcją .Widziałem już na necie parę modeli z tym babolem .
Do modelu dodałem żywiczny silnik dedykowany modelowi  z Trumpetera oraz blaszki kokpitu
Niestety zdjeć jest malo bo mam problemy z photobuketem ,zawiesza się i papra .Niestety musialem na nim robic fotki ,bo idealny dla mnie i bezproblemowy   link ,zostal zlikwidowany ,nie wiem dla czego ,chyba chodziło o kasiorę,albo politykę Wewnętrzną.Mowa oczywiście o picassa html2  

AN-2W-MUSIAKOWSKI251_1.jpg
P1250026.jpg
P1250025_1.jpg

Zdjęcia można dodawać tutaj bezpośrednio z komputera, więc można olać wszelkie picassy i fotobukiety wink4 Wygląda fajnie więc proszę o więcej fotek, tylko szachownice masz kopnięte :? Model to raczej Hobby Boss, a nie Trumpeter i An-2W o nr 612 nigdy nie latał z pływakowym podwoziem. Od początku do końca był eksploatowany na podwoziu kołowym wink4

SetWidth950-01.jpg

Edytowane przez Artek82
  • Like 2

Ojej rzeczywiście walnąłem babola ,ale na szczęście tylko z jednej strony ,tak że nie ma problemu aby to zmienić :)n

No  juz ten fuks naprawiony teraz już wszystkie znaki są tam gdzie powinny .Co do wstawiania fotek ,owszem próbowałem ale zawsze mi wychodzi komunikat ze  plik jest za duży .Będę szczery  Nie jestem alfa i omega ,i nie wszystko muszę wiedzieć ,dlatego z tym akurat mam problem !!!może mnie ktoś oświeci :)

Edytowane przez RH

36 minut temu, RH napisał:

tak że nie ma problemu aby to zmienić

Szachownica na kadłubie to nie problem ale ta "zawiecha":hmmm:.

Być może "trabka" sugerowała się tym malunkiem

1jMQEWu.jpg

Co ciekawe w modelu  "Trąby" w 1/72 też jest ten schemat malowania :szczerbol:

I dla tego stwierdzam że robienie samolotów z szachownicą to odrobinę "śliski temat" - trzeba mieć ostre kwity na samoobronę wink3

A modelik wygląda ciekawie, ale przydałoby się więcej fotek :gitara:

Właściwie jest to An-2M.
Oznaczenie W pochodzi z rosyjskiego (wodnyj) w Polsce dostał oznaczenie M (morski)

Pozwolę sobie wrzucić linka do innego forum, gdzie umieściłeś więcej fotek, bo całość wygląda nieźle
http://pfmrc.eu/index.php/topic/78351-an-2-w-148-trumpeter/

Godzinę temu, abtb napisał:

w modelu  "Trąby" w 1/72 też jest ten schemat malowania

Ale dodatkowo, błędnie umieścili szachownice na górnych powierzchniach.

Godzinę temu, abtb napisał:

stwierdzam że robienie samolotów z szachownicą to odrobinę "śliski temat" - trzeba mieć ostre kwity na samoobronę

Eee tam, najtrudniejszych jest pierwsze 20 lat zbierania materiałów i wiedzy, potem jest już tylko z górki.

Edytowane przez Grzes
  • Haha 1

Godzinę temu, Grzes napisał:

Eee tam, najtrudniejszych jest pierwsze 20 lat zbierania materiałów i wiedzy, potem jest już tylko z górki.

Oj, to duża górka się tych materiałów uzbiera :wojo:

A gdzie trzymać gotowe modele? wink3

5 minut temu, Grzes napisał:

No takie pytanie inżynierowi nie przystoi :mrgreen:

"Wyłuszczy" mi ten problem Kolega w Mińsku :szczerbol:

przy okazji "przesłuchania" w temacie Mi 4 :nauka2:

11 minut temu, abtb napisał:

"Wyłuszczy" mi ten problem Kolega w Mińsku :szczerbol:

przy okazji "przesłuchania" w temacie Mi 4 :nauka2:

Podobno od tej strony jest skuteczniej :rozga:
Ale ustalimy na miejscu...

Edytowane przez Grzes