RH Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Jak sie powiedziało A to nalezy powiedzieć B ,a mianowicie idąc za ciosem , zmontowałem drugiego Antka tym razem w wersji AN-2W czyli wersja na pływakach używana w lotnictwie morskim Ludowego Wojska Polskiego. Model naprawdę jest fajnie zrobiony a najważniejsze super sie go sklada ,co nie moge powiedzieć o AN-2 z Valomu. Jest tylko male "ale " Chińczyk walna sie w malowaniu oznaczeń .W modelu nie powinno być szachownic na gornych platach .W tym okresie obowiązywały standardy radzieckie ,i na górnych płatach nie było żadnych oznaczeń . pisze to dla wiadomości młodszych modelarzy ,ktorzy tepo ufają instrukcją .Widziałem już na necie parę modeli z tym babolem . Do modelu dodałem żywiczny silnik dedykowany modelowi z Trumpetera oraz blaszki kokpitu Niestety zdjeć jest malo bo mam problemy z photobuketem ,zawiesza się i papra .Niestety musialem na nim robic fotki ,bo idealny dla mnie i bezproblemowy link ,zostal zlikwidowany ,nie wiem dla czego ,chyba chodziło o kasiorę,albo politykę Wewnętrzną.Mowa oczywiście o picassa html2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Zdjęcia można dodawać tutaj bezpośrednio z komputera, więc można olać wszelkie picassy i fotobukiety Wygląda fajnie więc proszę o więcej fotek, tylko szachownice masz kopnięte Model to raczej Hobby Boss, a nie Trumpeter i An-2W o nr 612 nigdy nie latał z pływakowym podwoziem. Od początku do końca był eksploatowany na podwoziu kołowym Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Artek82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Ojej rzeczywiście walnąłem babola ,ale na szczęście tylko z jednej strony ,tak że nie ma problemu aby to zmienić :)n No juz ten fuks naprawiony teraz już wszystkie znaki są tam gdzie powinny .Co do wstawiania fotek ,owszem próbowałem ale zawsze mi wychodzi komunikat ze plik jest za duży .Będę szczery Nie jestem alfa i omega ,i nie wszystko muszę wiedzieć ,dlatego z tym akurat mam problem !!!może mnie ktoś oświeci Edytowane 31 Stycznia 2019 przez RH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 36 minut temu, RH napisał: tak że nie ma problemu aby to zmienić Szachownica na kadłubie to nie problem ale ta "zawiecha". Być może "trabka" sugerowała się tym malunkiem Co ciekawe w modelu "Trąby" w 1/72 też jest ten schemat malowania I dla tego stwierdzam że robienie samolotów z szachownicą to odrobinę "śliski temat" - trzeba mieć ostre kwity na samoobronę A modelik wygląda ciekawie, ale przydałoby się więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Właściwie jest to An-2M. Oznaczenie W pochodzi z rosyjskiego (wodnyj) w Polsce dostał oznaczenie M (morski) Pozwolę sobie wrzucić linka do innego forum, gdzie umieściłeś więcej fotek, bo całość wygląda nieźle http://pfmrc.eu/index.php/topic/78351-an-2-w-148-trumpeter/ Godzinę temu, abtb napisał: w modelu "Trąby" w 1/72 też jest ten schemat malowania Ale dodatkowo, błędnie umieścili szachownice na górnych powierzchniach. Godzinę temu, abtb napisał: stwierdzam że robienie samolotów z szachownicą to odrobinę "śliski temat" - trzeba mieć ostre kwity na samoobronę Eee tam, najtrudniejszych jest pierwsze 20 lat zbierania materiałów i wiedzy, potem jest już tylko z górki. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Godzinę temu, Grzes napisał: Eee tam, najtrudniejszych jest pierwsze 20 lat zbierania materiałów i wiedzy, potem jest już tylko z górki. Oj, to duża górka się tych materiałów uzbiera A gdzie trzymać gotowe modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 5 minut temu, abtb napisał: A gdzie trzymać gotowe modele? No takie pytanie inżynierowi nie przystoi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 5 minut temu, Grzes napisał: No takie pytanie inżynierowi nie przystoi "Wyłuszczy" mi ten problem Kolega w Mińsku przy okazji "przesłuchania" w temacie Mi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) 11 minut temu, abtb napisał: "Wyłuszczy" mi ten problem Kolega w Mińsku przy okazji "przesłuchania" w temacie Mi 4 Podobno od tej strony jest skuteczniej Ale ustalimy na miejscu... Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 W tym modelu przegroda między kabiną pilotów a ładunkową też jest nie tam gdzie trzeba. A modelik fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi