ksc Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Model był ukończony już jakiś czas temu, jednak dopiero teraz zrobiłem do niego podstawkę. Warsztat: Lavochkin La-5 1/48 Zvezda + dodatki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Bardzo ładny.Jedno co mi przeszkadza to otwarte osłony silnika.No i za brak zdjęć spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 22 godziny temu, Xmen napisał: Bardzo ładny.Jedno co mi przeszkadza to otwarte osłony silnika.No i za brak zdjęć spodu Zdjęć spodu już chyba nie uda mi się zrobić, bo obawiam się połamania anten i osłon silnika. Zrobiłem jedno na lustrze i kilka z innego kąta: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 O w mordkę, ale fajowy :). Bardzo mi się podoba. Miałeś problemy z tym zestawem ?. Pytam bo zamierzam takowego zrobić :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 Zestaw bardzo przyjemnie się składa, miałem tylko problemy, które sam spowodowałem nie licząc wnęk podwozia, które po sklejeniu mają trudny do zeszlifowania schodek i pojedynczych jamek skurczowych na różnych elementach. Trochę problemów może stanowić montaż płata, który jest podzielony na części. Wymiarowo model jest zgodny z dostępnymi planami. Jeżeli będziesz robił wersję wczesną Ła-5, to warto kupić żywiczne stateczniki, bo te z zestawu mają nieprawidłowy kształt. W planach mam jeszcze wersję Ła-5FN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Dzięki za cenne informacje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 Dzięki za dodatkowe zdjęcia.Będziesz stawiał jakąś figurkę przy samolocie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 W dniu 11.02.2019 o 22:13, Xmen napisał: Dzięki za dodatkowe zdjęcia.Będziesz stawiał jakąś figurkę przy samolocie.? Nigdy nie potrafiłem tak pomalować figurek, żeby wyglądały realistycznie, więc na razie nie planuję. Ale ponieważ uważam, że trzeba się rozwijać, być może kolejne dioramy już będą z figurkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi